×

Cinema -- Data și ora publicării: 26.10.2018 17:11:23

LEMONADE-CINEMA-PREMIERĂ / „Lemonade” a intrat de vineri 26 octombrie în cinematografe



București (MEDIA EXPRES) / 26 oct 2018 / "Lemonade", debutul Ioanei Uricaru în regia de lungmetraj, primul film românesc turnat integral în America de Nord, intră în cinematografe de vineri, 26 octombrie.

Filmul, care a fost proiectat pentru prima dată la Festivalul de Film de la Berlin în secțiunea Panorama, a avut premiera cu sala plină, la Cinema Muzeul Țăranului, în seara de 25 octombrie. După proiecție, cu puțin înainte de miezul nopții, în aplauzele spectatorilor, Ioana Uricaru și echipa au urcat pe scenă pentru a răspunde întrebărilor din public. Vineri, 26 octombrie, în primele ore ale dimineții, Ioana Uricaru le-a oferit lămâi bucureștenilor la stația de metrou Unirii și i-a invitat la film, potrivit unui comunicat difuzat de PiArtVision.

“Subiectul filmului, povestea și personajele au fost stabilite cu ani în urmă. Inițial, tema principală a filmului era imigrația. Apoi, pe masură ce evenimentele s-au succedat în viața reală, tema harassment-ului a devenit tot mai proeminentă – însă nu fiindcă am fi schimbat noi ceva (eram deja în post-productie când a izbucnit scandalul Weinstein), ci pentru că atenția publicului s-a reajustat și importanța socială a temei harassment-ului a crescut”, a declarat regizoarea Ioana Uricaru.

Filmul este inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să se confrunte cu nepotrivirea dintre visul american şi realitatea de pe teren. Filmul, care a fost descris după premiera de la Berlin drept unul dramatic cu accente de thriller, a atras mulţi distribuitori din toată lumea, fiind achiziţionat în Franţa, Canada, China, Germania, Grecia, ţări din fosta Iugoslavie şi Israel, printre altele.

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici ("Bacalaureat", regia Cristian Mungiu). Distribuţia este completată de actorii canadieni şi români Steve Bacic ("The 6th Day", "X-Men 2", "Andromeda"), Dylan Scott Smith ("The Mummy", "Star Wars: Battlefront II", "300"), Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu - câştigătoarea marelui premiu al Galei Tânărului Actor HOP "Ştefan Iordache".

Începând cu data de 26 octombrie, filmul intră în cinematografe din București, Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.

Prezența Ioanei Uricaru la proiecția filmului Lemonade continuă într-un turneu care incude vineri, 26 octombrie, Iașiul, de la ora 20:00, la Cinema Ateneu, sâmbătă, 3 noiembrie, Brașovul de la ora 18:00, la Cinema One, iar duminică 4 noiembrie Oradea, de la ora 13:00, Teatrul Regina Maria.

Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat in studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu „Lemonade”, a co-regizat filmul colectiv episodic „Amintiri din Epoca de Aur” şi a realizat filme de scurt metraj.

Filmul „Lemonade” este o coproducţie internaţională România (Mobra Films)/ Canada (Peripheria)/ Germania (42film)/ Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).

„LEMONADE”, 2018, 88 min., România-Canada-Germania-Suedia. Regia: Ioana Uricaru. Scenariul: Ioana Uricaru, Tatiana Ionascu. Producător Executiv: Tudor Reu. Scenografia: Sylvain Lemaitre. Montaj: Mircea Olteanu. Muzică: Olivier Alary. Costume: Jenn Pocobene și Dana Paparuz. Asistent regie: Michel Marrec. Script supervisor: Silvia Popescu. Production manager: Patricia Bergeron. Producător: Cristian Mungiu. Co-producători: Yanick Létourneau, Eike Goreczka, Christoph Kukula, Sean Wheelan, Tomas Eskilsson. Cu: Mălina Manovici, Dylan Scott Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc, Ruxandra Maniu. Produs de Mobra Film, Peripheria, 42film, FilmGate, Film i Väst. Distribuit în România de Voodoo Films. Susținut de: Centrul Național al Cinematografiei, Eurimages, Mitteldeutsche Medienförderung, Telefilm, Société de développement des industries culturelles - Québec, SODEC - Crédits d’impôts - Québec, CAVCO, Film i Väst, Creative Europe Programme - MEDIA of the European Union, TVR. Cu contribuția: UPC România, Rețeaua privată de sănătate Regina Maria și Cinema One Coresi Brașov.

Foto: Ioana Uricaru împărțind lămâi trecătorilor la metrou Unirii. Foto: Inquam Photos.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL