Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:31.10.2020
Data ultimei ştiri: 30.10.2020 15:33:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Timp liber 27.08.2018 21:56:13
DISTRICT40-REVISTĂ DE CARTIER-ICOANEI / Dacă treceți prin Icoanei căutați revista gratuită District40
București (MEDIA EXPRES) / 27 aug 2018 / District40 este o inițiativă de intervenție culturală în comunitate a BRD care are ca rezultat o foarte bună “revistă de cartier cultural”, scrisă de oameni din, distribuită în și despre zona din jurul Grădina Icoanei din București. Am aflat de ea în urma unei întâlniri neprogramate cu Svetlana Cârstean, autoarea conceptului editorial și coordonatorul revistei, care după ce mi-a dat din greșeală la mall cu coșul în picior, mi-a pus în brațe numărul 2 al revistei, probabil ca să o iert.

Ceea ce este considerat de aceasta miraculos este faptul că a găsit bani pentru o tipăritură în epoca digitalizării, în care tirajele se reduc sau se mută cu totul pe internet. S-a bucurat apoi când am citit-o și i-am spus că mi-a plăcut revista, cu texte de Mihai Șora, Simona Popescu, Cristi Luca, Andra Matzal, Cristina Ștefan, Andreea Răsuceanu și Corina Ciocârlie și ilustrații de Livia Fălcaru.

District40 nr. 2 a apărut pe o hârtie crem denumită de tipografi Snowbright Creamy de 80 g/mp, în 4.000 de exemplare - art director Artemisa Pascu și se distribuie gratuit pe ici-colo, prin cartier.

În „Editorial” Svetlana Cârstean scrie despre Piața Gemeni (sau Galați), iar venerabilul Mihai Șora scrie în articolul „Cartierul și ciudățeniile lui” despre diferența de percepție personală între trecut și prezent: în trecut „hălăduia” prin locuințele cartierului unde locuiau Eliade, Alexandru Dragomir, Ion Frunzetti, Ovid Crohmălniceanu, Nina Cassian, Mihnea Gheorghiu, Cella Delavrancea și, dincolo de bulevard, într-un bloc urâțel din Piața Amzei, Nichita Stănescu, în prezent doar pe străzi sau prin parcuri.

Mihalache-Fiastru, un autor tânăr care la prima căutare pe Google vezi că mai scrie pe la VICE, Metropotam, casajurnalistului.ro și sub25.ro, scrie în articolul „Tarnip” despre jocul de noroc practicat pe vremuri în cârciumile din zonă.

Criticul de film Cristi Luca scrie despre când a locuit el pe strada Eminescu iar jurnalista Andra Matzal scrie despre strada Vasile Conta.

Cu ilustrație pe prima pagină și trimitere la interior este un interviu cu Simona Popescu, care locuiește în proximitatea Teatrului Țăndărică, intitulat „Puf-București și un traseu cu bicicleta”.

Revista continuă cu un articol de Cristina Ștefan care scrie despre prima patiserie orientală care a fost deschisă în București, care-i aparține lui Abbas Fadel, originar din Beirut și restul vă las să descoperiți și singuri.

Revista conține reclame comerciale foarte discrete la BRD și Julius Meinl, doar siglele, și asta în calitate de sponsori ai unor inițiative tot culturale cum sunt „Nocturne Poezie, Muzică și Vin”, în fiecare vineri, de la ora 21:00, 13 iulie-14 septembrie, pe terasa blocului Magheru One și în curtea de la Rezidența BRD Scena9, o altă reclamă la site-ul scena9.ro și o altă reclamă la hotspotul educațional școala9.ro.

Potrivit casetei tehnice, revista District40 face parte din proiectul cu același nume realizat de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate A.R.C.E.N. și BRD, inițiat și conceput de Edmond Niculușcă și Svetlana Cârstean ca o platformă deschsă pentru Cartierul Icoane și împrejurimi, o inițiativă care își propune să reactiveze și să dinamizeze spațiul prin interconectarea întregului potențial cultural și creativ din zonă.

Revista este editată de compania Svetlanei, POETICJUSTICE SRL, prin care realizează mai multe evenimente cum ar fi seria de dezbateri „Intersecțiile de miercuri”, în casa cu grădină din Ion Luca Caragiale nr 32 și o serie de ateliere pentru copii.

District40 are și o pagină pe Facebook unde cititorii săi au început să publice poze cu pisicile din cartier care apar în același cadru cu numerele deja publicate. Ceea ce nu-i puțin lucru.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.