×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 09.11.2018 15:57:23

RUSU-ANTENA3-FDG-AUTOSESIZARE / Un membru CNA s-a autosesizat față de dezinformările Antena 3 legate de Forumul Democrat German din Sibiu



București (MEDIA EXPRES) / 9 nov 2018 / Dorina Rusu, membru CNA, a difuzat la 8 noiembrie un comunicat prin care arată că s-a autosesizat în legătură cu mai multe emisiuni „Sinteza zilei” de la Antena 3, „în care s-au făcut acuzații grave și nedovedite despre de așa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German”.

De asemenea, Dorina Rusu s-a autosesizat în urmă cu o săptămână în legătură cu „campania de dezinformare pe care Antena 3, în special emisiunea „Sinteza zilei”, o poartă în legătură cu subiectul revocării procurorului general Augustin Lazăr și cu așa-zisele dosare ale președintelui Iohannis”.

În comunicatul semnat de membrul CNA se arată că FDGR a fost acuzat că a preluat imobilele de la Grupul Etnic German, „o organizație nazistă”. În dorința de a-l ataca pe președintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, Antena 3 încalcă articole din legislația audiovizualului pentru care alte televiziuni au fost amendate în trecut, nu a solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la președintele Iohannis, iar acuzațiile nu au fost dovedite.

Dorina Rusu mai arată că „modul în care sunt prezentate informațiile este unul defăimător și generalizator la adresa etnicilor germani din România”.

În iunie 2017, CNA a amendat cu 50.000 de lei B1 TV pentru afirmații mincinoase legate de retocedarea imobilelor către FDGR, reamintește Dorina Rusu.

Dorina Rusu explică în mesajul său că Forumul este o organizație democratică, are un statut aprobat de o instanță din România, este asociație de utilitate publică, partener de dialog al tuturor guvernelor României și ale Germaniei.

„FDGR nu este continuatorul Grupului Etnic German, organizație nazistă, creată în timpul statului național legionar, la cererea Germaniei naziste. Imobilele revendicate de FDGR nu au fost achiziționate de Grupul Etnic German, ci au aparținut, înainte de înființarea GEG, unor persoane juridice de drept privat ale cetățenilor români de etnie germană. GEG a fost proprietarul lor doar pe perioada scurtă a existenței sale. În conformitate cu datele de la ANRP, această autoritate a restituit către minoritatea germană doar opt imobile, pentru alte trei fiind propuse pentru acordare despăgubiri. Instanța a decis că FDGR are calitatea de succesor în drepturi al GEG. E vorba numai despre ascendența în materia dreptului de proprietate și nu despre o filiație de natură ideologică. Nu există vreo legătură între calitatea lui Klaus Iohannis de fost primar al Sibiului și de fost președinte al FDGR și retrocedarea acestor imobile. Toate acestea le-ar fi putut afla Antena 3 dacă ar fi solicitat un punct de vedere de la FDGR și de la Președinție. Aceste afirmații fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice. Am ținut să fac aceste precizări pentru că, așa cum am spus, CNA a mai avut în trecut în discuție emisiuni pe aceeași temă.”

Autosesizarea Dorinei Rusu vine pe fondul inactivității CNA din săptămâna 5-9 noiembrie, din cauza lipsei de cvorum. Reamintim că înainte de a fi membru CNA, din primăvara anului 2015, Dorina Rusu a fost consilier PNL pentru relația cu societatea civilă și comunicare online, intrând în instituție la propunerea Președinției, în timpul mandatului președintelui în funcție, Klaus Iohannis.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL