Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:25.10.2020
Data ultimei ştiri: 22.10.2020 17:36:31
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Radio 22.09.2018 00:08:06
RADIO-DIRECTOR-NUMIRE (conține UPDATE) / Radio Europa Liberă a numit-o pe Sabina Fati editor executv al biroului de la București
București (MEDIA EXPRES) / 21 sep 2018 / Ca urmare a deciziei de a relua serviciul de știri pentru România și Bulgaria după ce emisia a încetat cu peste zece ani în urmă, RFE/RL a anunțat la 21 septembrie că Sabina Fati și, respectiv, Ivan Bedrov vor conduce Europa Liberă în cele două țări, potrivit unui comunicat difuzat de RFE/RL la Washington.

"Suntem încântați de sprijinul pe care l-am întâlnit la nivel local și îl considerăm un vot de încredere că avem un rol important de jucat", a declarat editorul RFE / RL, Nenad Pejic. "Speranța noastră, în ambele țări, este că putem contribui la creșterea calității presei libere, la promovarea răspunderii publice și a instituțiilor democratice și la informarea despre NATO, UE și Occident".

În România, Sabina Fati va fi editorul executiv al programului, aceasta începând să lucreze din 1 octombrie. Sabina Fati a lucrat anterior la RFE / RL în România în anii 1990 și a contribuit ulterior pentru serviciul moldovenesc al RFE / RL în calitate de colaborator independent. În perioada 2006-2017 a fost redactor adjunct al ziarului România Liberă. Autorul mai multor cărți, ea a fost desemnată drept una dintre "femeile de curaj" ale României de către Ambasada SUA la București în anul 2017 pentru "activitatea ei independentă de a promova transparența, lupta împotriva corupției și drepturile omului în România."

Jurnalistul Ivan Bedrov care va conduce serviciul bulgar începând cu 15 octombrie are o carieră de 24 de ani în mass-media din Bulgaria, unde a lucrat ca reporter radio pentru serviciul bulgar al RFE / RL la sfârșitul anilor 1990. În prezent lucrează pentru prima televiziune națională privată a țării, bTV. Din anul 2014 a fost redactor-șef adjunct al site-ului științific și analitic al clubului ClubZ.bg; de asemenea, a lucrat în calitate de comentator politic pentru Deutsche Welle. Bedrov este membru al Comisiei bulgare pentru etică jurnalistică și a primit numeroase premii pentru jurnalism.

Radio Free Europe / Radio Liberty vor oferi publicului știri locale, regionale și internaționale, analize realizate de experți și comentarii originale, oferind în același timp o platformă pentru discuții și dezbateri în cunoștință de cauză despre evenimentele curente. Ambele redacții vor avea birouri la București și Sofia, emisia va fi digitală, vor avea site-uri dedicate și vor fi prezente pe rețelele sociale acordând de asemenea o importanță majoră parteneriatelor cu alte organizații media locale și independente.

RFE / RL au funcționat în toate țările din Europa de Est în vremea regimurilor din timpul blocului sovietic și până la aderarea majorității țărilor la Uniunea Europeană și la NATO. Serviciul pentru Bulgaria a fost închis în anul 2004 și cel din România în 2008.

(UPDATE)
Potrivit unor observatori avizați ai fenomenului media din România, ultimul șef al redacției de la București al RFE/RL a fost Cristian Teodorescu, care a deținut funcția între 1998 și 2003, acesta urmându-i lui Ioan Bogdan Lefter care a condus redacția între 1995 și 1998.

Potrivit RFE/RL, din anul 2003 șefa secției în limba română a RFE/RL de la Praga este Oana Serafim, serviciul Român fiind transformat din 2008 în serviciul Moldovenesc.
(Sfârșit UPDATE)
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.