×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 23.02.2018 15:19:58

SES-BILANȚ ANUAL / SES a raportat venituri și un profit în scădere pe 2017



București (MEDIA EXPRES) / 23 feb 2018 / Cea mai mare companie de sateliți din lume, SES S.A., a anunțat rezultatele financiare în scădere pentru anul 2017, cu venituri de 2,035 milioane euro, în scădere cu 1,6% și un profit net de 596,1 milioane euro (2016: 962,7 milioane euro, incluzând câștiguri de 495,2 milioane euro din includerea O3b în activitatea raportată). Conducerea SES a propus pentru 2017 o valoare a dividendelor pe acțiunile A de 0,80 euro (2016: 1,34 euro).

Karim Michel Sabbagh, președinte și CEO SES, a declarat printre altele că 2017 a fost un an de transformare pentru SES, cu separarea activităților pe două unități de afaceri, SES Video și SES Networks, scăderea veniturilor fiind sub așteptări din cauza condițiilor dificile din piață, complicate de amânarea unor lansări și unele probleme tehnice cu flota de sateliți SES.

Scăderea veniturilor s-a produs deși SES Video oferă mai multă canale mai multor spectatori din mai multe regiuni premium decât orice alt operator, cu contracte de 5,3 miliarde de euro.

Sabbagh și Padraig McCarthy, CFO la SES, vor demisiona la 5 aprilie 2018 din funcțiile pe care le dețin și vor fi înlocuiți de Steve Collar și Andrew Browne în calitate de președinte și CEO și, respectiv, CFO.

Veniturile SES Video au fost de 1.383 milioane euro în anul 2017 în scădere cu 3,6%, din cauza impactului unor probleme cu sateliții, întârzierilor unor lansări, precum și unor factori specifici pe termen scurt în cadrul MX1, care nu a prelungit unele contracte istorice.

Veniturile SES Networks au scăzut cu 1,9%, la 646,1 milioane de euro, deși soluții de date oferite de această divizie au înregistrat cel mai puternic trimestru de vânzări, dublând volumul anual din trimestrul II 2017.

În ansamblu, SES are contracte în derulare de 7,5 miliarde euro (față de 8,1 miliarde în 2016, sau 7,6 miliarde de euro la un curs de schimb constant). Peste 80% din veniturile estimate pentru 2018 sunt deja angajate.

SES prevede o creștere economică în viitorr după ce a lansat cu succes sateliții SES-10, SES-11 și SES-15 în 2017 și SES-14 și SES-16 în 2018, urmând în cursul acestui an să fie lansat SES- 12 și încă patru sateliți pentru constelația O3b. SES are în vedere din ce în ce mai mult axat gestionarea costurilor pentru optimizarea eficienței, după ce în 2017 a redus cheltuielile de funcționare cu 4 milioane de euro, ajungând la 710,8 milioane de euro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL