×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 08.05.2018 10:30:15

Ședinţa CNA de marți, 8 mai 2018



București (MEDIA EXPRES) / 8 mai 2018 / La ședința condusă de Răsvan Popescu participă membrii CNA Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Vasile Buda și Orsolya Borsos.

Popescu a spus că TVR solicită amânarea punctului cu Radiocom pentru negocieri pe această temă.

Rusu a spus că e o mentalitate șocantă la TVR, Guvernul dă banii, nu trebuie să ataci deloc puterea. I-a numit pe ziariștii care-și fac treaba "hateri" pentru că atacă puterea.

Vot - Popescu a cerut vot pentru a fi președinte de ședință în următoarele trei luni. Au votat împotrivă Tufeanu și Gubernat.

I. Proiect de modificare a Deciziei nr. 236/12.04.2018 privind scoaterea la concurs a frecvenţelor pentru radiodifuziune.
Consiliul a hotărât în unanimitate modificarea deciziei cu adăugarea a două frecvente pentru localitățile Bacău și Buzău, decalarea termenului de depunere a dosarelor până pe data de 17 mai 2018 și data de începere a concursului pe 4 iunie 2018.

II. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale:

1. S.C. RCS&RDS SA Bucureşti pentru Digi FM din Voineasa

2. S..C EUROPE DEVELOPPEMENT INTERNATIONAL-R SA Bucureşti pentru Europa FM cu difuzare prin satelit şi prin reţeaua naţională - staţiile din Arad, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Tg. Mureş

3. S.C. RADIO TRANSILVANIA LBM SRL Oradea pentru Radio Transilvania din Aleşd
CNA a aprobat solicitarea cu un vot împotrivă.

III. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. TRANSYLVANIA LIVE ADVERTISING SRL Turda pentru Radio Turda din Turda – acord prealabil pentru modificarea acţionariatului
Am găsit o firmă care să susțină.
Mihaela Tămaș - o oportunitate intrarea în acționariat, deoarece Turda e cu potențial de business, peste 50.000 de locuitori, industrial - ceramică ciment construcții potențial turistic Salina Turda.
Rusu a întrebat editorial ce se întâmplă.
Sunt doi angajați în prezent, mă gândesc la un manager pe partea editorială, nu se schimbă grila postului.
Cât costă o licență radio - a întrebat Gubernat.
Nu se vând licențele.
Ce obiect de activitate are firma - publicitate, editare ziare. Preia Pro FM, va rămâne între 8 și 14 dimineața.
VOT - acord prealabil - Tufeanu împotrivă, ceilalți "pentru".

2. S.C. ETV CENTER SRL Tg.-Mureş pentru Erdely TV din Tg. Mureş – modificare structură serviciu de programe şi orar de difuzare
Transmite Eurnews Live, crește culturale, introduc educative. Avea 24 de ore se renunță la videotext.
Motivație- în perioada verii 2016-2017 am migrat echipamentele pe HD 16:9, arhiva a suferit îmbunătățire, tot ce e 4:3 renunțăm la vechea structură introducem reluări pe timpul nopții, știri și redifuzare știri internaționale se mărește procentul de știri. Emisiuni dedicate informării - am primit solicitări de la public. Mai mult decât dublu culturale - este anul european al patrimoniului cultural, moștenirea culturală a regiunii, diversitatea culturală, monumentele, tradițiile, creativitatea din Ardeal.
Herjeu - sunteți cea mai puternică TV de limbă maghiară din România - deveniți cu acoperire națională? Comunitatea maghiară din București este mare. Programul cu ajustări mici ar putea fi național pentru minoritatea maghiară.
Ne dorim, da. Un astfel de demers necesită infrastructură, oameni competenți pentru producție. E complicat, nu ar fi de interes dacă nu are componenta de proximitate. Bucureștiul e al doilea oraș din lume cu nr. de maghiari pe cap de locuitori după Budapesta. Suntem pe UPC și Telekom, Hungarian pachet Panonia, cei care vor să ne urmărească există posibilitatea pachet cu plată, și prin Orange, prin DTH suntem deja prezenți pe tot teritoriul. Prin RCS suntem în județele unde avem licență și în must-carry, fără ca acesta să ceară taxe suplimentare ca în cazul Telekom și UPC. Costul pentru pachete e de 1 euro pe lună la UPC și Telekom. Vom cumpăra sisteme de transmisie 4G ruxaci - prezență timp în real.
Buda a remarcat că este cel mai bun vorbitor de limbă română din câți a întâlnit.
Vot - unanimitate.

IV. Solicitarea Paprika Radio Huedin de prelungire termen începere a difuzării serviciului de programe
Șase luni. 27 iun 2017, expiră la 1 an. Mai deține Paprika Radio Cluj care e în funcțiune. Reorganizări și dezvoltări tehnice. Sunt la prima solicitare, au dreptul la două.
Herjeu a spus că de la concursul de anul trecut e prima solicitare de prelungire de termen. Nu am votat prelungiri, vreau să fiu consecvent. Uneori s-au blocat frecvențe 4 ani.
Tufeanu a spus că au o abordare financiară nouă cei din conducerea postului. Este un motiv spre extrem, s-a întâmplat ceva? Nu sunt de acord cu prelungirea, pentru a fi cât mai serioși cei care solicită licența.
Vot - Tufeanu Herjeu împotrivă, ceilalți "pentru". S-a aprobat solicitarea.

V. Retrageri licențe audiovizuale.
Prodcomserv Veszi Tg-Mureș retragere la cerere după 90 zile întrerupere.
Datina neîncepere difuzare program din cauză de acționariat, a depășit termenul nu mai poate relua emisia din motive tehnice a avut 90 de zile.

VI. Decizii de autorizare
Am primit de la ANCOM acoperirile. Din ce am observat a spus Popescu nu sunt modificări majore în acoperire chiar dacă puterea s-a mărit de două ori.
Le luăm pe rând și ne lămurim.
Kiss FM Oradea - Gubernat împotrivă ceilalți pentru.
Kiss FM Brașov de la 10 la 400 Vot- Rusu pentru ceilalți împotrivă - se invită reprezentanții pentru clarificări. Are inserția după lege de program local.
Impact FM Suceava - vot - Gubernat împotrivă ceilalți pentru.
Dream FM Focsani - mărește puterea de cinci ori, pare în regulă acoperirea. De ce? a întrebat Tufeanu. Vot - Tufeanu Gubernat împotrivă, ceilalți "pentru".
Campus Buzău de la 80 la 300 - Tufeanu: de ce? Vot - Gubernat împotrivă, ceilalți "pentru".
Zu Sibiu de la 1580 - la 6000 - Vot - unanimitate.
Dream FM Bacău - vot - unanimitate.
Terra Piatra Neamț - 5 voturi pentru, 3 împotrivă. Popescu a comentat că se duce în trei sate de lângă Piatra Neamț.
Gaga Sighisoara - de la 50 la 300 - se duce la Târgu Mureș? Nu bate, a spus Popescu. Vot - Gubernat, Tufeanu, Herjeu împotrivă, restul "pentru".
Magic FM Deva de la 100 la 400 - vot - Borsos, Gubernat, Herjeu, Tufeanu împotrivă.
Radio As - de la 200 la 500 - vot - Borsos, Gubernat, Herjeu, Tufeanu împotrivă.
ItsyBitsy Cluj de la 100 la 200 - vot - Gubernat, Tufeanu, Herjeu împotrivă - nu.
ItsyBitsy Suceava - Vot - Gubernat împotrivă, restul Pentru
ItsyBitsy Alba Iulia - Vot - 4 voturi pentru Rusu, Cristea, Popescu, Buda, restul împotrivă - nu s-a aprobat.
Itsy Bitsy Sibiu - Gubernat împotrivă ceilalți pentru.
Itsy Bitsy Năvodari - Gubernat împotrivă ceilalți pentru.
Viva FM Iași de la 200 la 400 - vot - Borsos, Gub, Tuf, Herj împotrivă - nu.
Lider FM Galați de la 100 la 200 - vot - Gub, Tuf, Herj împotrivă - nu.
Orion Sebeș - de la 40 la 200 - vot - borsos gub tuf herj împotrivă - nu.

Popescu a spus că acolo unde se depășește CNA să le impună obligații noi în program. Nu există conturul orașului pe al doilea PDF. Pe al doilea nu se arată conturul localității.
Ce a spus Buda nu s-a auzit pe transmisia online.
Herjeu a spus că dacă se cvadruplează în Brașov acoperă Făgăraș, Codlea etc.
Tufeanu a spus că hărțile sunt bătaie de joc. Propun amânare la infinit până când ANCOM nu-și mai bate joc. E problema ANCOM-ului. Eu nu înțeleg. Mă duc cu PDF la instanță să-mi explice care-i diferența.
Herjeu - Grindeanu nu semnează nimic. În perioada următoare nu vă mai putem pune la dispoziție deoarece suntem implicați în... în unele situații funcționează în acești parametri de zece ani.
Este un caz cu 6000 de W - putere la Sibiu, proiectul era cu 1500 W - acum Radio Zu a mărit puterea la aia teoretică. Dream FM din Bacău la fel, a explicat Răzvan Frînculescu de BLA CNA.
Popescu a spus că ANCOM ne-a dat în două rânduri. Nici pe hărțile lor nu apare atfel. Acolo unde suprafața nu s-a mărit, se aude mai bine nu se justifică să nu autorizăm.
Unde sunt diferențe mari să-i chemăm la audieri să vedem dacă le schimbăm licențele în regional.
Acolo unde nu este nicio problemă la majoritatea, nu se justifică amânarea modificărilor.
Tufeanu a spus că la Buzău suspectez că cu 80 de W e acoperit tot orașul, cu 300 W e și mai mult. E calitate mai bună.
Gubernat a cerut hărțile de emisie din dosarele de autorizare de ANCOM.
Popescu supune la vot individual (vezi notele privind votul mai sus în dreptul radiourilor).
Pro FM Cluj - Gubernat, Herjeu împotrivă, restul "pentru".

Brașov Vocea Speranței - modificare amplasament pe Tâmpa, venită după ce ANCOM ne-a spus că nu ne mai dă hărțile - Tufeanu a spus să se ceară la ANCOM harta cu acoperirea. Vot propunere Tufeanu - Gubernat, Tufeanu, Herjei, pentru.
Vot modificare - Borsos, Buda, Rusu, Popescu, Cristea - nu.
Odorheiul Secuiesc - vot unanimitate - depășirea termen depunere ATF - cu somație.
Muntenia FM - vot - unanimitate.
Radio M Târgu-Neamț - vot - unanimitate - autorizare cu somație - depășirea termen depunere ATF - cu art. 12 din 244.

Herjeu a motivat voturile împotrivă pentru că nu-și dă seama din hărți. Dublarea numărului de potențiali ascultători este importantă, nu e corect față de ceilalți radiodifuzori. Ancom ne tratează cu dispreț.
Buda a spus că cei cu licență în oraș nu reușesc să se audă în tot orașul. Am licență nu mă aud cere putere mai mare. Se aud și unde nu au licență. Arta compromisului la noi. Suprafața și adâncimea dă volumul. Sunt posturi cu licență de ani de zile și nu s-au auzit. ANCOM ar da putere mare la toată lumea dar nu se poate din cauza convenției de la Geneva. Trebuie să privim și din direcția cealaltă.

Gubernat a spus că CNA nu va mai vota nicio mărire de putere.

Avem nevoie de buletine de măsurători care arată ce acoperă cu noile puteri, a solicitat Herjeu pentru radiodifuzorii care vor fi invitați pentru explicații.

VII. Adresa nr. 3681/02.05.2018 de la SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE RADIOCOMUNICAŢII SA – referitoare la sistarea distribuţiei analogice în banda de frecvenţă 174-230 MHz-VHF a programelor SRTV, începând cu data de 01.05.2018, ora 0.00.
Din motive independente de SNR transmisia a fost prelungită numai pentru TVR1 până la 31 dec 2016 prin OUG 18 apoi prorogat termenul. În acest sens înainte de promulgarea în Parlament am susținut necesitatea finalizării tranziției. Legea 22 din ian 2018, la 4 luni a venit notificarea de la SRTV care solicită sistarea emisiei în VHF.
La nivelul companiei impresia este că s-a realizat oprirea intempestiv, populația nu a fost informată despre oprire. Sunt persoane care primesc doar analogic. Este necesar un act normativ care să constate finalizarea tranziției, este necesar un HG care să constate întreruperea înainte de termenul 31 decembrie 2019.
Popescu a spus că e problema TVR nu a SNR dacă nu văd toți.
Tufeanu a spus că în OG 8/21 termenul de sistare este 31 decembrie 2019 sau până la 31 decembrie 2019. Au liberatea orcând, și în 2018.
În HG 403 - obiective strategice - realizarea tranziției până la... Nu a fost realizată tranziția completă și efectivă...
E problema SNR că nu a implementat sistemul, a observat Tufeanu.
Este 2% piața analogică, a observat Gubernat. Pentru ce vă luptați?
Mircea Duca - consilier juridic TVR - sunt avocat de instanță. Prima oară când ne întâlnim. Termenul - prevederile legale spun clar poate continua cu caracter temporar. Nu sunt imperative. Aș putea renunța la ele în orice moment. Nu aș marșa la ideea că este intempestiv. Renunțarea la analogic nu este o surpriză, legislația anunță de multă vreme acest lucru. Nu cade în sarcina noastră să rămânem captivi până la finalul termenului. Dreptul la informare - piața s-a modificat în ultimii ani exponențial. Acoperirea canalelor naționale a trecut de 95% indiferent de modalitatea de transmisie. Numărul de persoane care au sunat - când nu merge TVR1 suni la TVR1 nu la Radiocom. Acum 6 luni am ajuns în TVR. Pare exagerat ca utilizatorii să sune la Radiocom. Au sunat sub 100 de persoane la TVR. Despre necesitate act normativ - de ce? Avem deja un text de lege.
Tufeanu - noi ce ar trebui să facem?
Există o negociere privind preluarea televiziunii publice, un punct este întreruperea semnalului analogic.
Gubernat a spus că OUG - analogicul este înlocuit 100% cu digital?
Nu poate fi vorba de 100% decât pe satelit, este digitală. Digital terestru nu poate acoperi fiecare zonă din România din cauza reliefului, soluția e cu recepția de satelit. În loc de antenă terestră trebuie o antenă de satelit.
Gubernat - se reduce acoperirea după această închidere?
Voican de la TVR a spus că 17 iunie 2015 - primul termen de switch off nu exista digital terestru. TVR1 avea o acoperire mare în sistemul VHF analogic. De atunci digitalul a ajuns la sf. 2016 erau 63 emițătoare digitale care acoperă o parte din populație - 90%. Transmisia analogică a continuat doar cu TVR1. Un digital transmite mai multe canale la o calitate superioară. Noi de la sf. anului trecut la negocierile cu Radiocom am cerut întreruperea analogicului. Suntem singura țară din Europa care mai transmitem analogic, cu restricții. Contractul cu SNR nu a putut fi încheiat am informat CA pe 25 sau 26 de impasul cu SNR, s-au pus în discuție 5 variante în CA, care e cea mai bună pentru noi și pentru public, hotărârea a fost ca întreruperea să fie pe 1 mai. I-am notificat pe 26 sau 27. Ea nu mai există de la 1 mai.
Mai puțin de 100 de persoane au sunat după întrerupre.
Noi terestru am transmis în paralel și analogic și digital de multă vreme. S-au schimbat receptoarele, peste 95% au televiziune prin cablu, nici măcar nu-i interesează ce facem noi cu transmisia terestră. Rata de penetrare cablu era mai mică atunci când a apărut legislația, dar acum există un flux normal de descreștere tv analogice așa este piața, toate televizoarele din 2012 pot să recepționeze semnal digital. Cu antenă veche, introdusă în tv digital se poate prinde semnalul digital.

Radiocom: cablul este contra cost, ce transmitem noi este liber la recepție. În alte țări 70% din market share se vede pe digital terestru. Recepția 100% din satelit nu este o acoperire terestră, este o decizie comercială a TVR dar nu are legătură cu HG 403 și ultima ordonanță promulgată acum 4 luni prin Parlament.

Rusu a spus că nu avem atribuții. Am impresia că decizia TVR este una comercială în primul rând. Ce costuri implică continuarea transmisiei analogice? Probabil că e o sumă consistentă. Se justifică?

Radiocom: este o negociere, există o sumă alocată bine determinată alocată către SNR, ce dorim este respectarea dispozițiilor legale, informarea populației. Nu cunoaște lumea SNR? Suntem cunoscuți, o parte telespectatori ni se adresează.

Nu am fi ajuns aici dacă am fi avut bani să plătimi și digitalul și analogicul, nu avem în bugetul alocat de către stat, a spus avocatul TVR. Finanțarea TVR nu se mai face din taxă, toate sumele sunt globale și din această sumă trebuie să suportăm toate cheltuielile. Respectarea dispozițiilor legale - subliniez - nu există dispoziții care să-mi impună continuarea emisiei analogice.

Nu mai există linie separată pentru plata SNR după finanțarea TVR de la bugetul de stat.

Popescu a spus că după oprire analogic terestru pot fi afectate persoane fără cablu, antenă obișnuită, din zone izolate și care au nevoie de o antenă digitală.
CNA nu a luat nicio decizie.

PAUZA

După pauză se dă votul la retrageri licențe
vot- în bloc- unanimitate.

VIII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

1. PRO TV:

1. Meciul de fotbal România – Turcia, transmis pe data de 09.11.2017 – reclamația nr.9694/10.11.2017
A folosit animație grafică cu steagurile României și Turciei lipite, steagul nu poate fi alterat.
Vizionare.
Nu sunt propuneri de sancționare.

2. Emisiunea Știrile PRO TV difuzată pe data de 17.11.2017 – reclamația nr.9913/20.11.2017
Reclamă pentru partidul USR - fular USR la gâtul unor participanți arătat insistent.
Vizionare.
Nu sunt propuneri.

2. Prima TV:

1. Serialul Pasiune Toscană difuzat pe data de 09.11.2017 – reclamația nr.9695/10.11.2017.
Scene explicite cu încadrare "aprobat minorilor".
Vizionare.
Nu sunt propuneri.

2. Emisiunea Schimb de mame difuzată pe data de 12.11.2017 – reclamația nr.9712/12.11.2017.
Una din familiile participante Ciupercă a avut impact negativ. Jignire toți românii.
Vizionare.

Tufeanu a propus scrisoare sau somație pentru chestiunea cu filmul AP dat la oră aiurea.
Vot 2 voturi pentru, Tufeanu și Herjeu.

3. TVR 2 – promo pentru serialul Misterele din Glenwood difuzat pe data de 10.11.2017 – reclamația nr.9692/10.11.2017

4. Antena 3 – emisiunea Exces de putere difuzată pe data de 10.11.2017 – reclamația nr.9709/13.11.2017.

5. Antena Stars – emisiunea Dosarele VIP difuzată pe data de 11.11.2017 – reclamația nr.9703/13.11.2017.

6. Antena 1 – emisiunea Chefi la cuțite difuzată pe data de 13.11.2017 – reclamația nr.9747/14.11.2017

7. Digi 24:

1. Emisiunea Știri difuzată pe 10 și 11.11.2017 – reclamația nr.10528/11.12.2017;

2. Emisiunea Jurnalul de seară difuzată pe data de 16.11.2017 – reclamația nr.9858/17.11.2017;

3. Emisiunea Din interior difuzată pe data de 19.11.2017 – reclamația nr.9916/20.11.2017

8. Digi Sport 2 – reclamația nr.9704/13.11.2017.

9. România TV:

1. Emisiunea Cancan.ro difuzată pe data de 12.11.2017 – reclamația nr.11027/29.12.2017,

2. Emisiunea Știrile România TV difuzată pe data de 16.11.2017 – reclamația nr.9910/20.11.2017;

Herjeu a propus amendă 10.000 de lei pentru dezinformare. art. 3 cu 2 și 64 1 b
VOT - Cristea împotrivă, ceilalți pentru.

10. Realitatea TV – emisiunea Jocuri de putere difuzată pe 16 și 17.11.2017 – reclamațiile nr.9857/17.11.2017 și nr.9918 și 9918/1/20.11.2017.
Injurii.

11. Kiss TV, UTV, Music Channel – videoclipurile: Bolnavi amândoi, Rock star, și She's on my mind – 11 reclamații.

IX. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare:

1. Tele Europa Nova Timișoara – reclamațiile nr.2038/07.03.2018, 3407 și nr.3408/19.04.2018

2. Radio Infinit Tg. Jiu – reclamația nr.3469/20.04.2018

3. RCS&RDS - reclamațiile nr.10527/11.12.2017, nr.1856/27.02.2018, nr.1856 REV/ 03.04.2018, nr.2975/02.04.2018, nr.3059/04.04.2018, nr.3365/18.04.2018, nr.8089/13.04.2018 – pdv de la RCS și raport al inspectorului

4. Ploiești TV – raport al inspectorului

5. Radio Ardealul Toplița – raport al inspectorului

X. Diverse.

Ședința s-a închis în jurul orei 17.00.


În jurul orei 17.50 CNA a difuzat următorul

Comunicat de presă

08.05.2018

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni:

amendă de 10.000 de lei postului România TV pentru că, la difuzarea în data de 16.11.2017 a reportajului având ca titlu „Experiment cu substanțe periculoase”, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 3 alin (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare și ale art. 64 alin. (1) lit. b din Codul de reglementare a conținutului audiovizual [art. 3 (2) „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”; art. 64 (1) „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”];
somație publică postului Antena 1, deoarece nu a respectat dispozițiile art. 18 alin. (1) lit. b din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Chefi la cuțite”, ediția din data de 13.11.2017 [„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”].
În aceeași ședință, Consiliul a decis să aplice câte o somație publică societăților Prima Press SRL (Prima Radio) din Ordoheiu Secuiesc și Radio M Plus SRL (Radio M Plus) din Târgu Neamț, pentru nerespectarea prevederilor art. 12 alin. (2) lit. a) din Decizia CNA Nr. 277 din 6 iunie 2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală [„(2) Titularul licenţei audiovizuale are obligaţia să solicite CNA eliberarea/modificarea deciziei de autorizare, conform formularului-tip prevăzut în anexa nr. 1, în următoarele condiţii: a) în termen de maximum 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM, în cazul difuzării pe cale radioelectrică terestră”].

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

------------------------------------------

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL