×

Radio -- Data și ora publicării: 31.05.2018 15:21:02

RADIO-CONCURS-REZUMAT / CONCURS LICENȚE RADIO: 44 de companii își dispută 22 de licențe de radio



București (MEDIA EXPRES) / CNA audiază săptămâna viitoare timp de trei zile 44 de companii sau organizații de radio private care au depus dosare pentru a obține 22 de frecvențe de radio locale cu emisie analogică terestră, răspândite prin toată țara, dintre care două, Oltenița 88,2MHz și Vf. Solovan din Sighetul Marmației au puteri de peste 1.000 de wați.

Audierile încep de luni, 4 iunie cu Arhiepiscopia Clujului care solicită frecvența 99,1MHz din Huedin și se încheiei miercuri, 6 iunie cu o companie necunoscută în domeniu, care nu mai deține licențe de radio – Valmedia SRL din Piatra Neamț, care solicită patru frecvențe pentru un program informativ Mesagerul FM la Bacău 94,0MHz, Iași 94,3MHz, Piatra Neamț 100,7MHz și Roman 887,8MHz.

Dintre companiile înscrise doar două au solicitări pentru toate cele 22 de frecvențe scoase la concurs: Radio Guerrilla SRL București și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra Neamț pentru Radio Jurnal Spiritual (cu un format cultural). Radio Guerrilla mai deține 10 licențe, iar Radio Jurnal Spiritual 9 licențe.

Rețeaua națională Europa FM participă doar la concursul pentru frecvența din Mangalia 98,9MHz, Patriarhia Română cu Radio Trinitas participă doar la concursul pentru Gura Humorului (Suceava) 92,0MHz, Radio Zu, deținut de Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL din București, pentru patru frecvențe la Drobeta-Turnu Severin 97,9MHz, Mangalia 98,9MHz, Miercurea Ciuc 101,7MHz și Slatina 89,1MHz și Pro FM deținut de RCS & RDS SA pentru Miercurea Ciuc și Piatra Neamț 100,7MHz.

Frecvența de mare putere din Sighetul Marmației este disputată între opt companii, în vreme ce frecvența din Oltenița de doar patru companii - pe lângă cele două menționate cu cereri în toate localitățile mai figurând la concursul pentru Oltenița Mass Media România de Mânie cu Radio Seven (generalist) și Eagle Media Communications SRL din Călărași pentru Stil FM

Votul pentru acordarea licențelor este programat în ședința CNA de joi, 7 iunie 2018. Listele de frecvențe și programarea societăților pe zile au fost publicate pe site-ul CNA www.cna.ro.

Reamintim că sistemul analogic terestru de emisie în radio în FM folosit în România în prezent este unul depășit din punct de vedere tehnic, în condițiile evoluției la nivel internațional a transmisiilor radio spre sistemele digitale. Recepția analogică terestră este concurată tot mai mult de recepția prin satelit via cablu, prin internet sau pe dispozitivele mobile conectate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL