×


Legislaţie -- Data și ora publicării: 21.09.2018 12:34:56

CONSTITUȚIE-REFERENDUM-DECIZIA CNA 441 / CNA a publicat pe site-ul instituției Decizia 441 privind referendumul pentru modificarea ConstituțieiBucurești (MEDIA EXPRES) / 21 sep 2018 / Campania pentru referendum la radio și tv se încheie vineri, 5 octombrie, la ora 7:00, potrivit Deciziei CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 publicată pe site-ul instituției și care va intra în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial.

Sâmbătă, 6 octombrie, mai pot fi difuzate, imediat după emisiunea informativă de seară, doar cererile de rectificare sau drepturile la replică pe care radiodifuzorii le consideră îndreptățite.

Spre deosebire de alte campanii, CNA a prevăzut în decizia privind referendumul interdicția expresă pentru radiodifuzori de a difuza îndemnurile de a vota sau a nu vota, având în vedere că absența de la urne a unui numări semnificativ de cetățeni cu drept de vot duce la invalidarea referendumului.

Referendumul național este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Totodată, acesta este validat doar dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă minimum 25% din votanții înscriși pe listele permanente.

Informațiile publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la finele lunii iulie 2018 arată că România are 18,9 milioane de cetățeni cu drept de vot, dintre care 18,2 milioane sunt cei cu domiciliul sau reședința în țară.

Votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 23:00 în data de 7 septembrie, iar cei care nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze în oricare altă localitate, fiind înscriși pe liste suplimentare.

Pot participa la vot toți românii care au împlinit 18 ani până în ziua referendumului.

Decizia CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 privind reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a
referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 nu era încă publicată în Monitorul Oficial la ora difuzării acestei informații.
(MEDIA EXPRES)
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL