Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Radio 04.06.2018 13:00:56
RADIO-DIGITALIZARE-PREDICȚIE / Reprezentanții Kiss FM consideră că digitalizarea în radio este tardivă
București (MEDIA EXPRES) / 4 iun 2018 / Reprezentanți ai radiourilor private din România Kiss FM, Magic Fm și One FM consideră digitalizarea în radiodifuziune pe care ANCOM-ul o are în vedere până la finalul acestui an "o investiție inutilă" care vine prea târziu și folosește o "tehnologie moartă".

Eșecul digitalizării în radio este previzibil în condițiile în care se va baza pe cumpărarea de către populație a unor noi aparate de recepție - o cheltuială inutilă în condițiile folosirii dispozitivelor mobile conectate - inclusiv pentru recepția programelor de radio.

Declarațiile au fost făcute de către reprezentanții companiei AG Radio, care deține licențele pentru Kiss FM, Magic FM și One FM în cadrul primei zile a audierilor pentru frecvențele de radio scoase la concurs de Consiliul Național al Audiovizualului.

"Digitalizarea în radio în tehnologia DAB sau HD Radio nu se va realiza deoarece digitalizarea s-a realizat deja pe dispozitivele mobile. Mai ales populția sub 25 de ani consideră televizioarele și aparatele de radio niște dispozitive perimate, care fac parte din istorie și nici măcar nu le mai iau în considerare", a spus directorul tehnic Kiss FM Daniel Klinger în fața CNA.

Acesta a mai explicat că tehnologia HD Radio implementată de AG Radio în mai multe orașe din țară provine din SUA dar, din păcate, introducerea a fost făcută prea târziu și în prezent există doar câteva zeci de receptoare digitale de radio (lansarea emisiei HD Radio în București s-a făcut în anul 2012, n.red. Media Expres).

Klinger a vorbit despre intenția ANCOM de a da licențe de radio în sistemul digital DAB programată pentru finalul acestui an ca folosind o "tehnologie moartă".

"Licitația este prea târzie, dacă va veni cineva la ea va fi o investiție inutilă tot așa cum Radiocomul a făcut o investiție inutilă în digital terestru într-o piață de distribuție TV acoperită integral prin cablu și satelit".

Kiss FM este radioul cu cea mai mare audiență la nivel național, de peste 2,3 milioane de ascultători pe zi în primele patru luni ale anului 2018, potrivit ultimului studiu de audiențe realizat de Asociația pentru Radio Audiență.

Audierile CNA se derulează între 4 și 7 iunie cu 22 de frecvențe scoase la concurs pe care și le dispută 44 de companii.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.