×


Legislaţie -- Data și ora publicării: 14.06.2018 13:24:00

CABLU-SANCȚIUNI-ABROGARE / CNA a votat abrogarea deciziei care obliga difuzarea sancțiunilor pe rețelele de cabluBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 iun 2018 / CNA a votat la 14 iunie pentru abrogarea deciziei nr. 36 din 2008 care obliga operatorii de cablu să difuzeze textele sancțiunilor pe canalele sancționate timp de șapte zile.

Decizia abrogată avea următorul conținut: Art. 1. -
(1) Distribuitorul de servicii căruia Consiliul Național al Audiovizualului i-a aplicat o sancțiune are obligația de a comunica publicului motivele și obiectul sancțiunii, în formularea transmisă de Consiliul Național al Audiovizualului.
(2) Distribuitorul de servicii sancționat are obligația de a difuza textul sancțiunii aplicate de Consiliul Național al Audiovizualului, în mod continuu, timp de 7 zile de la comunicarea deciziei de sancționare.
(2) Distribuitorul de servicii are obligația de a difuza textul deciziei de sancționare pe canalul alocat de distribuitor fiecărui program care a constituit obiect al sancțiunii.
(3) Distribuitorul de servicii care are și calitatea de radiodifuzor se va supune acelorași reguli prevăzute în prezenta decizie.

Proiectul de modificare a legislației secundare a fost pe ordinea de zi a ședinței CNA de marți, 24 aprilie, când doar un membru al autorității, Gabriel Tufeanu, s-a opus abrogării deciziei, restul votând „pentru”: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda și Orsolya Borsos.

Abrogarea intră în vigoare după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.
(MEDIA EXPRES)

Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL