Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Radio 31.05.2018 15:21:02
RADIO-CONCURS-REZUMAT / CONCURS LICENȚE RADIO: 44 de companii își dispută 22 de licențe de radio
București (MEDIA EXPRES) / CNA audiază săptămâna viitoare timp de trei zile 44 de companii sau organizații de radio private care au depus dosare pentru a obține 22 de frecvențe de radio locale cu emisie analogică terestră, răspândite prin toată țara, dintre care două, Oltenița 88,2MHz și Vf. Solovan din Sighetul Marmației au puteri de peste 1.000 de wați.

Audierile încep de luni, 4 iunie cu Arhiepiscopia Clujului care solicită frecvența 99,1MHz din Huedin și se încheiei miercuri, 6 iunie cu o companie necunoscută în domeniu, care nu mai deține licențe de radio – Valmedia SRL din Piatra Neamț, care solicită patru frecvențe pentru un program informativ Mesagerul FM la Bacău 94,0MHz, Iași 94,3MHz, Piatra Neamț 100,7MHz și Roman 887,8MHz.

Dintre companiile înscrise doar două au solicitări pentru toate cele 22 de frecvențe scoase la concurs: Radio Guerrilla SRL București și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra Neamț pentru Radio Jurnal Spiritual (cu un format cultural). Radio Guerrilla mai deține 10 licențe, iar Radio Jurnal Spiritual 9 licențe.

Rețeaua națională Europa FM participă doar la concursul pentru frecvența din Mangalia 98,9MHz, Patriarhia Română cu Radio Trinitas participă doar la concursul pentru Gura Humorului (Suceava) 92,0MHz, Radio Zu, deținut de Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL din București, pentru patru frecvențe la Drobeta-Turnu Severin 97,9MHz, Mangalia 98,9MHz, Miercurea Ciuc 101,7MHz și Slatina 89,1MHz și Pro FM deținut de RCS & RDS SA pentru Miercurea Ciuc și Piatra Neamț 100,7MHz.

Frecvența de mare putere din Sighetul Marmației este disputată între opt companii, în vreme ce frecvența din Oltenița de doar patru companii - pe lângă cele două menționate cu cereri în toate localitățile mai figurând la concursul pentru Oltenița Mass Media România de Mânie cu Radio Seven (generalist) și Eagle Media Communications SRL din Călărași pentru Stil FM

Votul pentru acordarea licențelor este programat în ședința CNA de joi, 7 iunie 2018. Listele de frecvențe și programarea societăților pe zile au fost publicate pe site-ul CNA www.cna.ro.

Reamintim că sistemul analogic terestru de emisie în radio în FM folosit în România în prezent este unul depășit din punct de vedere tehnic, în condițiile evoluției la nivel internațional a transmisiilor radio spre sistemele digitale. Recepția analogică terestră este concurată tot mai mult de recepția prin satelit via cablu, prin internet sau pe dispozitivele mobile conectate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.