×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 19.12.2017 10:34:16

Ședinţa CNA de marți, 19 dec 2017 orele 10.00 - 15.00



București (MEDIA EXPRES) / 19 dec 2017 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membrilor Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Orsolya Borsos și Florin Gabrea. La ora 11. 22 a intrat în ședință și Monica Gubernat. La ora 11.42 Laura Georgescu a părăsit ședința.

Amânare III și comasare reclamații Antena 3 - aducere în același loc. Rusu a spus dacă le comasăm va fi o problemă.
Vot - unanimitate.

Înaintea ședinței CNA a discutat imaginile de la metrou - Popescu a spus că monitorizarea este în derulare și cazul va fi discutat cu celeritate. Ședința de astăzi va fi probabil ultima de anul acesta. Mai mulți membri CNA au propus o reacție mai rapidă în astfel de cazuri, de exemplu prin emiterea de comunicate de presă.

I. Adresa nr.10603/12.12.2017 de la Ministerul Afacerilor Externe - referitoare la evaluarea periodică a României cu privire la drepturile și libertățile fundamentale ale omului.
Implementare recomandări ultimul ciclu 2013. CNA - punct de vedere, în ianuarie participare la Geneva. Conferința va avea 3 ore și CNA nu a fost vizat, nu știu cât de important este să participăm.

II. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. VOCEA EVANGHELIEI SRL București pentru Vocea Evangheliei din Timișoara și 9FM din Moldova Nouă, modificare structură servicii de programe
Modifică programul, 1 oră pe zi în limba sârbă, nu are modificări acționariat. Deține 10 licențe.
Rearanjare segmentul de informare, a explicat reprezentantul radio, la Timișoara. La Moldova Nouă se adaugă informație și cultură.
Modificarea principală este apariția noii anexe, evaluare după noua anexă, conform noii anexe. La Moldova Nouă grila era foarte veche, era evaluată publicitatea, acum nu mai intră în noua grilă. Doar 3 categorii, informare, culturale și educative.
Vot - unanimitate.

2. S.C. PLOIEȘTI IMPORT EXPORT SRL Ploiești pentru Radio Prahova din Ploiești – modificare sediu social, structură serviciu de programe și reautorizare (DCD)
A avut acordul în inunie 2017, modifică structura pp26 la 29, alți p 74 la 71, informare 8,5 acum 18, educative de la 2 la 4, cultură de la 3,8 la 7. Nu are modificări acționariat.
Reautorizare studio Radio Prahova modificare din motive obiective.
Carmen Găgeanu - director - ne-am mutat înainte de a avea licența pentru că casa în care stăteam cu chirie aparținea unei firme care a intrat în insolvență. Nu s-au mai respectat condițiile de întreruperea contractului. Ne-am mutat într-un week-end. Am înaintat un memoriu, către CNA. Sperăm să găsim înțelegere.
Vot - unanimitate.

3. PATRIARHIA ROMÂNĂ-ADMINISTRAȚIA PATRIARHALĂ pentru TRINITAS TV, modificare siglă și difuzare program și în format HD
Modifică sigla și difuzează același serviciu și în format HD.
Sigla prezentată este un cerc albastru cu o cruce albă în mijloc și textul Trinitas TV în dreapta.

4. S.C. ELIT MEDIA ADVERTISING SRL Dej pentru Radio Fir din Dej – acord prealabil modificare acționariat
Acord prealabil modificare acționariat.
Tecar Ioan 82% și Al Dabbeek Adriana Lavinia 18% cedează acțiunile către Pogăcean Camelia 82% și Sinai Comimpex 18%.
Tecar reprezentat -
Camelia Pogăcean a spus că a lucrat 5 ani la Someș TV care acum nu mai există ca producător prezentator, apoi la Agro TV inclusiv pe publicitate, dorește mărirea ariei de acoperire a radioului. Sinai este firma soțului meu, acționar majoritar și sora sa.
Rusu a întrebat de ce vinde Tecar, având în vedere că a participat la concursul de frecvențe.
Reprezentantul lui Tecar a spus că în urmă cu 11 ani SC Elit avea probleme, a dezvoltat, am participat la licența pe Cluj pentru că colectivul a vrut. Nu s-a opus. Nu a câștigat licența.
Echipa rămâne la fel. O să modificăm grila, până atunci rămâne.
Vot - Tufeanu împotrivă, ceilalți pentru.

5. S.C. MEDIA STIL SRL Bârlad pentru Radio Smile din Vaslui și Media TV din Bârlad – modificarea licenţelor și deciziilor de autorizare audiovizuale acordate pentru serviciile de programe Radio Smile din Vaslui și Media TV din Bârlad.
Modificare acționariat fără acord prealabil. Popică Andrei renunță preia Săcăreanu Otilia 100%. Autorizație tehnică ANCOM scade PAR de la 500 la 400W.
Actualizare grilă pe noua decizie.
Nu s-a prezentat nimeni din partea companiei.
Art. 54 alin 2 din lege se încalcă. Se poate da amendă. La Transilvania LBM a fost amendă 10.000, la restul s-au dat somații.
Herjeu a propus somație.
Vot somație - unanimitate.
Vot schimbare acționariat - Tufeanu împotrivă ceilalți pentru.
Radio Smile Vaslui - modificare structură și Decizie de Autorizare ATF modificat unanimitate
Media TV - reautorizare - unanimitate.

6. S.C. TELE M SRL Iași pentru Tele M din Iași – modificare sediu social și reautorizare
Vot - unanimitate. S-au mutat fără acordul CNA. Somație a propus Tufeanu. Același art. 54 alin 2.
Vot somație - Rusu împotrivă ceilalți pentru.

7. S.C. DIPLOMATIC TVR PRES SRL Focșani pentru TV Atlas din Focșani - renunțare la canalul secundar Videotext TV Atlas al canalului principal TV Atlas din Focșani.
Vot - Tufeanu împotrivă. Canal secundar nu există din start, a spus el. Ceilalți pentru.

III. Solicitare cedare licență audiovizuală - S.C. DIGITAL 3 SA Odorheiu Secuiesc către S.C. MEDIA GRUP MARKET ADV SRL Miercurea Ciuc pentru Csiki TV din Miercurea Ciuc și Digital 3 TV din Odorheiu Secuiesc
Amânat.

IV. Decizii de autorizare(acordări/modificări)
Alba Iulia Capital TV
listă -
Modifcări trei - Radio Galați.
Modificări cu mărire de putere - Global Next Media. AG Radio Holding - On Air și Dream SRL.
Tufeanu a spus că Jucan dacă ar fi ar zice creșterea de putere va presupune mărirea zonei de acoperire. Trebuie modificată licența din locală în regională.
Herjeu a spus că e anormal, dăm o licență pe o suprafață apoi altă instituție spune e ok creșterea. Și noi acum doar ridicăm mâna ca notaru. Radio de la Focșani vine și ne reclamă Dream Radio care nu a câștigat nicio frecvență se aude și la Focșani. Care mai este rolul nostru?
Toate astea trebuie să fie legale și în concordanță cu grila de programe, a spus Tufenu.
La Itsi Bitsi creșterea este mică, amânăm și aici?
Nu putem discrimina, a spus Tufeanu.
Solicităm la ANCOM zonele de acoperire cu noua putere. Dacă devin regionali îi chemăm să ne prezinte programul regional, a spus Herjeu.
Puterea e deja modificată, au hărțile de acoperire a spus BLA.
Patru se amână pentru data de 9 ianuarie, restul se votează. Nu e cvorum momentan.
Vot DA (fără Cristea, cu Gubernat) - unanimitate.

V. Retragere licență audiovizuală
3 solicitări la cerere și una ca urmare expirare valabilitate, nu a solicitat prelungirea
La cerere motive economice.
3 Mondo Byte - restrucutare.
La ora 11. 22 a intrat în ședință și Monica Gubernat.
Tele 9 din Rădăuți - retragere - Gubernat nu a votat, restul pentru. (fără Cristea)
Stilus - retragere - unanimitate. (fără Cristea)
Mondo Byte - retragere - unanimitate (fără Cristea)
Expirare de drept se ia la cunoștință.

Modificări Radio Bistrița, Radio Gaga, Lider FM - vot - unanimitate.

VI. Avize de retransmisie (eliberări, modificări, retrageri, notificări)
Modificări 9 companii cu 31 de avize, Telekom, Akta ... etc.
O solicitare aviz nou Electrosim Alba
Retrageri la cerere - Romelectronic rămâne fără avize și Akta 2 avize
Vot în bloc - unanimitate.

Veloce Net notifică Epic Drama, depune licența și traducerea - OFCOM Marea Britanie. Încă nu au ieșit din UE, durează doi ani a spus Popescu, Gubernat ar fi frumos să scoatem desenele animate în doi ani.
S-a luat act.

VII. Adresa nr.9800/15.11.2017 de la S.C. TELEKOM ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA 0 informare cu privire la introducerea în sistem satelit a programului DUCK TV
Telekom a anunțat că introduce Duck TV, trebuie să modifice avizul de retransmisie.

VIII. Adresa nr.9803/15.11.2017 de la S.C. EUROPE DEVELOPPMENT INTERNAȚIONAL-R SA referitoare la dezvoltarea unui proiect editorial de știri regionale, fără schimbarea caracterului național al licenței Europa FM
Punctele 8 și 9 sunt oarecum asemănătoare.
Ideea a apărut în contextul discuțiilor legate de publicitatea regională.
Inserare mențiuni speciale. Creăm o structură de știri informații locale integrată în regionale. Calup informații la 15 minute la matinal. Jurnal de seară. Păstrăm același program peste tot, adaptăm, nu dăunează licenței naționale că replicăm produs jurnaliștic la nivel regional.
Ați primit licență gratis, statul a făcut destul, a spus Gubernat.
CNA trebuie să ajute accesul la informație.
De ce v-ați trezit brusc cu interesul naținal? a continuat Gubernat.
Onestitate. Europa FM a funcționat pe acord de la CNA cu publicitatea regională. Am funcționat 10 ani așa. Ați realizat târziu că este o problemă. Model de busniess respectat cu strictețe. Am început azi că ideea că modificarea apare la discutarea publicității regionale.
La ora 11.42 Laura Georgescu a părăsit ședința.
Acordul nu a fost acord, a spus Herjeu. Doar am luat la cunoștință, nu am votat. Că e publicitate sau știri nu emiteți același program pe tot teritoriul țării. E foarte bine că dați știri regionale, nu mă opun știrilor regionale. Dacă aș vota știri diferite înseamnă sunt de acord cu publicitate diferite. Eu am pornit acest tăvălug. Nu pot face eu modificarea legii. Cei care vor să modifice legea trebuie să lege publicitatea locală și regională de programul legional. Același program înseamnă ce se aude la Iași și la Timișoara. Să găsim o cale legală de a se permite acest lucru.
Rusu a spus că Europa FM încearcă să găsească o soluție unei situații pe care noi am creat-o. Este și o mentalitate centralistă birocratică, cine să facă publicitate și cine nu, îmi pare rău că nu este Monica aici... Reflectă mentalitatea partidului de guvernământ, a spus Dorina Rusu, este ceva care totuși nu e în regulă, nu are legătură cu legea, prigoană la adresa Europa FM. Poate fi interpretată legea, dar de ce sunt acuzați că fac știri regionale? Nici asta nu este bine.
Herjeu a spus că chiar și dacă vor începe știri regionale tot e un câștig. Niște cetățeni în România au câștigat ceva. Oricum trebuie continuată discuția și lămurită în Comisia de Cultură. Când s-a născut era un radio de informare acum zece ani, mi-aș dori să fie un radio mai vorbit la nivel național.
La nivel CNA putem discuta interpretarea legii. Este un demers pentru care CNA s-a luptat în ultima vreme, acum noi putem să-l construim.
Herjeu a spus că nu e obligatoriu, dacă votez știri locale puteți difuza publicitate locală apoi oricine poate da publicitate locală dar fără să mai dea știri locale pentru că nu este obligat legal.
Noi vă cerem să le legăm, știri regionale de publicitate.
Tufeanu a spus că solicitarea Europa FM poate fi o soluție dar e incompletă. O licență naținoală implică o emisie unitară, același feed în orice colțișor. Dacă splituiți în rețele regionale programul ar fi o soluție dacă Europ FM ar fi Europa FM Muntenia, Transilvania etc. Dar atâta vreme cât e același nume creează confuzie. Eu aici cred că este o chestiune incompletă. Așa o văd, sper să nu greșesc.
După audiere Vot solicitare - Gabrea, Rusu, Popescu pentru, ceilalți împotrivă. Nu s-a aprobat.

IX. Adresele nr.10144/27.11.2017 de la S.C. RCS&RDS SA - referitor la renunțarea la rețeaua națională Pro FM și împărțirea pe regiuni a frecvențelor deținute
E aproape același lucru dar această licență nu a fost scoasă la concurs ca naținală, e o rețea din concurs și cedări. S-a autodeclarat rețea națională în 2010.
Reprezentantul PRO FM a spus că în 25 de ani de activitate a dezvoltat 30 stații locale prin concurs, doar două nu au fost luate prin concurs. Ultima licență obținută de acum 10 ani. Între 1993 și 2010 am lasat toate stațiile locale ca locale, studiouri proprii complete și echipe. În 2005 am obținut Info PRO - în 5 ani 36 licențe lansate. În 2010 din motive economice Pro TV a primit acordul CNA de unificare a programului pe Pro FM și INfo Pro. Soluția a fost ca formatul radioului să fie modificat în generalist. La preluarea de către RCS difuzau un singur program. RCS a separat licența naționala, a lansat Digi FM, radio de utilitate publică, Pro FM a pierdut teritoriul acoperit, 2/3, are doar 2 licențe de putere mai mare restul 40 sunt de 100W. Din această cauză considerăm că rețeaua nu mai are relevanță la nivel național în acest moment. Ne-am pregătit tehnic să revenim la statutul de rețea de stații locale și propunem un proiect editorial cu informație din sursă echidistantă, știri naționale, regionale și locale. Dorim să o transformăm cu buletine locale în 30 de stații locale și grupate pe regiuni. Cel puțin 21 minute pe zi știri locale. Tehic avem capacitatea să difuzăm buletine în 30 stații locale, ne propunem să emită și în zonele limitrofe, Constanța ar fi interesată de Mangalia de exemplu. Dorim să modificăm formatul din generalist în format muzical.
Lucian de la RCS a completat că stațiile locale.
Eliberăm 10 licențe regionale în loc de una? a spus Popescu.
Nu, 31 de stații locale. Grila preacă de la premisa proximității stațiilor locale, buletinele respective vor conține informații din proximitate. La Alexandria va fi doar Alexandria pe știri că nu avem stații în proximitate.
Herjeu a spus ca din start situația este diferită. Teoretic licențele locale obligă la programe locale la peste 50.000 de locuitori. Diferite. 2 - mie sincer 21 minute de program mi se pare foarte puțin. Sunt de acord de principiu. Dar e posibil ca în zonă să aveți mai mult de 21 minute de publicitate locală și regională.
De acord, avem știri locale și pe localități sub 50.000 de locuitori. Cerem zece licențe regionale.
Tufeanu a întrebat dacă în cele zece regiuni posturile se numesc la fel sau se numesc Pro FM București sau Pro FM pur și simplu.
Denumirea va fi aceeași dar vom personaliza la nivel de localitate, semnale de post cu denumirea Pro FM Constanța. Licența se va numi Pro FM. Semnalele de post vor identifica licența locală. Personalizăm pe orașe. Vom avea semnale de post în fiecare oraș.
La Sibiu Alba Iulia Deva Hunedoara - personalizare pe orașe.
Tufeanu a spus că așa v-ar trebui licențe pe orașe. Licența e regional cu numele Pro FM.
Am trimis o adresă, vrem acord de principiu după care venim cu structurile de programe.
Popescu a spus că vă dăm acordul dar pe urmă mai lucrați inclusiv pe observația cu doar 21 de minute de știri pe zi e puțin.
DISCUȚII DUPĂ AUDIERE
Ciobanu a spus că solicitarea nu are temei legal, în solicitare nu se invocă articol din lege. Art. 52 din lege se spune că licența de radio se dă prin concurs. Art. 44 excepție - se poate da licență regională și națională dacă are acoperire, nu există articol că te poți întoarce. Nu există articol care să-mi permită să mă întorc.
Popescu a spus că dar nici nu interzice.
Da, dar dacă mă întorc mă întorc în art. 52. Trebuie să renunțe la licențe și scoase la concurs. Dacă nu, spargeți o licență națională și dați câte frecvențe are licențe locale fără concurs.
Herjeu a spus că nu mai acoperă național. Sun 31 de licențe. Acoperirea trebuie să fie peste 60%. Nu știm cât acoperă.
Nu o să le aprobăm schimbarea din generalist în tematic, a spus Popescu. Este în interesul publicului schimbarea, a mai spus Popescu.
Herjeu a spus că nu vrea să fie acuzat că a dat 31 de licențe fără concurs.
Popescu a propus acordul de principiu și să vină cu grilele pe regiuni. Gubernat a spus că nu votează fără să vadă structura.
Popescu a spus că după ce le dăm principiu vor lucra la structuri.
Gubernat a spus că acordul prealabil se dă doar pe modificările de acționariat.
Herjeu a propus un acord tacit.
Gubernat a spus că nu votează cererea de azi, dar va vota când vor veni cu structurile.
Popescu a propus un răspuns la adresă prin care să le spună că pot veni cu propunerile detaliate, structurile de programe. Fără să vorbim de un acord de principiu.
Gabrea a spus că nu le răspundem la cerere în acest fel. Mi se pare un subterfugiu.
Reprezentanții au fost reinvitați în sală, Popescu le-a explicat că îi așteaptă cu proiectul cap-coadă, pe fiecare regiune sau stații locale, cum vă hotărâți.
Cu dosarul depus?
Nu, a spus Popescu și Herjeu, criticați de Gabrea. CNA vrea să știe dinainte.
Da, pentru că este un proiect. Herjeu a spus că proiectul editorial trebuie să fie cât mai convingător. Este o situație atipică, facem un precedent. Noi acum avem aceste licențe locale, ele doar au fost grupate, a spus reprezentantul Pro FM.
Cele locale au fost retrase, a intervenit Ciobanu.

și nr.9873/17.11.2017 de la S.C. RCS & RDS SA - Informare cu privire la construirea unei noi rețele CATV în Băile Herculane ce va fi deservită de stația cap de rețea din Caransebeș
RCS extinde în Băile Herculane trebuie să modifice avizul de retransmisie. Informare consiliul, CNA a trimis adrese că trebuie să ext
UPC și Telekom au fost amendate că emiteau fără avize (în Tulcea UPC și Telekom în Gorj). Partea a 2-a a acestui punct a fost discutată înainte de prima parte.

PAUZĂ 20 de minute

X. Propunerea d-lui Florin Gabrea modificare a art.32 (1) din Regulamentul de Organizare și Funcționare al C.N.A.
CNA a reluat ședința la ora 13:40.
Articolul se referă la modul cum se votează deciziile CNA în cazul rediscutării, reluarea votului în trei tururi, doar propunerile calificate.
Votul se reia pentru ultima dată în ședința următoare în trei tururi.
Vot pe propunerea Gabrea - unanimitate (fără Laura Georgescu).
Se va publica pe site.
Va funcționa din ședința următoare.
XI. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate:
Popescu a propus discutarea în ordinea expirării până la sfârșitul anului.
Punctul 2 Realitatea și 3 Antena3 - se amână.

1. Realitatea TV - emisiunea Jocuri de putere difuzată pe 13 și 14.09.2017 - reclamația nr.7789/19.09.2017(autosesizare)

2. Antena 3 - emisiunea Sinteza zilei - editiile difuzate pe 17, 24, 25, 29 și 31.10.2017 - reclamațiile nr.9040, nr.9060,9060/1/26.10.2017, nr.9072/27.10.2017, nr.9168/30.10.2017 - autosesizare, nr.9208/30.10.2017, nr.9450/02.11.2017, nr.9535/06.11.2017.
Amânat.
3. România TV - emisiuni de Știri difuzate pe: 26.06.2017 și 01.07.2017 - reclamațiile nr.5194/12.06.2017, nr.5409 și 5404/19.06.2017, nr.5589/26.06.2017, nr.5761/03.07.2017.

4. Antena 3 - emisiunea În gura presei difuzată pe 21 și 22.06.2017 - 465 de reclamații
Reclamație pe limbaj, insulte, cuvinte vulgare.
Kovesi, președintele României și mulți politicieni au manipulat abject populația României. Site-uri jegoase de propagandă. Orice lozinci în două cuvinte te penetrează. Ăla de ghiorlăie în Vama Veche a zis că e corupție. Protestatari violenți și abjecți împotriva Antena3. Amenințări și blesteme cu moartea la adresa mea și copilul meu. Te-ai luat de copilul meu mori și voi dansa pe mormântul tău. #Rezist voi dansa pe mormântul tău, va fi #Profanare. Stalinista de la DNA. Am micționat pe statul de drept. DNA și Nicușor Dan se luptă și salvează mucii din nas, a spus printre altele Mircea Badea. Parlamentul României a făcut căcuță moale pe dânsul, le e frică. Codruța are fundul generos. Abuzul în serviciu nu e infracțiune de corpuție. ONG-urile lui Soroș acțiuni demente împotriva Antena3. Etc. Fanatici proști în cap. Majordomul sufrageristei (procurorul general al României). #Rezist este un curent împotriva statului de drept. A ieșit în stradă împotriva unei hotărâri a Curții constituționale. Guvernul a încercat să remedieze oamenii au fost induși în eroare de politicieni și de o sufrageristă stalinistă. Digi, News.com, ONG-uri susținute de Soros au mințit abject și probabil penal. Gorghiu, Iohanis, Nicușor Dan au văzut că ne-a bătut rău PSD-ul lui Dragnea care e tot mai reală, sintagma, PSD tinde să devină chiar un SRL al lui Dragnea. Dragnea la pușcărie. Ne doare în cur de decizia Curții Constituționale, obiectivul nostru este să-l băgăm pe Dragnea la pușcărie. #Rezist izmene puturoase, trențe jegoase. Post de propagandă securistă. Oana Doljoiu de la ziare.com odioasă. Javre politice au interese politice prin manevre staliniste își bat joc de statul de drept.

Gubernat a spus fără legătură cu punctul în discuție că RCS ne-a dat în judecată pe decizia cu publicitatea, azi s-a afișat pe portal, cereți probă cu martori domnule Ciobanu, da? Pe decizia cu publicitatea locală și regională. Pănă se judecă să nu mai veniți cu solicitări, da?

Reprezentanta Antena 3 Norina Ionescu a spus că un război între Cartianu și Mircea Badea s-a mutata în atenția CNA. Citează spusele lui Cartianu de aceeași factură injurii la adresa lui Mircea Badea. Cine stabilește că manipularea e apanajul Antena3?
Herjeu a întrebat-o pe Fota - în câte dintre reclamații se regăsește aceeași sintagmă că Mircea Badea despre izmene vorbea despre protestatari. Fota a răspuns marea majoritate. Sesizările se scriu pe FB și se trimit apoi cu copy-paste, a spus Gubernat.
...
CNA a votat în final somație pe art. 40 alin 5 pentru limbaj injurios la propunerea lui Radu Călin Cristea, votată de Gabrea, Borsos, Gubernat, Rusu, Popescu și Cristea.

Răsvan Popescu a spus că nu va mai fi ședință înainte de Crăciun și a urat Sărbători Fericite.
Ședința s-a închis la ora 15.00.

5. Kanal D:

1. Emisiunea Știrea zilei Kanal D difuzată în perioada 14 - 20.07.2017 și 24.07.2017 - reclamațiile nr.5443/25.07.2017/rev.20.07/rev.16.08.2017.

2. Emisiunea Salvăm suflete difuzată în data de 13.07.2017 - reclamația nr.8879/23.10.2017/rev.27.11/rev.05.12.2017

6. B1 TV, Kanal D, România TV - emisiunile: Lumea lui Banciu difuzată pe data de 31.08.2017; WOWbiz difuzată pe data de 04.09.2017; Știri difuzată pe data de 04.09.2017 - 7 reclamații

XII. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare:

1. LinkpressTV București - reclamația nr.9169/30.10.2017

2. Tele M Botoșani - reclamația nr.9950/21.11.2017

3. Kenala Sat Bălan/Harghita - raport al inspectorului

4. TV1 Satu Mare - reclamațiile nr.5725/30.06.2017 și nr.8487/11.10.2017

5. Absolut TV Pitești - reclamația nr.5698/29.06.2017

6. RTT Brașov - 18 reclamații

7. Radio Arad - raport al inspectorului

8. Expert Net Dorobanțu/Călărași - raport al inspectorului

9. AKTA Telecom - rapoarte ale inspectorilor

10. Curier TV Pitești - reclamația nr.6002/12.07.2017

11. PRO TV Cluj Napoca - reclamația nr.6027/12.07.2017

XIII. Diverse.

În jurul orei 16.45, CNA a difuzat următorul

Comunicat de presă

19.12.2017

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să sancționeze cu somație publică postul de televiziune Antena 3 pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins edițiile din 21 și 22.06.2017 ale emisiunii „În gura presei”. Potrivit articolului menționat, „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

În urma analizării solicitărilor de modificări licențe audiovizuale, Consiliul a decis să aplice câte o somație publică societăților Media Stil SRL Bârlad și Tele M SRL Iași pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, conform cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

--------------------------------------

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL