Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:21.05.2019
Data ultimei ştiri: 21.05.2019 17:26:56
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 Timp liber 01.07.2018 15:14:14
BUZZCEE-FILME GRATIS / BuzzCee invită publicul la filme cu proiecții gratuite în perioada 2-8 iulie la Buzău
București (MEDIA EXPRES) / 1 iul 2018 / De luni 2 iulie și până duminică 8 iulie la Buzău are loc cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film BUZZ CEE, festivalul internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia care își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost înscrise aproximativ 2.000 de filme din 25 de ţări, iar festivalul va difuza peste 60 de filme in competiţie şi proiecţii speciale de-a lungul celor şapte zile. Secţiunile din cadrul competiţiei sunt: lungmetraj, film documentar, scurtmetraj şi scurtmetraj studenţesc.

Centenarul România 100 va fi marcat prin proiecția unor filme realizate în perioada Partidului Comunist precum: „Dacii” (1976), “Mihai Viteazul” (1970), “Columna” (1968), “Haiducii lui Șaptecai” (1970), “Ștefan Cel Mare – Vaslui 1475” (1975), “Zestrea Domniței Ralu” (1972) dar și un „Calup Documentare România 1912-1984”.

„Suntem foarte încântaţi că am ajuns deja la cea de-a treia de BUZZ CEE. Încă din 2016, buzoienii şi-au arătat sprijinul faţă de această idee, iar anul trecut am avut peste 6.000 de spectatori în sălile de proiecţii. E un semn că evenimentul nostru a devenit unul foarte aşteptat şi invităm din nou publicul să ni se alăture la vizionarea unor filme foarte bune”, a declarat Mihaela Constantinescu, director al BUZZ CEE.

“Mă bucur că Festivalul Internaţional de Film de la Buzău a ajuns, cu sprijinul Primăriei Buzău, la cea de-a treia ediţie în 2018 şi că publicul spectator va putea, timp de o săptămână, să urmărească producţii de calitate din Romania şi Europa. Anul acesta marchează Centenarul României, iar BUZZ CEE va difuza o serie de filme româneşti importante din punct de vedere istoric. Invit buzoienii să se bucure de proiecţiile din cadrul festivalului şi le doresc vizionare plăcută”, transmite şi Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Printre filmele înscrise în competiţia de lungmetraj se numără “SECRETUL FERICIRII”, o comedie românească, regizată de Vlad Zamfirescu, despre o seară între prieteni în care Toma îşi împinge soţia şi amicul în situaţii absurde, căutând să-i facă să dezvăluie presupuse secrete.

“Seducătorii”, de Jan Henrik Stahlberg, este o comedie germană în care Rocky, trecut de 50 de ani, un Casanova ale cărui zilele s-au dus, asaltat de un tânăr nepriceput în tehnicile seducției care pretinde că este fiul său.

Printre documentarele proiectate se numără “Revoluția Breakdance”, în regia lui Steve Won, o poveste despre Flying Steps, un grup de breakdance veteran pe scena germană care se luptă cu păstrarea carierei şi a familiei, dar și cu mobilitatea de B-Boy timp de 20 de ani.

“Voiaj la clasa a 3-a” este un documentar regizat de rusul Rodion Ismailov despre cel mai lung tronson de cale ferată din lume, care uneşte Moscova de Vladivostok. Din vagoanele de clasa a 3-a documentarul extrage personaje şi poveşti, anecdote şi amiciţii pe care le organizează într-un portret sincer şi uman al Rusiei de azi, cu toate contradicţiile şi năzuinţele, resemnările şi fascinaţiile cetăţeanului de rând.

Primul film în proiecție la BuzzCee, luni, 2 iulie, de la ora 17:00 la Sala Teatrului George Ciprian, este în cadrul Centenarului România 100 - filmul "Dacii" (1967), în vreme ce documentarul „Dacii liberi” este proiectat joi, 5 iulie, de la aceeași oră și la aceeași sală. Documentarul realizat în 2018 de Andrei Gorgan şi Monica Lăzurean-Gorgan vorbește despre locuitorii unui sat presupus dacic, un grup cu convingeri mistice, administratorul sitului UNESCO Sarmisegetuza Regia şi participanţii la Congresele de Dacologie. Toți sunt uniţi de pasiunea comună pentru daci, dar despărţiţi de perspectivele diferite asupra unei perioade istorice tot mai populare în România.

Ediţia a treia BUZZ CEE se va încheia cu proiecţia “Dovlatov”, filmul regizorului Alexey German Jr. dublu premiat anul acesta la Berlin, care urmăreşte şase zile din viaţa renumitului scriitor satiric Sergei Dovlatov, a cărui viziune depăşea constrângerile Rusiei Sovietice din anii '70. Împreună cu poetul şi prietenul său, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menţinerea talentului şi integrităţii sale, fiind martor în acelaşi timp la suprimarea celorlalţi colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit. 

Proiecţiile filmelor din festival vor avea loc la: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Judeţean de Cultură şi Artă şi la Muzeul Judeţean Buzău.

La fel ca la ediţiile anterioare, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă. Programul festivalului este online la adresa http://www.buzzcee.ro/program-festival/.

BUZZ CEE 2018 este un proiect finanţat de Primăria municipiului Buzău şi Centrul Naţional al Cinematografiei și organizat de asociația CulturALL. 
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.