Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.06.2019
Data ultimei ştiri: 25.06.2019 18:54:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată

:

Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 __Editorial____ 19.02.2018 14:08:48
MOBILE-TEHNOLOGIE-DEZVOLTARE / Colinear pregătește un wireless hibrid pentru backhaul comparabil cu fibra optică
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 19 ian 2018 / Dezvoltatorul de conectivitate wireless Colinear a publicat în avanpremiera Mobile World Congress care se va desfășura la Barcelona între 26 februarie și 1 martie un document de tipul „whitepaper” intitulat “Advanced Wireless Backhaul for the Data-Driven Future”, privind tehnologia wireless în backhaul, în viitorul apropiat, când se prevede o explozie a traficului de date.

Internetul prin intermediul telefoanelor inteligente și streamingul video pe mobil pun deja o presiune enormă asupra pe rețelele 4G, iar conectivitatea și utilizarea continuă de date mobile crește rapid. Până la sfârșitul acestui deceniu, GSMA Intelligence prezice că aproape un miliard de utilizatori vor avea acces la internet mobil, fapt care va conduce, la rândul său, la creșterea traficului de date.

În 2016, suma medie a traficul de date mobile generate de un smartphone a fost de 2,1 GB pe lună (potrivit „Ericsson June 2017 Mobility Report”). Până în 2022, Ericsson estimează că această cifră va sari la 12GB pe dispozitiv pe lună.

Privind în perspectivă, rețelele mobile vor trebui să facă față mai mult decât traficului de pe telefoanele inteligente. Realitatea augmentată, realitatea virtuală și mașinile conectate vor adăuga trafic exponențial la cantitatea de trafic de date care circulă în prezent în rețelele mobile.

CEO-ul Intel Brian Krzanich a remarcat (potrivit https://newsroom.intel.com/news/2018-ces-keynote-intel-brian-krzanich/) că automobilele conectate ar putea genera până la 4.000 de GB de date în fiecare zi, de la sutele de senzori din vehicule, cum sunt camerele de luat vederi, radare și GPS. Aceste vehicule vor avea nevoie de rețele mobile pe măsură, fiind necesare și până la de 100 de ori mai multă lățime de bandă decât în prezent (potrivit https://www.wirelessweek.com/article/2017/05/not-one-kind-network-heres-what-itll-take-connect-autonomous-cars).

Deoarece nevoile de capacitate continuă să crească și conectivitatea se extinde în tot mai multe regiuni, vor fi necesare noi tehnologii de backhaul care să satisfacă cerințele rețelelor 4G și 5G, acolo unde nu pot fi aplicate soluțiile pe bază de fibră optică.

Tehnologiile wireless hibride oferă soluții pentru transferul de date din prezent și viitor. Concluzia raportului este că sistemele tradiționale de backhaul în domeniul microundelor nu vor fi capabile să satisfacă cererile de date în creștere, dar sistemele hibride care utilizează E-Band și FSO pot continua să ofere operatorilor un backhaul solid care poate ține pasul cu rețelele de generație următoare. Împreună, tehnologiile E-Band și FSO suportă transmisiunile de ordinul gigabiților depășind limitările wireless-ului legate de vreme, cum sunt bruiajul și absorbția, la un cost mai mic decât fibra optică.

În contextul comunicațiilor wireless, „backhaul” înseamnă transportul datelor sau vocii între antenele wireless (de exemplu antena unui operator de telefonie mobilă) și centrala rețelei de telefonie sau către internet, în cazul conexiunilor LAN fără fir.

Collinear este o companie din Silicon Valley, California, care colaborează cu Lockheed Martin Space sub un acord de licențiere și dezvoltare exclusivă, încheiat în iunie 2014, pentru a comercializa o soluție de transmisie hibridă punct-la-punct, wireless, care folosește inovații precum Free Space Optical (FSO) și E-Band. Compania va lansa primul produs comercial sub denumirea Alex 1.0 la începutul anului 2018.

“Advanced Wireless Backhaul for the Data-Driven Future” (https://www.mobileworldlive.com/collinear-white-paper/) a fost publicat de Mobile World Live, o publicație electronică dedicată comunicațiilor mobile și furnizorul, printre altele, al serviciului Mobile World Live TV cu prilejul Mobile World Congress.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.