×


  Legislaţie -- Data și ora publicării: 21.09.2018 12:34:56

  CONSTITUȚIE-REFERENDUM-DECIZIA CNA 441 / CNA a publicat pe site-ul instituției Decizia 441 privind referendumul pentru modificarea Constituției  București (MEDIA EXPRES) / 21 sep 2018 / Campania pentru referendum la radio și tv se încheie vineri, 5 octombrie, la ora 7:00, potrivit Deciziei CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 publicată pe site-ul instituției și care va intra în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial.

  Sâmbătă, 6 octombrie, mai pot fi difuzate, imediat după emisiunea informativă de seară, doar cererile de rectificare sau drepturile la replică pe care radiodifuzorii le consideră îndreptățite.

  Spre deosebire de alte campanii, CNA a prevăzut în decizia privind referendumul interdicția expresă pentru radiodifuzori de a difuza îndemnurile de a vota sau a nu vota, având în vedere că absența de la urne a unui numări semnificativ de cetățeni cu drept de vot duce la invalidarea referendumului.

  Referendumul național este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Totodată, acesta este validat doar dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă minimum 25% din votanții înscriși pe listele permanente.

  Informațiile publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la finele lunii iulie 2018 arată că România are 18,9 milioane de cetățeni cu drept de vot, dintre care 18,2 milioane sunt cei cu domiciliul sau reședința în țară.

  Votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 23:00 în data de 7 septembrie, iar cei care nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze în oricare altă localitate, fiind înscriși pe liste suplimentare.

  Pot participa la vot toți românii care au împlinit 18 ani până în ziua referendumului.

  Decizia CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 privind reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a
  referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 nu era încă publicată în Monitorul Oficial la ora difuzării acestei informații.
  (MEDIA EXPRES)

  Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

  Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereDa Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL