Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.10.2019
Data ultimei ştiri: 17.10.2019 13:55:13
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 _Legislaţie 15.11.2018 13:08:42
CE-TVA PUBLICAȚII-DIRECTIVĂ / România poate trece la TVA redus pentru publicațiile electronice și pe suport fizic
București (MEDIA EXPRES) / 15 nov 2018 / Consiliul Uniunii Europene a adoptat la 6 noiembrie 2018 o directivă care permite alinierea normelor privind TVA pentru publicațiile electronice și pe suport fizic în statele membre, care vor avea ca urmare posibilitatea de a aplica "cote de TVA reduse, foarte reduse sau cote zero inclusiv" pentru publicațiile electronice, potrivit biroului de presă al Consiliului.

Adoptarea directivei privind publicațiile electronice are loc ca urmare a acordului politic la care a ajuns Consiliul la 2 octombrie, fapt care creează pentru statele membre posibilitatea de a prevedea cote reduse de TVA în legislația națională dacă doresc acest lucru.

În cadrul normelor actuale în materie de TVA (Directiva 2006/112/CE), serviciile prestate electronic sunt impozitate la cota standard de TVA, și anume minimum 15%, în timp ce publicațiile pe suport fizic pot beneficia de cote diferite.

Pentru publicațiile pe suport fizic (cărți, ziare și periodice), statele membre au acum posibilitatea de a aplica o cotă „redusă” de TVA, de minimum 5%. Pentru unele state membre s-a autorizat aplicarea de cote foarte reduse de TVA (sub 5%) sau cote zero (care implică deductibilitatea TVA-ului).

Directiva va permite statelor membre care doresc acest lucru să aplice cote reduse de TVA și pentru publicațiile electronice. Cotele foarte reduse și cotele zero vor fi permise doar în cazul statelor membre care le aplică în prezent pentru publicațiile pe suport fizic.

Noile norme se vor aplica cu titlu temporar, în așteptarea introducerii unui nou sistem de TVA (sistemul „definitiv”). Comisia a formulat propuneri privind noul sistem, care ar permite un grad mai mare de flexibilitate decât în prezent pentru statele membre în ceea ce privește stabilirea cotelor de TVA.

În prezent, în România, TVA la cărțile tipărite este 5%, iar TVA pentru cărțile electronice este de 19%, potrivit unui articol scris de Ghinea Viorica pe Contabilul.ro pe această temă.

Media Expres folosește cota de TVA 19% atât pentru revista pe suport fizic (hârtie), cât și pentru abonamentele pe site-ul www.mediaexpres.ro. TVA de 19% este favorabil clienților business, în vreme ce o cotă de TVA redusă este, în principiu, favorabilă pentru reducerea prețului de vânzare și atragerea clienților persoane fizice.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.