×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 22.12.2017 15:34:28

TARIFE STÂLPI-CREȘTERE-PROTEST / ACeR: creșterea tarifelor pentru stâlpi este ilegală și va duce la creșterea abonamentelor la cablu



București (MEDIA EXPRES) / 22 dec 2017 / Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) „reacționează vehement” față de „situația abuzivă creată de furnizorii de energie electrică și servicii adiacente (în special Electrica), privind semnarea unor noi contracte de închiriere a stâlpilor folosiți ca infrastructură pentru rețelele de comunicații și, implicit, majorarea prețurilor pentru operatorii de cablu”, cu prețuri și de 300% mai mari, potrivit unor surse din industrie.

Într-un comunicat remis Media Expres, Adrian Neagu, Președinte ACeR, atrage atenția că modificările impuse de Electrica nu respectă legea 159/2016 care include reguli privind tarifele pentru infrastuctura de comunicații și operatorii de cablu vor fi nevoiți să mărească prețurile abonamentelor la cablu TV de anul viitor.

“Suntem extrem de îngrijorați pentru că, în noile condiții impuse de Electrica, singura noastră șansă de a rezista pe piață este creșterea prețurilor la abonamentele de cablu, ceea ce îi va afecta în mod direct pe clienții noștri. Tot ce ne dorim este ca în 2018, să putem intra în casele oamenilor cu aceleași tarife și vom face tot ce ține de noi să nu aruncăm încă o povară financiară pe umerii acestora”, afirmă Adrian Neagu.

Până în prezent, președintele ACeR a inițiat întâlniri cu Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, reprezentanții ANCOM, Electrica, la care au participat și companiile din top 5 UPC și DCS, solicitând “impunerea urgentă a unor măsuri pentru micșorarea tarifelor, astfel încât populația să nu aibă de suferit”.

ACeR, prin casa de avocatură care o reprezintă, are în vedere și calea instanței în încercarea de „soluționare favorabilă a situației abuzive generate de noile condiții comerciale impuse de către Electrica”.

ACeR este singura organizație profesională din țară care susține companiile din toată industria de comunicații electronice din România, de la televizune prin cablu și satelit sau cu emisie terestră, radio, companii de telecomunicații - telefonie, internet, până la televiziuni locale și furnizori de echipamente și soluții tehnice.

De la înființare, activitatea ACeR a constat în reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor profesionale comune ale membrilor săi in raport cu instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale, ori cu societăți comerciale, organisme și organizații internaționale, atât față de public, cât și față de terți, se mai arată în comunicatul difuzat de asociație.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL