Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:31.10.2020
Data ultimei ştiri: 30.10.2020 15:33:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Externe 16.12.2017 07:54:06
DISNEY-FOX-TRANZACȚIE / Walt Disney cumpără 21st Century FOX care deține National Geographic
București (MEDIA EXPRES) / 16 dec 2017 / Walt Disney și 21st Century Fox au încheiat un acord prin care Disney cumpără 21st Century Fox (cunoscută în România mai ales pentru televiziunea National Geographic), inclusiv studiourile Twentieth Century Fox Film and Television, împreună cu afacerile din cablu și distribuție TV internațională, pentru aproximativ 52,4 miliarde de dolari, arată presa internațională citând un anunț al companiilor.

Înainte de achiziție, 21th Century Fox va separa televiziunile Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 și Big Ten Network într-o companie cotată la bursă, acțiunile fiind distribuite celor care sunt deja proprietari ai companiei.

Acționarii 21st Century Fox vor primi 0,2745 acțiuni Disney pentru fiecare acțiune pe care o dețin, sub rezerva ajustării pentru anumite datorii fiscale.

Disney va prelua, de asemenea, datorii de aproximativ 13,7 miliarde de dolari ale 21st Century Fox. Prețul de achiziție implică o valoare totală la bursă de aproximativ 52,4 miliarde de dolari și o valoare totală a tranzacției de aproximativ 66,1 miliarde dolari, afacerea care urmează să fie achiziționată de Disney incluzând active proprii dar și un număr de investiții la bursă.

Comentând achiziția, Robert A. Iger, președinte și CEO al Companiei Walt Disney, a declarat: "Suntem onorați și recunoscători pentru faptul că Rupert Murdoch ne-a încredințat viitorul afacerilor pe care a petrecut o viață ca să le clădească și suntem încântați de această oportunitate extraordinară de a mări semnificativ portofoliul nostru de francize și conținut, pentru a ne îmbunătăți semnificativ ofertele directe către consumator. Acordul va extinde, de asemenea, substanțial acoperirea noastră internațională, permițându-ne să oferim platforme de distribuție de conținut și platforme de distribuție inovatoare pentru mai mulți consumatori pe piețele cheie din întreaga lume".

Rupert Murdoch, președinte executiv al Centrului Fox al secolului XXI, a adăugat: "Suntem extrem de mândri de tot ce am construit la 21st Century Fox și cred cu tărie că această combinație cu Disney va crea și mai mult valoare pentru acționari, pe măsură ce noul Disney continuă să stabilească ritmul într-o industrie captivantă și dinamică”.

"Mai mult, sunt convins că această combinație, sub conducerea lui Bob Iger, va fi una dintre cele mai mari companii din lume. Îi sunt recunoscator si l-am încurajat pe Bob să rămână în continuare și să lucreze cu o echipă combinata, care nu are pereche în lume."

La cererea atât a Fox Century 21, cât și a consiliului de administrație al Disney, Robert A. Iger a fost de acord să continue să fie președinte și CEO al Companiei Walt Disney. până la sfârșitul anului 2021.

Orin C. Smith, principalul director independent al consiliului Disney, a declarat: "Când am avut în vedere această achiziție strategică, a fost important pentru Consiliu ca Bob să rămână în calitate de președinte și CEO până în 2021 pentru a oferi viziunea și conducerea dovedită necesară pentru a finaliza și a integra cu succes o astfel de angajament masiv, complex.

"Împărtășim credința omologilor noștri de la Centrul Fox 21st că extinderea mandatului său este în interesul companiei și al acționarilor noștri și va fi esențială pentru capacitatea Disney de a realiza în mod eficient valoare pe termen lung din această achiziție extraordinară".

Comentând achiziția, Paolo Pescatore, VP, Multimedia și Media, CCS Insight, a declarat: "Această afacere se referă la faptul că Disney își asumă un control mai mare asupra destinului său de-a lungul întregului lanț valoric, de la producția de conținut la distribuție.

"Chiar și un gigant ca Disney nu a fost imun la schimbarea tiparelor comportamentale, deoarece consumatorii au îmbrățișat noi modalități de a viziona emisiuni TV și filme".

"Mișcarea va așeza Disney ca una dintre cele mai importante companii de media din lume și o plasează într-o poziție excelentă pentru a concura cu amenințarea reprezentată de furnizorii de web, cum ar fi Amazon si Facebook.

"Cu numeroasele sale francize, care vor continua să crească, sunt în măsură să genereze noi surse de venit".
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.