×

Editorial -- Data și ora publicării: 15.01.2018 14:20:37

EXTERNE-GERMANIA-CABLU DIGITAL / CUM SE FACE: Asociere germană pentru închiderea emisiei analogice pe cablu



// de Mihai Pavelescu //

București (MEDIA EXPRES) / 15 ian 2018 / Renunțarea la transmisia analogică pe canalele TV din rețelele de cablu eliberează locul pentru mai multe canale de televiziune digitale și în format High Definition, precum și pentru accesul la internet de mare viteză, de ordinul gigabiților.

Presa internațională de specialitate relatează exemplul Germaniei, unde autoritățile media au înființat, împreună cu asociațiile din industrie, operatorii de cablu și radiodifuzorii, o inițiativă denumită Digitales Kabel, cu scopul de a realiza tranziția către distribuția exclusivă de televiziune digitală în rețelele de cablu germane.

Asociația are un birou de proiect finanțat în comun, care și-a început activitatea în ianuarie 2018, și având ca obiective coordonarea renunțării la analogic, furnizând totodată clienților de cablu informații și asistență pentru a-i încuraja să realizeze o tranziție coordonată la nivel regional, cu implicarea întregului lanț implicat în distribuția de televiziune, inclusiv industria spațiilor locative, comercianții de echipamente și producătorii de hardware.

Membrii inițiativei Digitales Kabel sunt autoritățile mass-media, asociația de cablu din Germania ANGA, operatorii de rețele Vodafone Deutschland, Telekom Deutschland și PŸUR, asociația comercială de radiodifuziune VPRT și grupurile de televiziune ARD, Mediengruppe RTL Deutschland și ProSiebenSat.1. Un grup de consultanță și cercetare de piață, Goldmedia, a fost însărcinat să opereze biroul proiectului.

Prin crearea biroului de proiect, părțile implicate au ales să folosească o procedură care sa dovedit a fi reușită în timpul transformărilor tehnice în trecut, cea mai recentă fiind trecerea la digital terestru, de la DVB-T la DVB-T2 și oprirea emisiei analogice pe satelitul pe Astra (19,2 ° Est).

Unitymedia a fost primul operator de cablu german care a încheiat transmisia analogică de televiziune în iulie 2017. Vodafone a inițiat un proiect-pilot în regiunea bavareză Landshut și Dingolfing pe 9 ianuarie 2018, cu un al doilea la Nürnberg și orașele învecinate programat pe 15 mai 2018, înainte de a începe dezactivarea echipamentelor analogice la scară largă, pe toată aria de acoperire, în vara anului 2018.

Operatorii regionali de cablu wilhelm.tel și NetCologne au anunțat, de asemenea, oprirea transmisiei analogice.

În statele federale Bavaria și Saxonia, încetarea emisiei analogice pe cablu este prevăzută prin legea locală a mass-media, cel târziu până la 31 decembrie 2018, dar în celelalte 14 state federare nu există reglementări comparabile. Biroul de proiect preconizează ca digitizarea completă a emisiei pe rețelele de cablu din Germania să fie finalizată la începutul anului 2019.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL