×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 12.08.2018 16:26:18

TELEKOM-BILANȚ-T2 / Telekom Romania scade la 1,463 milioane de abonați la distribuția TV la jumătatea anului



București (MEDIA EXPRES) / 12 aug 2018 / Telekom România avea o rețea de fibră optică extinsă peste 2,7 milioane de case din România, 1.463.000 de abonați la serviciile de distribuție TV și a înregistrat venituri totale de 238 milioane de euro la finalul trimestrului al doilea 2018, în creștere de la 227 de milioane în primul trimestru al anului și cu 2 milioane de euro mai mult decât la jumătatea anului trecut, potrivit bilanțului OTE la jumătatea anului.

Telekom Romania a raportat la jumătatea anului 2,097 milioane de abonați la servicii fixe, dintre care 1,161 milioane de abonați au internet broadband și 1,463 milioane au servicii de distribuție TV, ambele cifre fiind în scădere cu 2% și, respectiv, 0,5% față de perioada similară a anului trecut.

Telekom avea la jumătatea anului 2018 un număr de 567.000 de abonați la serviciile convergente fix-mobil, număr care a crescut cu 40% în trimestrul al doilea 2018 prin peste 47.000 de noi abonați.

Telekom avea la jumătatea anului 4,6 milioane de abonați la serviciile mobile.

Veniturile din serviciile de comunicații fixe au scăzut cu 14% față de jumătatea anului trecut, de la 73 la 63 de milioane de euro, scăderea pe voce fixă fiind de 21,1%, în vreme ce veniturile din broadband și TV au scăzut cu 11,3% și, respectiv, 8,1%.

În comentariile sale despre rezultate președintele și CEO OTE, Michael Tsamaz, a spus printre altele că „România rămâne o piață dificilă, dar progresul în mobil alimentat de abonamentele convergente și noile oferte au depășit scăderea din serviciile fixe în al doilea trimestru”.

Telekom Romania este operat prin intermediul OTE Group, care mai include cel mai mare operator de telecomunicații din Grecia și operatorul Telekom Albania. OTE deține în România 54,01% din Telekom Romania Communications SA și din Nextgen Communications SRL (restul de 45,99% fiind deținute de Statul Român), 86,2% din Telekom Romania Mobile Communications SA și 100% din compania de marketing E-Value International SA. La 10 mai 2018 OTE Group a decis dizolvarea și lichidarea Cosmoholding Romania LTD, prin care deținea 100% rețeaua Cosmote.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL