×


Radio -- Data și ora publicării: 27.11.2018 12:33:28

DOGAN-RADIO-APROBARE / Kanal D va avea propria rețea de radiouri localeBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 nov 2018 / CNA a aprobat la 27 noiembrie, la limită, cu doar șase voturi „pentru”, cedarea a 10 frecvențe locale de radio deținute de Radio Impuls din Cluj-Napoca în favoarea Dogan – Kanal D, fapt care îi va permite televiziunii să își dezvolte propria rețea de radio.

Cedarea a fost contestată de membrii CNA Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu care sunt de părere că imposibilitatea unui radiodifuzor de a mai susține un radio trebuie să se încheie cu înapoierea licențelor către CNA, care le-a acordat pe gratis, și scoaterea acestora la concurs, și nu vânzarea lor.

Alți membri CNA, printre care Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Dorina Rusu au spus că nu există legislație care să prevadă înapoierea licențelor și că autoritatea nu poate interzice cedările.

Gabriel Tufeanu a mers până acolo încât să întrebe biroul juridic al instituției dacă CNA nu poate solicita contractul de cedare ca să vadă dacă se vinde licența. Dumitru Ciobanu, șeful biroului juridic al CNA, a explicat că documentul va fi inclus după vot la dosarul de cedare, conform legii, dar se poate cere și în avans. El a mai spus că se vinde studioul, echipamentele, marca.

În final au votat „pentru” cedare membrii CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Monica Guberna, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Monica Gubernat a spus după vot că a fost tentată să le dea dreptate colegilor care au susținut înapoierea licențelor dar oferta Dogan de program local este superioară ofertei actuale a operatorului.

Adway Direction SRL Cluj-Napoca a cedat către Dogan Media International SA Bucureşti frecvențele din Bacău – 88.8MHz, Bistrița – 97.3MHz, București – 88MHz, Cluj Napoca – 101.5MHz, CONSTANȚA – 96.9MHz, Craiova – 92MHz, Râșnov – 103.3MHz, Sibiu – 88.4MHz, Timișoara – 93.9MHz și TULCEA – 91.4MHz.

Adway și-a construit rețeaua cu doar trei licențe primite la concurs în anul 2013 și puse în funcțiune în 2017 (Bacău, Bistrița, Tulcea), restul fiind cumpărate de-a lungul timpului de la companiile Voican MIxmedia SRL din Cluj, Selmaco International SRL din Cluj, Euromedia Group SRL din Cluj, Sandari Exim SRL din Brașov, Radio SRL din Brașov și Canaris SRL din Brașov.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL