×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 29.03.2018 10:30:11

Ședinţa CNA de joi, 29 martie 2018



București (MEDIA EXPRES) / 29 mar 2018 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Înaintea aprobării OZ în unanimitate (fără Laura Georgescu care a intrat în sală după acest vot) Dorina Rusu a cerut discutarea în avans a plângerilor lui Mălin Bot la adresa Antena3 deoarece expiră termenul. Săptămâna viitoare nu sunt ședințe a spus Răsvan Popescu.

I. Adresa nr.2447/19.03.2018 de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență - solicită elaborarea unei Recomandări care să sprijine difuzarea campaniilor de interes public: F.O.C. - Flăcările Omoară Copii, Risc - Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale și Nu tremur la Cutremur - cu pdv al SJR
Reprezentanții IGSU au cerut CNA emiterea unei recomandări pentru difuzarea mesajului la TV pentru cele trei campanii derulate de instituție, inclusiv FOC care nu a fost inclusă anul trecut în recomandări, alături de celelalte două. CNA vizionează spotul.
Rusu a întrebat dacă există studii dacă aceste campanii sunt eficiente.
Campania FOC a fost promovată și numărul victimelor a scăzut.
Cristea a făcut o recomandare - pe lângă echipa din interiorul instituției să aduceți un om sau doi dinafară. La finalul cu FOC ar fi trebuit mai mult șoc luminos, un regizor din exterior v-ar fi putut da un asemenea sfat.
Vot - unanimitate

II. Proiect de răspuns la adresa nr.2495/20.03.2018 de la Guvernul României - Ministerul pentru Relația cu Parlamentul - referitoare la propunerea legislativă de modificare a Legii audiovizualului.
Subtitrarea producțiilor în limba Română. Prezentare Dincă, a adăugat ce s-a discutat în ședința anterioară la opinia SJR.
Popescu a spus că se susține inițiativa cu observații.
Punctul de vedere de la ARCA poate fi atașat - argumente privind costurile, ARCA nu este favorabilă acestui proiect. Atașat la punctul nostru de vedere. Gubernat a spus că se va putea susține în Parlament.
VOT - aviz favorabil cu observații - unanimitate.

III. Raportul de activitate al C.N.A. pe anul 2017.
Raportul trebuie trimis până pe 15 aprilie.
Prezentare activitate CNA în 2017 - 62 ședințe, acordate 170 licențe radio, 12 satelit radio, 13 tv dig ter, 58 tv satelit 90 tv prin rețele.
Decizii și legislație secundară.
Peste 1100 de rapoarte de monitorizare, peste 1100 inspecții, peste 2450 de petiții la care s-a răspuns.
Peste 80% din sesizări au fost pe dreptul la propria
188 sancțiuni, 131 de somații, amenzi și decizii de intrare în legalitate.
1,5 milioane lei amenzi totale.

VOT - unanimitate

IV. Solicitări prelungiri valabilitate licențe audiovizuale:

1. ASOCIAŢIA CENTRULUI MEDIA SPERANŢA Voluntari pentru Radio Vocea Speranţei din Ineu.
Retransmite integral Vocea Speranței. În localitate nu mai sunt licențe de radio.
Vot - unanimitate.

2. S.C. STUDIO MODERNA SA Bucureşti pentru Top Shop Tv din Bucureşti
Licența a fost satelit - național dar în 2011 s-a modificat pe comunicații electronice - național. Expirare 14.04.2018.
Compania a modificat acționariatul fără notificarea CNA.
Zoltan Szileski a spus în fața CNA că suntem din 2002, companie slovenă. În prezent în 21 de țări cu cea mai recentă deschidere în Kazakstan, în timp am depășit teleshopping-ul, acum avem Top Shop TV - home shopping, rețea de magazine, 42 de magazine în România, comerț online.
La solicitarea membrilor CNA care nu înțeleg care sunt emisiunile informative la această televiziune, consilierul juridic al companiei a explicat că partea comercială a spoturilor e doar când se prezintă prețul, restul este considerată emisiune informativă.
Herjeu a observat că la această televiziune sunt programe de informare iar la B1, Antena etc sunt teleshopping. Nu înțeleg rațiunea Dvs. de ce acelea sunt programe de informare. Este ciudat. E caraghios ca un canal de teleshopping să aibă 18% teleshopping când nu faceți nimic altceva.
Dumitru Ciobanu șeful juridicului CNA a explicat că serviciilor dedicate exclusiv teleshoppingului nu li se aplică prevederile de restricție a duratei de publicitate.
Gubernat a spus că televiziunile de știri vor modifica grilele considerând teleshoppingul programe de informare ceea ce este penibil.
Popescu le-a cerut să schimbe grila, să depună în cursul zilei la Registratură cererea și se votează după pauza de prânz noua structură.

V. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. RADIO METRONOM SRL Râmnicu Vâlcea pentru Metronom FM din Râmnicu Vâlcea – modificare structură serviciu de programe (rediscutare cu raport monitorizare).
PP 51 solicitat 30 monitorizat feb-mar 6,17, p alți producători 49 solicitat 70 monitorizat 93,8.
38 5 4,7
3,7 1 3
Acționar unic George Chircă.
Prezent în fața CNA Chircă a spus că motivul este în adresă.
Gubernat a întrebat dacă plata imensă pentru drepturi de autor este motivul pentru care renunțați la programul local mare.
Chircă a spus că datorită contextului economic și mai ales reorganizării. Programul ajunsesem să-l facem de dragul procentelor, ne-a tras în jos cu audiența. Am analizat că trebuie reclădit totul, am și început. Grila propusă cu 25% publicitate e de fapt doar 1%.
V-am cerut ceva minim. Vom reveni cu măriri de procente la emisiunile de producție proprie. Drepturile de autor - încasează cam 12% din cifra de afaceri - nu-i interesează cât difuzăm ei tot atâta încasează. Nu au contracte de mandat cu autorii, sunt multe lucruri care le lipsesc, am câștigat câteva procese cu ei.
Herjeu a spus că nu mai puteți respecta 55% producție proprie și ați făcut 6 și ne-ați cerut 30.
Chircă a spus că suntem într-un proces, dacă monitorizați săptămâna viitoare veți găsi 15.

Discuții
Face 88 de minute pe zi în prezent. Ce bagă în grilă până la 300 de minute? a spus Herjeu. A propus amânare pentru modificarea grilei și somație pentru nerespectare. Nu votez așa ceva. Susținut de Gubernat.
Popescu a propus aprobarea cererii cu somație pentru nerespectare și monitorizare peste o lună.
Rusu a solicitat rechemarea în ședință a lui Chirică. L-a întrebat dacă rămâne la 30% sau puneți un procent mai mic pe care îl puteți respecta?
Chirică a spus că va respecta 30% într-o lună.
Vot - propunerea Popescu - aprobare solicitare și somație - Gabrea, Buda, Herjeu, Rusu, Popescu, Cristea pentru. Ceilalți împotrivă. (Georgescu lipsește).
Gubernat a protestat că nu este corect votul pentru solicitare și somație în același timp.

2. S.C. PRIORITAR TV SRL Cudalbi-jud. Galaţi pentru Prioritar TV din Cudalbi-jud. Galaţi – modificare structură serviciu de programe
pp 100 infor 80 solicită culturale 80 în rest videotext. Fără fundal sonor. Asociat unic. Fără datorii. Difuzarea în rețeaua DCS. 50 min soliști și artiști din Galați și limitrof.

VI. Avize de retransmisie (eliberări, modificări, retrageri, notificări)
Telecom Ardeal a operat fără aviz - informare inspector.
Telekom România Tecuci și Tg. Jiu
Herjeu a solicitat grilele pentru avize altfel el nu mai votează avizele dacă nu are dovada că se retransmit două regionale și două locale.
Reprezentant a spus că Next Gen - doar cablul analogic, instalăm headenduri noi pentru analogic și digital - de aceea se solicită aviz nou a explicat reprezentantul Telekom în ședința CNA. Ne ducem în Motru și în următoarele localități pe care le vom anunța când va fi cazul. Retransmitem locale și regionale. În Tîrgu-Jiu sunt șase televiziuni locale, a mai spus reprezentantul.

Vot - Herjeu împotrivă.

Vot - ce este fără declarație - unanimitate.
Vot - cele cu declarație - Gabrea Borsos Buda Rusu Popescu

Regragere la cererea titularului - 2 avize.
Vot - unanimitate.
Notifcări - Telekom renunță ...

VII. Decizii de autorizare.
Patriarhia Română - Trinitas Arad și Timișoara Vot - unanimitate.

VIII. Retrageri licențe audiovizuale.
Pro TV - integrează știrile locale în știrile de la București. Retrage toate licențele locale.
Vot - unanimitate.

IX. Situație întreruperi emisie radio și TV.
Nu se votează nimic. Monitorizarea va verifica dacă depășesc 90 de zile. Prezentarea nu s-a auzit pe transmisia online.

X. Situaţia licenţelor de emisie acordate SC EAGLE MEDIA SRL pentru Stil FM din Călăraşi şi Olteniţa
Ciobanu a spus că trebuie retrasă licența de emisie. Hotărârea instanței.
Reprezentantul radioului a spus că nu este definitivă sentința, facem apel cu ordonanța propcurorului.
Săptămâna viitoare ne întâlnim cu ANCOM.
Ciobanu a spus că dacă actul administrativ ANCOM nu este suspendat își produce efectele.
Decizia procurorului a spus că decizia ANCOM a fost dată retroactiv cu 8 luni.

Ciobanu sfătuiește un vot pentru anularea votului de acordarea deciziei de cedare (care încă nu a fost trimisă în circuit juridic) și apoi retragerea licențelor audiovizuale.

Următoarea ședință CNA este 12 aprilie. Popescu a propus ca până atunci să renunțe la licențe astfel încât frecvențele să fie scoase la concurs.

CNA nu a votat nimic la acest punct.

XI. Adresa nr. 917/19.03.2018 de la ANCOM - cu privire la frecvenţele identificate pentru înfiinţarea de staţii locale.

XII. Adresa nr. 2621/23.03.2018 de la S.C. MEDIKA BROADCAST CHANNEL SRL - solicitare prelungire termen intrare în emisie pentru Medika TV
Nu se aude prezentarea.
Cătălina Jingoiu directorul știrilor Medika TV. Solicităm amânarea. Puteam începe emisia după un an dar preconizăm că începem în iunie, suntem foarte aproape. Problemele invocate în adresă sunt legate de echipamente, unele echipamente nu au fost compatibile. Sediul la Casa Presei Libere. Ne-a întârziat asigurarea traducerilor pentru producțiile care nu sunt proprii (aprox 49%), am făcut acorduri cu case de producție, am cumpărat documentare, lucrăm la traduceri. Am încheiat acorduri cu cablul, avem cu 2 operatori mari. Ne dorim o prezență cât mai bună la momentul primei emisii. Echipa de reporteri lucrează, i-am specializat, neexistând pe acest domeniu în românia.
Gubernat a pus o întrebare cu microfon și una fără microfon. Cea cu microfon a fost unde sunt studiourile. La Casa Presei. Cealaltă nu s-a mai auzit.
Vot - unanimitate (fără Georgescu care nu este în sală).

VOT - Studio Moderna Top Shop TV - unanimitate - fără georgescu.

XIII. Adresa nr. 2721/26.03.2018 de la S.C. ON AIR STUDIO SRL pentru Itsy Bitsy Bucureşti, satelit şi terestru, privind adaptarea grilei de program în zilele libere legale, 6 şi 9 aprilie 2018, cu respectarea structurii serviciului de programe aprobate .

XIV . Adresa nr.2460/19/22.03.2018 de la ARMA - solicită desemnarea celor cinci membri C.N.A. care să facă parte din COMPAR
Am avut o discuție informală a spus Popescu și suntem doar 4. Gubernat, Popescu, Georgescu, Tufeanu și Dorina Rusu nu mai vrea să participe. Orsolya?
Vot - unanimitate. Pe online nu s-a auzit cine este al cincilea membru din comisie.
Președinta ARMA a propus ca miercuri pe 18 aprilie să fie prima întâlnire.

XV. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate:

1. Antena 3, România TV - emisiunile: Sinteza zilei (22, 23, 25 și 30.01.2018), În gura presei (22 și 23.01.2018), Știrile România TV și România 60 de minute (01.10.2017), Ediția de seară (25.01.2018), România la raport (08.03.2018), Știri (10.03.2018) - reclamațiile: nr.516/23.01.2018, nr. 654, 655/29.01.2018, nr.1451/19.02.2018, nr.1451/REV/26.02/REV19.03.2018, nr.1451/1/13.03.2018 și nr. 620, 621, 622/26.01.2018.
CNA vizionează în continuare materiale difuzate de pe data de 30 - Sinteza zilei și apoi România TV.
Cazul Bucurică. Reprezentanta Antena 3 Norina Ionescu a declarat că informațiile vin din zona primăriei.
Rusu a spus că a treia acuzație de hărțuire sexuală, viol și reținere despre care vorbea Gâdea, instanța a dat decizie de NUP și Gâdea a numit-o mușamalizare, pentru că nu sunt probe în sprijinul acuzațiilor. Din audiere reiese că nici vorbă de așa ceva. A fost o discuție între cei doi, nu a hărțuit-o, nu a violat-o, nu a reținut-o. Pe ecran a fost prezentat apocaliptic Viol, Reținere, Hărțuire. Sunt probe noi?
Norina Ionescu - există acuzații cu mărturii noi de la Monica Bojin, sunt întrebări care se pot pune asupra procurorului șef din... .
Rusu a spus că poate este reală sau nu înregistrarea cu Monica Bojin. Și-a primit pedeapsa, a fost mutat. Pornind de la asta faceți un caz me too, s-a trezit și nevasta primarului care a zis că și ei i-a făcut. Se transformă într-un monstru obsedat sexual. Sunt lupte cu mafioți locali în care și el este implicat. Monica Bojin, Teofila s-au dus special să-l înregistreze. A fost vorba și despre provocare. Trebuie să prezentați lucrurile așa cum sunt nu cum credeți Dvs. Un monstru sexual sau un procuror care face. Ați transformat cazul într-un me too, o să iasă toate femeile din oraș să spună că și ele. Asta este imaginea care s-a creat. Una este realitatea și alta imaginea care s-a creat.
Dosarul închis în 2014 este despre altă persoană, a observat Gubernat.
Ionescu - este o altă persoană, fiica, a intervenit de la Londra, ancheta este porinită de la Monica Bojin, o victimă nouă, în cadrul anchetei am mers pe fir în spate - 3 persoane au intervenit, Monica Bojin, Teofila și fosta soție a primarului.
Rusu a mai observat că victima s-a dus acasă la el, dar vorbea într-un fel care nu sugerează că era o victimă.
Cristea - numărul de plângeri penale împotriva lui Bucurică - câte dosare au fost?
Ionescu - nu știu dar există un dosar in rem la Timișoara pe abuz sexual.

PAUZĂ 13.00-13.30
După pauză Popescu a propus continuarea cu reclamațiile lui Mălin Bot fără să voteze nimic la punctul anterior, dar membrii nu au fost de acord.
Gabrea a spus că persoanele au prezumpție de nevinovăție, televiziunea nu este instanță de judecată, dacă o persoană face de rușine branșa și societatea românească, trebuie să am grijă prin poziția editorială să nu fac întregul proces inclusiv acuzația. Gâdea trebuia să spună că e un caz grav, dar face afirmații incriminatoare de la bun început. De unde rezultă că Bucurică e violator? Un tip anume de manipulare de la bun început este dubioasă. Am vizionat o mărturie cu o doamnă. Siluete într-un pat.
Gabrea a propus art. 34 alin 1, 30 din cod, 64 1 b, 66 din cod - amendă de 25.000 lei.
Vot - Gabrea, Rusu - două voturi pentru. Nu s-a aprobat.

Popescu propune România TV "că expiră", apoi Banciu...
După audiere - cazul Bucurică - reprezentanta România TV a spus că presa a arătat, nu a judecat. În seara în care s-a întâmplat mutarea lui Bucurică președintele Băsescu a avut o opinie. Scandalul a reizbucnit în 2018. O parte din televiziuni au făcut acest subiect corelat cu alte cazuri de procurori. Anul trecut primeam amendă de 40.000 de lei pentru o poză Negulescu relație cu avocat. Între timp cei care au fost dați în judecată au câștigat la înaltea curte. Am rămas cu amenda de 40.000, nu pot să o mai contest că au trecut șase luni.
Herjeu a spus că ați luat amenda pentru că nu l-ați întrebat pe Negulescu, ar fi fost ilegal să dea amendă pentru că ați dat poza! Despre Bucurică dacă veți lua o sancțiune o veți lua pentru că nu l-ați întrebat dacă e adevărat ce a zis profesorul. Este problema că nu ați avut punctul de vedere al lui Bucurică. În emisiunea Andreei Crețulescu a fost opinia lui Bucurică. Mai sunt două emisiuni în care nu există punctul de vedere. În ultima știre cu tatăl ultimei acuzatoare nu există punct de vedere al lui Bucurică.
Propuneri
Herjeu a propus 10.000 pe 40 alin 1.
Gubernat a propus somație pentru că "săptămâna trecută a fost un drept la replică și nu a fost obținut" pentru emisiunea de știri din octombrie. Pe art. 40 alin 1.
Cristea a spus că procurorul Bucurică ar trebui să primească Steaua României, pare un tip care e un far călăuzitor al jusiției. Este vorba de burtiere care sună așa - Procuror acuzat de agresiuni sexuale, de șantaj și viol - informație incorectă? Nu. Cine a mușamalizat... e un fel de întrebare.

VOT - 10.000 - Gabrea, Herjeu, Rusu pentru.
Vot - Gubernat - Borsos Buda Gubernat Popoescu pentru .
Tur 2 - Gabrea, Herjeu, Rusu
Somație - Borsos Buda Gubernat Popescu
Laura Georgescu este prezentă dar nu votează.
Tur 3 - 10.000 Gabrea, Herjeu, Rusu
somație - Borsos, Gubernat, Popescu
În lipsa unei decizii nu se mai poate face nimic deoarece expiră, a observat Popescu.

2. PRO TV: emisiunea Știrile PRO TV difuzată pe data de 07.03.2018 - reclamațiile nr.2446 și nr.2446/1/2/19.03.2018

3. B1 TV - emisiunea Lumea lui Banciu difuzată pe data de 04.10.2017 - reclamațiile nr.8705/19.10.2017 și nr.8545/15.12.2017
CNA a audiat emisiunea. Herjeu a spus că vrea să știe care drepturi ale românilor sunt încălcate de ungurii din Transilvania.
Orsolya Borsos a propus pe art 3 cu 2 din lege și 47 din cod amendă de 10.000 de lei.
Radu Călin Cristea a propus 25.000 de lei pe alt articol.
Vot - 10.000 Gabrea, Borsos Buda Gubernat Herjei Rusu Popescu - 7 voturi pentru adjudecat.

În jurul orei 14.40 Răsvan Popescu a propus discutarea celor 2 reclamații Mălin Bot, nu toate monitorizările pentru că nu mai este timp.
Gubernat a spus că pe ce bază? Ori toate ori niciunul. Iarăși lucrăm la imagine?
Cristea a spus că orice variantă este proastă.
Buda a spus că programul de lucru și ordinea de zi s-a votat la început. Sunt 9 membri CNA prezenți, se poate vota prelungirea ședinței. Eu trebuie să plec că am bilet de avion.
Orsolya Borsos a spus că pentru ea este Joia Mare, putea să își ia concediu.
Gubernat a spus din nou pe procedură că în cazul Bot se discută ori tot ori nimic.
Într-un final CNA nu a mai discutat nimic, ședința închizându-se după ce aproximativ la ora 14.50 Orsolya Borsos, Vasile Buda și Monica Gubernat au ieșit din sala de ședințe.

4. Kanal D: emisiunea Ochii din umbră difuzată pe data de 01.10.2017 - reclamația nr.8203/03.10.2017

6. Realitatea TV - emisiunea Realitatea românească difuzată pe data de 30.09.2018 - reclamația nr.8207/03.10.2018.

XVI. Rapoarte de monitorizare ale Direcției Control Digitalizare - REPORTATE

1. Tele M Botoșani - reclamația nr.1979/05.03.2018

2. Studioul Teritorial Timișoara - reclamația nr.755.01.02.2018

3. Euro TV Bacău - raport al inspectorului

4. Realitatea FM Cluj Napoca - raport al inspectorului

5. Cable TV Sistem Recea/Argeș și Vișina/Dâmbovița - raport al inspectorului

6. Bege -Trade Ciumani/Harghita - raport al inspectorului

7. Tele 2 Drobeta Tr.Severin - reclamația nr.2047/07.03.2018

8. Impact FM și Radio ZU - reclamațiile nr.8202/03.10.2017

9. PRO TV - Stații locale - autosesizare

10. Radio Bistrița - raport al inspectorului

11. Ten TV Lugoj - reclamațiile nr.9920/20.11.2017 și nr.2150/12.03.2018

XVII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

B. Rapoarte noi:

1.TVR 1 - emisiunea Telejurnal difuzată pe data de 13.02.2018 - reclamația nr.1861/28.02/REV/26.03.2018.

2. Antena 3 - emisiuni difuzate pe 04, 05,06, 08 și 09.10.2017 - 313 de reclamații

3. România TV - emisiuni difuzate pe 04, 06, 14 și 15.10.2017 - 164 de reclamații

4. Realitatea TV - emisiunea Newsroom difuzată pe data de 04.10.2017 - reclamația nr.8275/04.10.2017.

5. Antena 1:

1. Emisiunea iUmor difuzată pe data de 08.10.2017 - reclamațiile nr.8399/1/10.10.2017 și nr.8704/19.10.2017.

2. Emisiunea Xtra Night Show difuzată pe 10, 11 și 12.10.2017 - reclamațiile nr.8586/1/2/16.10.2017

6. Posturi TV, Europa FM și Radio România Actualități - spoturi publicitare(folosirea corectă a limbii române) difuzate în perioada 01 - 18.10.2017 - reclamațiile nr.8703/19.10/REV/03.01.2018.

7. Kiss FM - piesa muzicală La masa mea difuzată pe data de 06.10.2017 - reclamația nr.8376/09.10.2017

XVIII. Diverse.

În jurul orei 16.20 CNA a trimis următorul
Comunicat de presă

29.03.2018

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să sancționeze postul de televiziune B1 TV cu amendă de 10.000 de lei pentru că, la difuzarea emisiunii „Lumea lui Banciu” din data de 04.10.2017, radiodifuzorul nu a respectat dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 și nici pe cele ale art. 47 alin. (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. [Art. 3 (2) – „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”; art. 47 (3) „Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice”].

De asemenea, analizând solicitările de modificare a licențelor audiovizuale, Consiliul a sancționat cu somație publică societatea Radio Metronom SRL (Râmnicu Vâlcea), pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului 504/2002, conform cărora „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

În aceeași ședință, Consiliul a sancționat cu somație publică societatea TELECOM ARDEAL SRL pentru încălcarea dispozițiilor art. 74 alin. (1) – „Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu”.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

------------------------------------------

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL