×

Timp liber -- Data și ora publicării: 07.06.2018 13:57:27

SAT MEDIEVAL-PROGRAM ACTIVITĂȚI / Organizatorii au anunțat programul activităților din satul medieval din Piața Constituției



București (MEDIA EXPRES) / 7 mai 2018 / Teatrul Excelsior a anunțat la 7 iunie programul activităților din satului românesc din epoca medievală care este deschis publicului în zilele de 8, 9 și 10 iunie, între orele 10:30 - 18:00, în Piața Constituției din București.

Acesta găzduiește ateliere de meșteșuguri străvechi (olărit, sculptură în lemn, pictură pe scuturi, pielărie și țesătorie), dansuri și jocuri medievale, turnir și competiții între străjeri. Ca într-un decor de film, lumea rurală a secolului al XIV-lea este readusă la viață în cele mai mici detalii, iar pesonajele epocii vor fi ghizi în satul care recrează perioada domniei lui Vlaicu Vodă în Țara Românească, între anii 1364 și 1377.

Începând cu ora 21:00, publicul va putea urmări spectacolul „Vlaicu Vodă”, în regia lui Horia Suru, o versiune „concentrată” a piesei omonime a lui Alexandru Davila. Corul Ascendis, formația Trei parale și grupul Bălașa Percussion, alături de un ansamblu instrumental arhaic, vor da culoare universului sonor specific epocii, creat prin muzica originală semnată de Petre Ancuța, iar actorii Teatrului EXCELSIOR, alături de actori invitați, vor da expresie personajelor dramei istorice.

Intrarea publicului în satul medieval este liberă, iar accesul la spectacolul „Vlaicu Vodă” se va face pe bază de rezervare, pe site-ul www.bilet.ro.

***
PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR DIN SATUL MEDIEVAL ÎN TIMPUL ZILEI
PIAȚA CONSTITUȚIEI | 8 – 9 – 10 IUNIE
10:30- 12:00 - Ateliere
Prezentarea echipamentului militar - 40`
Olărit - 1h 30`
Pielărie - 1h
Țesătorie- 1h 30`
Jocuri medievale- 50`
12:30- 14:00- Ateliere
Pictură pe scuturi - 1h 30`
Sculptură în lemn - 1h 30`
Dansuri medievale - 50`
Competiție între strajeri - 1h
14:30-16:00 - Ateliere
Olărit - 1h 30`
Pielărie - 1h
Țesătorie- 1h si 30`
Prezentarea echipamentului militar- 40`
16:30-18:00 - Ateliere
Pictură pe scuturi - 1h 30`
Sculptură în lemn - 1h 30`
Dans medieval - 50`
Jocuri medievale - 50`
Turnir - 1h

21:00: Spectacolul Vlaicu Vodă
***

Teatrul Excelsior va difuza informații în timp real privind desfășurarea producției-eveniment „Vlaicu Vodă” pe pagina de Facebook www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.
Organizatorul producției-eveniment „Vlaicu-Vodă” sunt Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL