×

Externe -- Data și ora publicării: 16.12.2017 07:54:06

DISNEY-FOX-TRANZACȚIE / Walt Disney cumpără 21st Century FOX care deține National Geographic



București (MEDIA EXPRES) / 16 dec 2017 / Walt Disney și 21st Century Fox au încheiat un acord prin care Disney cumpără 21st Century Fox (cunoscută în România mai ales pentru televiziunea National Geographic), inclusiv studiourile Twentieth Century Fox Film and Television, împreună cu afacerile din cablu și distribuție TV internațională, pentru aproximativ 52,4 miliarde de dolari, arată presa internațională citând un anunț al companiilor.

Înainte de achiziție, 21th Century Fox va separa televiziunile Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 și Big Ten Network într-o companie cotată la bursă, acțiunile fiind distribuite celor care sunt deja proprietari ai companiei.

Acționarii 21st Century Fox vor primi 0,2745 acțiuni Disney pentru fiecare acțiune pe care o dețin, sub rezerva ajustării pentru anumite datorii fiscale.

Disney va prelua, de asemenea, datorii de aproximativ 13,7 miliarde de dolari ale 21st Century Fox. Prețul de achiziție implică o valoare totală la bursă de aproximativ 52,4 miliarde de dolari și o valoare totală a tranzacției de aproximativ 66,1 miliarde dolari, afacerea care urmează să fie achiziționată de Disney incluzând active proprii dar și un număr de investiții la bursă.

Comentând achiziția, Robert A. Iger, președinte și CEO al Companiei Walt Disney, a declarat: "Suntem onorați și recunoscători pentru faptul că Rupert Murdoch ne-a încredințat viitorul afacerilor pe care a petrecut o viață ca să le clădească și suntem încântați de această oportunitate extraordinară de a mări semnificativ portofoliul nostru de francize și conținut, pentru a ne îmbunătăți semnificativ ofertele directe către consumator. Acordul va extinde, de asemenea, substanțial acoperirea noastră internațională, permițându-ne să oferim platforme de distribuție de conținut și platforme de distribuție inovatoare pentru mai mulți consumatori pe piețele cheie din întreaga lume".

Rupert Murdoch, președinte executiv al Centrului Fox al secolului XXI, a adăugat: "Suntem extrem de mândri de tot ce am construit la 21st Century Fox și cred cu tărie că această combinație cu Disney va crea și mai mult valoare pentru acționari, pe măsură ce noul Disney continuă să stabilească ritmul într-o industrie captivantă și dinamică”.

"Mai mult, sunt convins că această combinație, sub conducerea lui Bob Iger, va fi una dintre cele mai mari companii din lume. Îi sunt recunoscator si l-am încurajat pe Bob să rămână în continuare și să lucreze cu o echipă combinata, care nu are pereche în lume."

La cererea atât a Fox Century 21, cât și a consiliului de administrație al Disney, Robert A. Iger a fost de acord să continue să fie președinte și CEO al Companiei Walt Disney. până la sfârșitul anului 2021.

Orin C. Smith, principalul director independent al consiliului Disney, a declarat: "Când am avut în vedere această achiziție strategică, a fost important pentru Consiliu ca Bob să rămână în calitate de președinte și CEO până în 2021 pentru a oferi viziunea și conducerea dovedită necesară pentru a finaliza și a integra cu succes o astfel de angajament masiv, complex.

"Împărtășim credința omologilor noștri de la Centrul Fox 21st că extinderea mandatului său este în interesul companiei și al acționarilor noștri și va fi esențială pentru capacitatea Disney de a realiza în mod eficient valoare pe termen lung din această achiziție extraordinară".

Comentând achiziția, Paolo Pescatore, VP, Multimedia și Media, CCS Insight, a declarat: "Această afacere se referă la faptul că Disney își asumă un control mai mare asupra destinului său de-a lungul întregului lanț valoric, de la producția de conținut la distribuție.

"Chiar și un gigant ca Disney nu a fost imun la schimbarea tiparelor comportamentale, deoarece consumatorii au îmbrățișat noi modalități de a viziona emisiuni TV și filme".

"Mișcarea va așeza Disney ca una dintre cele mai importante companii de media din lume și o plasează într-o poziție excelentă pentru a concura cu amenințarea reprezentată de furnizorii de web, cum ar fi Amazon si Facebook.

"Cu numeroasele sale francize, care vor continua să crească, sunt în măsură să genereze noi surse de venit".
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL