×

Revista presei -- Data și ora publicării: 06.02.2019 12:32:03

REVISTA PRESEI / 6 feb 2019 /




Cum s-a împărțit audiența TV între grupurile de televiziuni în mediul urban – ianuarie 2019
Ioan Bendei, administrator și vicepreședinte al RCS&RDS, a demisionat din „motive personale”
Filmul „Girl”, nominalizat de Belgia pentru Oscar, se lansează în cinematografe pe 15 februarie
Vremuri grele la RCS&RDS/Digi:
DIGI: Ioan Bendei a demisionat 'din motive personale' din toate funcțiile de conducere a RCS&RDS/Bendei a fost condamnat recent, în primă instanță, la 4 ani închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare
Pregătește Digi 24 o schimbare majoră, o repoziționare ca o stație mai mult generalistă? Ce spun oficialii televiziunii
Veniturile Pro TV au depășit 200 milioane de dolari în 2018. Creșterea CME în România - mai lentă decât în celelalte țări est-europene
Realitatea TV, amendată de CNA pentru tonul agresiv al moderatoarei Denise Rifai
Ce sumă încasează Cream pentru apariţia în Ferma: cântăreaţa e printre cel mai bine plătite concurente
Apple va plăti fiscului francez taxe retroactive estimate de presă la 500 milioane de euro
Ioan Bendei, implicat în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal, şi-a dat demisia din conducerea RCS&RDS
Filmul "The Sisters Brothers", regizat de Jacques Audiard şi produs de Cristian Mungiu, marele câştigător al galei premiilor Lumière 2019
Retrospectivă Ruth Beckermann, una dintre figurile marcante ale cinematografiei austriece, la One World Romania
Serialul de comedie „Modern Family” va avea un al 11-lea sezon, care va fi şi ultimul
AUDIENȚE. Cele mai urmărite posturi după media pe zi. Diva, revelația lunii decembrie, s-a prăbușit în ianuarie
Digi Sport transmite Barcelona - Real Madrid, meciul din semifinalele Cupei Spaniei
AUDIENȚE SERIALE. Las Fierbinți, aur, argint și bronz. Serialul a ocupat primele trei locuri în topul celor mai urmărite seriale ale lunii ianuarie
AUDIENȚE FILME. Pro TV, „furios și iute” către primul loc din topul lunii ianuarie. Nea Mărin Miliardar a salvat Antena 1
Patronii ProTV anunţă rezultate peste aşteptări şi reducerea datoriilor
IDC: 2018 a fost cel mai slab an pentru vânzările de telefoane mobile
Numărul canalelor de YouTube cu venituri de peste cinci cifre a crescut cu 40% în 2018
O declaraţie surprinzătoare. Andreas Elsner, director Telekom: Cu accesul privilegiat la datele colectate de Facebook vedem în timp real, la nivel de judeţ, unde câştigăm sau pierdem clienţi în România


Cum s-a împărțit audiența TV între grupurile de televiziuni în mediul urban – ianuarie 2019
Grupurile Pro TV (CME) și Intact Media Group dețin cote de piață aproape egale în mediul urban. Cele trei canale ale Societății Române de Televiziune (TVR 1, TVR 2 și TVR 3) însumează o cotă de piață de doar 4,3% din audiența urbană.
Grupul Pro TV (CME), care deține televiziunile Pro TV, Pro Cinema, Pro 2, Pro X și Pro Gold, a avut în ianuarie o cotă de piață de 22,01% la nivel urban, conform măsurătorilor Kantar Media.
Definiție: Cota de piață reprezintă numărul de persoane care s-au uitat la un post TV, într-un interval de timp (în acest caz, luna ianuarie 2019), raportat la totalul telespectatorilor din acel interval de timp.
La rândul său, Intact Media Group, care are în portofoliu televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV, a avut o cotă de piață de 21,71%.
Cele două grupuri rivale au în total o cotă de piață de 43,72%. Adică, 43,7% dintre telespectatorii din mediu urban, au urmărit una dintre cele 10 televiziuni deținute de cele două grupuri, în cursul lunii ianuarie, dintr-un total de 67 de stații TV, cuprinse în monitorizarea Kantar Media.
TVR 1, TVR 2 și TVR 3 dețin o cotă de piață de 4,3%, mai mică decât cotele de vizionare ale RCS&RDS (4,49&) și România TV (6,26%).
TVR 3 a intrat în studiu de audiență în luna ianuarie 2019, având o audiență medie de 5.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), la nivel urban. Este un rating mai mic decât al stațiilor Bollywood TV (8.000), Discovery Channel (9.000), Eurosport 2 (8.000) și Nick JR (9.000).
Pe de altă parte, primele cinci televiziuni din fruntea topului urban – Pro TV, Antena 1, Kanal D, Antena 3 și România TV – dețin o cotă de piață de 49,64%, adică jumătate din consumul de televiziune în zona urbană a României.
https://www.forbes.ro/cum-s-impartit-audienta-tv-intre-grupurile-de-televiziuni-mediul-urban-ianuarie-2019-133063

Ioan Bendei, administrator și vicepreședinte al RCS&RDS, a demisionat din „motive personale”
Ioan Bendei (61 de ani), administrator şi vicepreşedinte al RCS&RDS, şi-a dat demisia din companie din „motive personale”, potrivit unei informări publicate pe Bursa de Valori Bucureşti, informează News.ro. El este implicat în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal.
„Compania îi informează pe acţionari şi piaţa de resort că, începând cu 5 februarie 2019, consiliul director al subsidiarei din România RCS & RDS S.A a fost notificat de demisia lui Ioan Bendei din funcţiile de vicepreşedinte şi membru executiv al boardului din motive personale. Din 5 februarie, Ioan Bendei nu va mai face parte din management şi nu va mai avea putere de decizie în RCS&RDS”, conform adresei transmise către BVB, notează News.ro.
În locul lui Bendei urmează să fie numit un alt membru al Consiliului director. Până atunci, Dan Ioniţă (40 de ani), în prezent director financiar al RCS&RDS, va fi al cincilea membru (interimar) din consiliul director, alături de Serghei Bulgac (preşedinte), Valentin Popoviciu (vicepreşedinte), Mihai Dinei şi Bogdan Ciobotaru (membri neexecutivi).
La jumătatea lunii ianuarie a.c., Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF, şi Ioan Bendei au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la câte patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Decizia nu este definitivă.
https://www.forbes.ro/ioan-bendei-administrator-si-vicepresedinte-al-rcsrds-demisionat-din-motive-personale-133125

Filmul „Girl”, nominalizat de Belgia pentru Oscar, se lansează în cinematografe pe 15 februarie
„Girl” (distribuit sub numele „Balerina” în România), lungmetrajul de debut al belgianului Lukas Dhont, va intra în cinematografe în București și în ţară începând cu 15 februarie 2019. Abordând o tematică "transgender", filmul a fost clasificat pentru o audiență de peste 15 ani, informează Media Expres.
Filmul spune povestea Larei, o tânără de 15 ani, născută într-un trup de băiat. Cu sprijinul tatălui ei, se transferă la cea mai bună școală de balet din Belgia, unde însă frustrările de adolescentă și nerăbdarea de a trece prin operația de schimbare de sex sunt tot mai mari, pe măsură ce trebuie să recupereze prin antrenament suplimentar în fața fetelor care au început baletul de la 12 ani, notează Media Expres.
După debutul din mai, anul trecut, de la Festivalul de la Cannes, filmul a devenit o senzație pentru vestul Europei și un hit internațional, fiind foarte bine primit de critica de specialitate. BBC îi oferă cinci stele, considerându-l „important și plin de umanitate”, „subtil, fără întorsături de situație șocante sau discursuri mărețe și cu un protagonist blând, interpretat magistral de Victor Polster”. Aceste calități au transformat povestea Larei, născută în corp de băiat, care-și dorește cu ardoare să devină balerină, „ într-un coming-of-age trans dramatic, empatic și puternic” (Indiewire) și i-au adus regizorului patru trofee importante pe croazetă: Premiul Caméra d’Or, Premiul FIPRESCI și Premiul pentru Cea mai bună interpretare Un Certain Regard și Premiul Queer Palme.
https://www.forbes.ro/filmul-girl-nominalizat-de-belgia-pentru-oscar-se-lanseaza-cinematografe-pe-15-februarie-133132
Vremuri grele la RCS&RDS/Digi:
Ioan Bendei, omul de încredere al lui Zoltan Teszari, cel care controlează din umbră grupul de telecomunicaţii şi televiziune, şi-a dat demisia pe neaşteptate din motive personale şi nu va mai deţine nicio funcţie şi nicio putere în cadrul grupului

Compania de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi de internet fix, a anunţat în această seară pe site-ul Bursei de la Bucureşti că Ioan Bendei, vice-preşedinte şi director executiv al RCS&RDS, şi-a dat demisia din motive personale. El a renunţat astfel la poziţia de vice-preşedinte şi membru executiv al consiliului de administraţie al companiei. “Demisia a fost înregistrată marţi, 5 februarie 2019, dată începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deţine o poziţie de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Consiliul de administraţie al RCS&RDS va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor (A.G.A.) RCS&RDS pentru a desemna un nou membru în cadrul consiliului de administraţie. Până la decizia finală a A.G.A. societăţii RCS&RDS, Dan Ioniţă (40 de ani), director financiar al RCS&RDS şi al Societăţii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administraţie al RCS&RDS, cu mandat interimar”, se arată în raportul publicat de Digi pe site-ul Bursei de Valori. În raport se mai menţionează că ceilalţi membri ai boardului director al RCS&RDS sunt Serghei Bulgac (preşedinte), Valentin Popoviciu (vice-preşedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) şi Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv). “Societatea îi mulţumeşte domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS&RDS. Prin eforturile sale, alături de echipa de administratori ai RCS&RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din România şi liderul pieţei locale de servicii de cablu tv şi internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost vicepreşedinte şi administrator executiv în cadrul RCS&RDS, parcursul său profesional fiind legat de înfiinţarea şi evoluţia RCS&RDS pe piaţa românească.”
https://www.zf.ro/business-hi-tech/vremuri-grele-rcs-rds-digi-ioan-bendei-omul-incredere-zoltan-teszari-cel-controleaza-umbra-grupul-telecomunicatii-televiziune-dat-demisia-neasteptate-motive-personale-detine-nicio-functie-nicio-17864857

DIGI: Ioan Bendei a demisionat 'din motive personale' din toate funcțiile de conducere a RCS&RDS/Bendei a fost condamnat recent, în primă instanță, la 4 ani închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare
Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator al RCS&RDS, și-a prezentat marți demisia din cadrul Consiliului de Administrație al companiei, decizie luată 'din motive personale', se arată într-un comunicat pe bursă al grupului DIGI. Ioan Bendei va rămâne în cadrul DIGI, dar nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Demisia vine în contextul în care Ioan Bendei a fost condamnat în primă instanță, luna trecută, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare. "Societatea dorește să își informeze acționarii și investitorii că, pe data de 5 februarie 2019, Consiliul de administrație al filialei Societatii din România, RCS & RDS S.A. – “RCS&RDS”) a fost informat cu privire la demisia domnului Ioan Bendei (Vicepreședinte și administrator executiv în cadrul consiliului de administrație), care a decis, din motive personale, să renunțe la poziția deținută în cadrul Consiliului de administrație al RCS&RDS. Demisia a fost înregistrată marți, 5 februarie 2019, dată începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Consiliul de administratie al RCS&RDS va convoca Adunarea Generala a Actionarilor (A.G.A.) RCS&RDS pentru a desemna un nou membru in cadrul consiliului de administratie. Pana la decizia finala a A.G.A. societatii RCS&RDS, Dan Ionita (40 de ani), director financiar al RCS&RDS si al Societatii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administratie al RCS&RDS, cu mandat interimar. Din Consiliul de Administratie al RCS&RDS mai fac parte Serghei Bulgac (Presedinte), Valentin Popoviciu (Vicepresedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) si Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv). Societatea ii multumeste domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS&RDS. Prin eforturile sale, alaturi de echipa de administratori ai RCS&RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din Romania si liderul pietei locale de servicii de cablu tv si internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost Vicepresedinte si administrator executiv in cadrul RCS&RDS, parcursul sau profesional fiind legat de infiintarea si evolutia RCS&RDS pe piata romaneasca.", se arată în comunicatul DIGI. Amintim că Ioan Bendei a fost condamnat luna trecută, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare, pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani în legătură cu calitatea acestuia de administrator al Integrasoft.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-22955739-digi-ioan-bendei-demisionat-39-din-motive-personale-39-din-toate-functiile-conducere-din-rcsrds-bendei-fost-condamnat-recent-prima-instanta-4-ani-inchisoare-executare-dosarul-drepturilor-televizare.htm

Pregătește Digi 24 o schimbare majoră, o repoziționare ca o stație mai mult generalistă? Ce spun oficialii televiziunii
SURSE. Posturi de știri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane în aceste zile, ar urma să facă modificări majore și la nivelul conținutului televiziunii. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Digi 24 ar urma să fie transformat într-un canal orientat către un profil mai aproape de o stație generalistă. În ultima perioadă, Digi 24 a încercat și alte tipuri de programe. De exemplu, sâmbătă seară, postul are în grilă filme românești, la emisiunea CinemaTePeca, cu Cristian Tudor Popescu. În prezent, grupul Digi nu are o televiziune generalistă, însă deține o serie de canale de nișă: DigiSport (pentru care are o serie de drepturi TV pentru competiții sportive), Film Now (post de filme), Digi Life, Digi World și Digi Animal World (de documentare). Ce spun oficialii Digi 24? Va fi orientat postul mai mult către o stație generalistă? Nu spun nici "Da", nici "Nu". În răspunsul trimis, reprezentanții postului vorbesc doar de structura actuală a stației, "structură de programe axate, majoritar, pe informații de actualitate și emisiuni educative și culturale." Integral, poziția Digi 24: “Digi 24 este un post de știri care funcționează în baza unei licențe audiovizuale acordate în conformitate cu o structură de programe axate, majoritar, pe informații de actualitate și emisiuni educative și culturale. Stația și-a consolidat poziția ca televiziune de știri care pune în lumină informația relevantă pentru telespectatori, abordând diverse formate TV. Acest lucru este demonstrat și de poziționarea, în 2018, ca o sursă de informare credibilă, în România, potrivit studiului Digital News Report, realizat de Reuters Institute și Universitatea Oxford.”
https://www.paginademedia.ro/2019/02/digi-24-repozitionare-ca-o-statie-mai-mult-generalista-ce-spun-oficialii-televiziunii

Veniturile Pro TV au depășit 200 milioane de dolari în 2018. Creșterea CME în România - mai lentă decât în celelalte țări est-europene
Pro TV, operațiunea din România a grupului regional Central European Media Enterprises, au avut în 2018 o creștere a veniturilor nete de 5,4%, depășind 200 milioane de dolari, potrivit rezultatelor financiare anunțate miercuri. Creșterea este, însă, mai lentă decât cea înregistrată în anul anterior, dar și decât cea raportată, pentru anul trecut, de operațiunile din celelalte țări CME - Bulgaria, România, Slovacia și Slovenia. Rezultatul OIBDA (profit operational inainte de depreciere si amortizare) pentru România a crescut cu aproape 17% față de anul anterior. Dacă în 2017 față de 2016 veniturile nete Pro TV creșteau cu 10%, acum nivelul creșterii este de 5,4%, de la 191,2 milioane de dolari în 2017 la 201,5 milioane în 2018. Comparativ, media de creștere pentru toate operațiunile grupului este de 9,5%, în condițiile în care cele din Slovenia au crescut cu aproape 16%, cele din Republica Cehă - cu aproape 12%, iar cele din Slovacia și Bulgaria - cu peste 9%. La nivel de grup, veniturile nete ale CME au crescut, in 2018, la 703,9 milioane de dolari, din care 228,2 milioane au fost raportate în ultimul trimestru al anului. Rezultatul OIBDA, la nivelul Pro TV, a fost de 85,7 milioane de dolari, creșterea în termeni reali fiind de 16,8% (73,4 milioane în 2017). Ritmul de creștere este la nivelul operațiunilor din Cehia și Slovacia, media la nivel de grup fiind săltată de Slovenia (+57,9%) și Bulgaria (+33,1%). La nivel de grup, rezultatul OIBDA a crescut cu 23,9%, până la 222,6 milioane de dolari. Profitul operațional la nivelul întregului grup a crescut cu 27% până la 177,6 milioane de dolari. Potrivit companiei: Veniturile de publicitate au crescut cu 7%. Veniturile din tarife aplicate operatorilor de cablu au crescut cu 19%. CME a plătit în 2018 datorii evaluate la aproximativ 312 milioane de dolari. Christoph Mainusch, co-CEO al CME, citat în anunțul referitor la rezultate: "Piețe puternice de publicitate TV și un al doilea an de creștere de două cifre pentru veniturile din abonamente și tarife aplicate distribuitorilor au îmbunătățit atât profitabilitatea, cât și poziția noastră financiară. Producția de conținut local original rămâne un pilon-cheie al strategiei noastre. (...) Creșterea veniturilor din publicitate TV în 2019 va fi completată de o proporție mai mare de venituri din alte surse".
https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22956463-veniturile-pro-depasit-200-milioane-dolari-2018-cresterea-cme-romania-mai-lenta-decat-celelalte-tari-est-europene.htm

Realitatea TV, amendată de CNA pentru tonul agresiv al moderatoarei Denise Rifai
Realitatea TV a fost amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o ediţie din luna decembrie a emisiunii „Talk News“, moderată de Denise Rifai. Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o emisiune în care moderatoarea Denise Rifai nu şi-a lăsat invitatul să vorbească şi i s-a adresat „pe un ton agresiv“, au considerat membrii CNA scrie Pagina de Media.  Consiliul a analizat o ediţie din decembrie a emisiunii „Talk News“, moderată de Denise Rifai, care a avut ca temă un presupus proiect de lege iniţiat de UDMR privind autonomia ţinutului secuiesc. 
https://adevarul.ro/entertainment/tv/realitatea-tv-amendata-cna-tonul-agresiv-moderatoarei-denise-rifai-1_5c59b319df52022f75692a30/index.html

Ce sumă încasează Cream pentru apariţia în Ferma: cântăreaţa e printre cel mai bine plătite concurente
Cântăreaţa Claudia Pavel (34 de ani), alias Cream, este una dintre concurentele cel mai bine plătite din cadrul reality show-ului „Ferma“, de la Pro TV. Ea a încasat o sumă uriaşă, mai mare decât cea primită pentru prezenţa în competiţia „Exatlon“, difuzată de Kanal D. Surse apropiate solistei spun că ar câştiga de la Pro TV 50.000 de euro pe lună, sumă mai mare decât cea pe care a încasat-o de la Kanal D, mai exact 40.000 de euro pentru luna pe care a petrecut-o în Republica Dominicană, potrivit Click. 
https://adevarul.ro/entertainment/tv/ce-suma-incaseaza-cream-aparitia-ferma-cantareata-e-printre-cele-mai-platite-concurente-1_5c5a8068df52022f756f1364/index.html

Apple va plăti fiscului francez taxe retroactive estimate de presă la 500 milioane de euro
Apple a convenit cu autorităţile franceze plata retroactivă a unor taxe aferente unei perioade de 10 ani, estimate de presă la circa 500 de milioane de euro, acord care marchează o victorie pentru guvernele europene care presează companiile multinaţionate din sectorul tehnologiei să aibă o contribuţie corectă pe pieţele unde îşi desfăşoară activităţile, relatează The Guardian. Acordul confidenţial cu autorităţile franceze a fost convenit în decembrie, a relatat revista franceză L’Express. ”Autoritatea fiscală franceză a finalizat recent un audit aferent unei perioade de mai mulţi ani al conturilor noastre franceze, iar ajustarea va fi reflectată de conturile raportate public. Ştim rolul important jucat de plata taxelor în societate şi plătim tot ceea ce datorăm potrivit legislaţiei fiscale din regiunile unde desfăşurăm activităţi”, potrivit unui comunicat al Apple, care nu dezvăluie suma datorată.
https://adevarul.ro/economie/business-international/apple-plati-fiscului-francez-taxe-retroactive-estimate-presa-500-milioane-euro-1_5c59f2cfdf52022f756b23b0/index.html

Ioan Bendei, implicat în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal, şi-a dat demisia din conducerea RCS&RDS
Ioan Bendei, în vârstă de 61 de ani, administrator şi vicepreşedinte al RCS&RDS, şi-a dat demisia din companie din "motive personale", potrivit unei informări publicate pe Bursa de Valori Bucureşti. "Compania îi informează pe acţionari şi piaţa de resort că, începând cu 5 februarie 2019, consiliul director al subsidiarei din România RCS & RDS S.A a fost notificat de demisia lui Ioan Bendei din funcţiile de vicepreşedinte şi membru executiv al boardului din motive personale. Din 5 februarie, Ioan Bendei nu va mai face parte din management şi nu va mai avea putere de decizie în RCS&RDS", conform adresei transmise către Bursă.
https://www.news.ro/cultura-media/ioan-bendei-implicat-in-dosarul-privind-drepturile-de-televizare-a-meciurilor-de-fotbal-si-a-dat-demisia-din-conducerea-rcs-rds-1922401705002019022218841176

Filmul "The Sisters Brothers", regizat de Jacques Audiard şi produs de Cristian Mungiu, marele câştigător al galei premiilor Lumière 2019
Filmul "The Sisters Brothers/ Frères Sisters”, regizat de Jacques Audiard şi produs de Cristian Mungiu, a fost marele câştigător al premiilor Lumière 2019, trofee decernate, luni, de corespondenţii presei străine din Franţa. Lungmetrajul cu Joaquin Phoenix şi John C. Reilly, filmat parţial în România, a fost câştigător la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună imagine" pentru Benoit Débie.
https://www.news.ro/entertainment/filmul-the-sisters-brothers-regizat-de-jacques-audiard-si-produs-de-cristian-mungiu-marele-castigator-al-galei-premiilor-lumiere-2019-1922405005002019021518839875

Retrospectivă Ruth Beckermann, una dintre figurile marcante ale cinematografiei austriece, la One World Romania
O retrospectivă dedicată lui Ruth Beckermann, una dintre figurile marcante ale cinematografiei austriece, va face parte din programul Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania, ce va avea loc între 15 şi 24 martie, la Bucureşti. Cea de-a 12-a ediţie a festivalului propune o serie de retrospective dedicate unor cineaşti care au marcat, în moduri distincte, evoluţia filmului documentar. Primul dintre invitaţii speciali ai ediţiei este austriaca Ruth Beckermann, din opera căreia vor fi prezentate patru filme: „Podul de hârtie” (1987), „Estul războiului” (1996), „Homemad(e)” (2001) şi cel mai recent lansat documentar al său, „Valsul Waldheim” (2018).
https://www.news.ro/cultura-media/retrospectiva-ruth-beckermann-una-dintre-figurile-marcante-ale-cinematografiei-austriece-la-one-world-romania-1922400005182019021218839608

Serialul de comedie „Modern Family” va avea un al 11-lea sezon, care va fi şi ultimul
Serialul de comedie „O familie modernă/ Modern Family”, produs de 20th Century Fox Television, va avea un al 11-lea sezon, care va fi şi ultimul. Show-ul creat de Steve Levitan şi Christopher Lloyd a fost lansat în 2009 şi a câştigat cinci premii Emmy consecutiv, din 2010 până în 2014. Serialul şi actorii din distribuţie au primit nenumărate alte trofee, de la Peabody la SAG, DGA, WGA şi PGA, dar şi un Glob de Aur în 2012. Audienţa „Modern Family” a scăzut în timp, dar serialul încă se află între primele cinci cele mai urmărite ale ABC. În prezent, este difuzat cel de-al 10-lea sezon al show-ului care este disponibil şi pe HBO Go.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-de-comedie-modern-family-va-avea-un-al-11-lea-sezon-care-va-fi-si-ultimul-1922400106002019021118841575

AUDIENȚE. Cele mai urmărite posturi după media pe zi. Diva, revelația lunii decembrie, s-a prăbușit în ianuarie
AUDIENȚE IANUARIE după MEDIA PE ZI. Care au fost cele mai urmărite posturi în ianuarie, după media pe zi? Marile generaliste, evident. Pro TV a fost cel mai urmărit post de televiziune în luna ianuarie, cu cifre mai mari decât în decembrie, după media de audiență pe toată ziua. Înainte de analiza datelor, o mențiune legată de postul Diva, revelația lunii decembrie: În ultima lună din 2018, Diva a ajuns, pe publicul comercial (cel mai important target), pe locul zece. Cu ce? Cu multe filme de Crăciun, adaptate perioadei de sărbători. Oferta a plasat Diva în topul stațiilor, pe poziții foarte bune. Sărbătorile au trecut, iar odată cu ele și ratingurile Diva, care a coborât, din rândul primelor zece stații tocmai aproape de locul 30. Pro TV și Kanal D au fost posturile câștigătoare ale lunii ianuarie. Ambele au avut un număr mai mare de telespectatori decât în luna decembrie, tendință care s-a observat și după audiența din Prime-Time. Antena 1 și-a păstrat locul doi, însă cu o ușoară scădere la nivel național, urban și pe segmentul comercial. Televiziunea Română a avut scăderi pe toate targeturile de audiență. NAȚIONAL. Creștere pentru Pro TV, care a ajuns la o medie de 862.000 de telespectatori pe minut după media pe zi, cu 57.000 mai mulți decât în decembrie. Antena 1 și-a păstrat locul doi, însă cu o scădere. Diferența dintre locul doi, ocupat de Antena 1 și Kanal D, postul de pe locul trei, s-a micșorat în luna ianuarie. URBAN. Dacă în decembrie, la nivel de orașe, Antena 3 se afla pe a treia treaptă a podiumului, luna ianuarie a venit cu o modificare. Kanal D a întrecut postul de știri și a adus în fața televizoarelor o medie de 173.000 de persoane. Pro TV își menține prima poziție în topul celor mai urmărite televiziuni după media pe zi și la orașe. COMERCIAL. Marile generaliste adună și cea mai mare parte a publicului tânăr, targetul între 18 și 49 de ani. Primele trei ocupante rămân - ca și în decembrie - Pro TV, Antena 1 și Kanal D. Ca și pe celelalte targeturi de audiență, creșterile s-au înregistrat la Pro TV și Kanal D, iar Antena 1 a avut cifre mai mici decât în luna precedentă.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-zi-ianuarie-2019

Digi Sport transmite Barcelona - Real Madrid, meciul din semifinalele Cupei Spaniei
Digi Sport va transmite meciul dintre FC Barcelona și Real Madrid din cadrul semifinalelor Cupei Spaniei. Prima manșă a semifinalelor va fi disputată în Barcelona, pe stadionul Camp Nou și va fi transmisă în direct, miercuri, 6 februarie, de la ora 22:00. Returul va avea loc miercuri, 27 februarie și se va juca pe Santiago Bernabeu, la Madrid. Ambele partide se vor vedea pe Digi Sport 1. FC Barcelona este la al nouălea sezon consecutiv în care ajunge în semifinalele Copa del Rey, în timp ce Real Madrid a câștigat cupa în 2014, iar de atunci nu au mai reușit să treacă de sferturile de finală.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/digi-sport-transmite-barcelona-real-madrid-semifinalele-cupei-spaniei

AUDIENȚE SERIALE. Las Fierbinți, aur, argint și bronz. Serialul a ocupat primele trei locuri în topul celor mai urmărite seriale ale lunii ianuarie
Serialul Las Fierbinți nu a alergat singur, însă a obținut primele trei locuri, cu un nou sezon și alte reluări. Primul loc merge la cel mai nou sezon, care și-a început difuzarea pe 29 ianuarie, iar locurile doi și trei au fost adjudecate de reluări ale serialului, difuzate sub formă de „colecție de episoade”, în fiecare seară de sâmbătă. Serialul românesc Fructul Oprit difuzat de Antena 1 în fiecare seară de miercuri a obținut locul patru pe toate targeturile de audiență. Cel mai urmărit serial de pe Kanal D a fost Povestea Noastră, difuzat miercuri, joi și vineri.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-seriale-ianuarie-2019

AUDIENȚE FILME. Pro TV, „furios și iute” către primul loc din topul lunii ianuarie. Nea Mărin Miliardar a salvat Antena 1
AUDIENȚE FILME IANUARIE 2019. Pro TV a început anul în forță. A difuzat cel mai popular film din ianuarie, chiar în prima zi din an. Furios și iute 7 și-a adjudecat primul loc în topul audiențelor, pe toate categoriile de public. Totodată, postul de televiune a dat și cele mai multe filme din top, 19 din 20. Doar clasicul Nea Mărin Miliardar a salvat Antena 1, fiind singurul film din top difuzat de postul Intact. Filmul românesc afost la bătaie cu Furios și iute 7 pe 1 ianuarie. A scos cifre bune în toată țara, dar la orașe și pe publicul tânăr a fost în coada clasamentului. La nivel național, pelicula cu Dwayne Johnson și Vin Diesel a fost urmărită de peste 2,1 milioane de telespectatori. Pe publicul tânăr același film a adunat 650.000 de privitori.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-filme-ianuarie-2019

Patronii ProTV anunţă rezultate peste aşteptări şi reducerea datoriilor
Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a raportat miercuri o creştere peste aşteptări a profitului operaţional în trimestrul patru 2018, precum şi o reducere a gradului net de îndatorare, transmite Reuters. În trimestrul patru 2018, profitul operaţional (OIBDA) a crescut cu 23%, până la 90,7 milioane de dolari, peste estimările analiştilor, în timp ce veniturile au urcat cu 3,2%, până la 228,3 milioane de dolari, graţie creşterii veniturilor din publicitatea pe televizor. Pe ansamblul anului trecut, Central European Media Enterprises a realizat un profit operaţional de 222,7 milioane de dolari, în creştere cu 21%, în timp ce veniturile s-au majorat cu 10%, până la 703,9 milioane de dolari.
http://www.economica.net/patronii-protv-anunta-rezultate-peste-asteptari-si-reducerea-datoriilor_164478.html

IDC: 2018 a fost cel mai slab an pentru vânzările de telefoane mobile
2018 a fost cel mai slab an pentru vânzătile globale de smartphone-uri, potrivit ultimelor cifre ale firmei de cercetare IDC. Aceasta înseamnă că Apple nu este singura companie care luptă pentru a menține oamenii interesaţi să cumpere noi telefoane în fiecare an. "Cu condiții de piață dificile, care continuă în primul trimestru al anului 2019, probabilitatea unei scăderi a pieței în acest an devine mai realistă", se arată în raport. Datele preliminare publicate de IDC au arătat că în 2018 au fost vândute aproximativ 1,4 miliarde de smartphone-uri, în scădere cu 4,1%. În 2014, de asemenea, au fost expediate 1,4 miliarde de telefoane, ceea ce înseamnă că industria pare să fi regresat cu aproximativ cinci ani. Livrările s-au redus cu 4,9% în al patrulea trimestru al anului 2018, la 375,4 milioane de unităţi, fiind cel de-al cincelea trimestru consecutiv pe scădere, potrivit IDC. "Piața smartphone-urilor la nivel mondial este un dezastru acum", a declarat Ryan Reith, vicepreședinte al programului Worldwide Mobile Device Trackers în cadrul IDC.
http://www.economica.net/idc-2018-a-fost-cel-mai-slab-an-pentru-vanzarile-de-telefoane-mobile_164434.html

Numărul canalelor de YouTube cu venituri de peste cinci cifre a crescut cu 40% în 2018
După un 2018 zbuciumat, presărat cu multe controverse și acuzații atât din partea propriilor utilizatori, cât și a celor care cumpără publicitate, YouTube face un scurt bilanț al părților pozitive din ultimul an. Șeful YouTube, Susan Wojcicki, a scris într-un post recent despre ceea ce consideră a fi cele mai importante realizări, dar și unele din eșecurile de anul trecut. În fruntea listei de recorduri pozitive stă faptul că veniturile, cel puțin ale unora dintre creatorii de conținut, au crescut. În 2018, numărul canalelor care au înregistrat venituri de 5 sau 6 cifre (în dolari) a crescut cu mai bine de 40 de procente. De asemenea, numărul canalelor cu peste un milion de abonați aproape că s-a dublat anul trecut.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/numarul-canalelor-de-youtube-cu-venituri-de-peste-cinci-cifre-a-crescut-cu-40-in-2018-18841424

O declaraţie surprinzătoare. Andreas Elsner, director Telekom: Cu accesul privilegiat la datele colectate de Facebook vedem în timp real, la nivel de judeţ, unde câştigăm sau pierdem clienţi în România
“Vedem ce experienţă a avut cu Facebook un client al Telekom, viteza de încărcare, de descărcare a datelor, comparată cu rezultatele competitorilor.”
Reţeaua socială, care tocmai a împlinit 15 ani, a ajuns să le ofere giganţilor din telecom informaţii despre clienţi la un nivel de detaliu fără precedent: „Vedem ce experienţă a avut cu Facebook un client al Telekom, viteza de încărcare, de descărcare a datelor, comparată cu rezultatele competitorilor, chiar şi la nivel de judeţ în România“. Facebook, start-up-ul lansat în urmă cu 15 ani în căminul universităţii americane Harvard, transformat între timp într-o corporaţie cu venituri de 56 mld. dolari, a colectat atât de multe informaţii despre cei 2,2 miliarde de utilizatori pe care îi are la nivel global, la un nivel atât de ridicat al detaliilor, încât datele sunt interesante chiar şi pentru giganţii din telecom, inclusiv din România, despre care s-ar putea crede că în cele câteva decenii de existenţă au ajuns să-şi cunoască mai bine clienţii. Folosindu-se de accesul privilegiat la datele colectate de Facebook, pe baza unei înţelegeri semnate la nivel global de acţionarul majoritar - gigantul german Deutsche Telekom -, grupul Telekom România, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, poate vedea în timp real în ce judeţe pierde şi câştigă clienţi, a dezvăluit în cadrul unei conferinţe organizate la finele anului trecut Andreas Elsner, directorul comercial pe segmentul rezidenţial al Telekom România.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/declaratie-surprinzatoare-andreas-elsner-director-telekom-accesul-privilegiat-datele-colectate-facebook-vedem-timp-real-nivel-judet-unde-castigam-pierdem-clienti-romania-vedem-experienta-avut-17864997
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL