Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.07.2019
Data ultimei ştiri: 17.07.2019 16:55:09
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTTCăutare avansatăGlosar

 Autorităţi 09.11.2018 15:57:23
RUSU-ANTENA3-FDG-AUTOSESIZARE / Un membru CNA s-a autosesizat față de dezinformările Antena 3 legate de Forumul Democrat German din Sibiu
București (MEDIA EXPRES) / 9 nov 2018 / Dorina Rusu, membru CNA, a difuzat la 8 noiembrie un comunicat prin care arată că s-a autosesizat în legătură cu mai multe emisiuni „Sinteza zilei” de la Antena 3, „în care s-au făcut acuzații grave și nedovedite despre de așa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German”.

De asemenea, Dorina Rusu s-a autosesizat în urmă cu o săptămână în legătură cu „campania de dezinformare pe care Antena 3, în special emisiunea „Sinteza zilei”, o poartă în legătură cu subiectul revocării procurorului general Augustin Lazăr și cu așa-zisele dosare ale președintelui Iohannis”.

În comunicatul semnat de membrul CNA se arată că FDGR a fost acuzat că a preluat imobilele de la Grupul Etnic German, „o organizație nazistă”. În dorința de a-l ataca pe președintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, Antena 3 încalcă articole din legislația audiovizualului pentru care alte televiziuni au fost amendate în trecut, nu a solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la președintele Iohannis, iar acuzațiile nu au fost dovedite.

Dorina Rusu mai arată că „modul în care sunt prezentate informațiile este unul defăimător și generalizator la adresa etnicilor germani din România”.

În iunie 2017, CNA a amendat cu 50.000 de lei B1 TV pentru afirmații mincinoase legate de retocedarea imobilelor către FDGR, reamintește Dorina Rusu.

Dorina Rusu explică în mesajul său că Forumul este o organizație democratică, are un statut aprobat de o instanță din România, este asociație de utilitate publică, partener de dialog al tuturor guvernelor României și ale Germaniei.

„FDGR nu este continuatorul Grupului Etnic German, organizație nazistă, creată în timpul statului național legionar, la cererea Germaniei naziste. Imobilele revendicate de FDGR nu au fost achiziționate de Grupul Etnic German, ci au aparținut, înainte de înființarea GEG, unor persoane juridice de drept privat ale cetățenilor români de etnie germană. GEG a fost proprietarul lor doar pe perioada scurtă a existenței sale. În conformitate cu datele de la ANRP, această autoritate a restituit către minoritatea germană doar opt imobile, pentru alte trei fiind propuse pentru acordare despăgubiri. Instanța a decis că FDGR are calitatea de succesor în drepturi al GEG. E vorba numai despre ascendența în materia dreptului de proprietate și nu despre o filiație de natură ideologică. Nu există vreo legătură între calitatea lui Klaus Iohannis de fost primar al Sibiului și de fost președinte al FDGR și retrocedarea acestor imobile. Toate acestea le-ar fi putut afla Antena 3 dacă ar fi solicitat un punct de vedere de la FDGR și de la Președinție. Aceste afirmații fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice. Am ținut să fac aceste precizări pentru că, așa cum am spus, CNA a mai avut în trecut în discuție emisiuni pe aceeași temă.”

Autosesizarea Dorinei Rusu vine pe fondul inactivității CNA din săptămâna 5-9 noiembrie, din cauza lipsei de cvorum. Reamintim că înainte de a fi membru CNA, din primăvara anului 2015, Dorina Rusu a fost consilier PNL pentru relația cu societatea civilă și comunicare online, intrând în instituție la propunerea Președinției, în timpul mandatului președintelui în funcție, Klaus Iohannis.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click here


MEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.