Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Scriem despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:20.05.2019
Data ultimei ştiri: 20.05.2019 10:57:11
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
NewMedia / OTT
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar

 _Legislaţie 21.09.2018 12:34:56
CONSTITUȚIE-REFERENDUM-DECIZIA CNA 441 / CNA a publicat pe site-ul instituției Decizia 441 privind referendumul pentru modificarea Constituției
București (MEDIA EXPRES) / 21 sep 2018 / Campania pentru referendum la radio și tv se încheie vineri, 5 octombrie, la ora 7:00, potrivit Deciziei CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 publicată pe site-ul instituției și care va intra în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial.

Sâmbătă, 6 octombrie, mai pot fi difuzate, imediat după emisiunea informativă de seară, doar cererile de rectificare sau drepturile la replică pe care radiodifuzorii le consideră îndreptățite.

Spre deosebire de alte campanii, CNA a prevăzut în decizia privind referendumul interdicția expresă pentru radiodifuzori de a difuza îndemnurile de a vota sau a nu vota, având în vedere că absența de la urne a unui numări semnificativ de cetățeni cu drept de vot duce la invalidarea referendumului.

Referendumul național este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Totodată, acesta este validat doar dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă minimum 25% din votanții înscriși pe listele permanente.

Informațiile publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la finele lunii iulie 2018 arată că România are 18,9 milioane de cetățeni cu drept de vot, dintre care 18,2 milioane sunt cei cu domiciliul sau reședința în țară.

Votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 23:00 în data de 7 septembrie, iar cei care nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze în oricare altă localitate, fiind înscriși pe liste suplimentare.

Pot participa la vot toți românii care au împlinit 18 ani până în ziua referendumului.

Decizia CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 privind reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a
referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 nu era încă publicată în Monitorul Oficial la ora difuzării acestei informații.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aici… Tot mai mulți cititori vin în online, dar publicitatea scade în toată presa scrisă. După ani buni de știri cu parolă acum publicăm știrile la liber – vrem ca articolele să fie cât mai accesibile pentru toată lumea. De aceea avem nevoie de ajutorul Dvs.! Jurnalismul practicat de Media Expres este independent și uneori de investigație și necesită timp, bani și muncă pentru a fi produs. O facem în continuare pentru că perspectiva independentă contează cel mai mult și ar putea să fie chiar perspectiva Dvs., ca cititor. O presă care oferă știrile la liber este considerată mai democratică, ar trebui să fie gratuită și nu o marfă pe care doar puțini și-o pot permite. Abonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re here… we have a big favour to ask. More people are reading Media Expres online than ever but advertising revenues across the media are falling fast. And like many news organisations, we put up a paywall but not for the news, as we want to keep our journalism as much open as we can. So you can see why we need to ask for your help. The Media Expres’ independent, and sometimes investigative journalism takes a lot of time, money and hard work to produce. But we do it because we believe independent perspective matters – because it might well be your perspective, too. News not being under a paywall it is more democratic, the media should be available for all and not a commodity to be purchased by a few. Subscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.