×

Radio -- Data și ora publicării: 04.06.2018 13:00:56

RADIO-DIGITALIZARE-PREDICȚIE / Reprezentanții Kiss FM consideră că digitalizarea în radio este tardivă



București (MEDIA EXPRES) / 4 iun 2018 / Reprezentanți ai radiourilor private din România Kiss FM, Magic Fm și One FM consideră digitalizarea în radiodifuziune pe care ANCOM-ul o are în vedere până la finalul acestui an "o investiție inutilă" care vine prea târziu și folosește o "tehnologie moartă".

Eșecul digitalizării în radio este previzibil în condițiile în care se va baza pe cumpărarea de către populație a unor noi aparate de recepție - o cheltuială inutilă în condițiile folosirii dispozitivelor mobile conectate - inclusiv pentru recepția programelor de radio.

Declarațiile au fost făcute de către reprezentanții companiei AG Radio, care deține licențele pentru Kiss FM, Magic FM și One FM în cadrul primei zile a audierilor pentru frecvențele de radio scoase la concurs de Consiliul Național al Audiovizualului.

"Digitalizarea în radio în tehnologia DAB sau HD Radio nu se va realiza deoarece digitalizarea s-a realizat deja pe dispozitivele mobile. Mai ales populția sub 25 de ani consideră televizioarele și aparatele de radio niște dispozitive perimate, care fac parte din istorie și nici măcar nu le mai iau în considerare", a spus directorul tehnic Kiss FM Daniel Klinger în fața CNA.

Acesta a mai explicat că tehnologia HD Radio implementată de AG Radio în mai multe orașe din țară provine din SUA dar, din păcate, introducerea a fost făcută prea târziu și în prezent există doar câteva zeci de receptoare digitale de radio (lansarea emisiei HD Radio în București s-a făcut în anul 2012, n.red. Media Expres).

Klinger a vorbit despre intenția ANCOM de a da licențe de radio în sistemul digital DAB programată pentru finalul acestui an ca folosind o "tehnologie moartă".

"Licitația este prea târzie, dacă va veni cineva la ea va fi o investiție inutilă tot așa cum Radiocomul a făcut o investiție inutilă în digital terestru într-o piață de distribuție TV acoperită integral prin cablu și satelit".

Kiss FM este radioul cu cea mai mare audiență la nivel național, de peste 2,3 milioane de ascultători pe zi în primele patru luni ale anului 2018, potrivit ultimului studiu de audiențe realizat de Asociația pentru Radio Audiență.

Audierile CNA se derulează între 4 și 7 iunie cu 22 de frecvențe scoase la concurs pe care și le dispută 44 de companii.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL