×

Revista presei -- Data și ora publicării: 11.02.2019 13:00:24

REVISTA PRESEI / 11 feb 2019 /




Academia Britanică de Film și-a desemnat câștigătorii în cadrul Galei Premiilor BAFTA 2019
Topul televiziunilor de filme și seriale în ianuarie 2019
RCS&RDS discută pe 11 martie pe cine aduce în CA în locul lui Ioan Bendei
Anunț de la RCS&RDS. Nimeni nu se aștepta la acest lucru
Al patrulea sezon al serialului „Camera de gardă” începe la DIVA din 3 martie
AMC va difuza din 25 martie ultimul sezon al serialului „Into the Badlans”
Serialul „Unde dai și unde crapă”/ (Snatch) revine cu sezonul 2, în premieră la AXN Black, din 11 februarie
Statele UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor
Sezonul al doilea din „Big Little Lies”, lansat în iunie: Dacă Academia nu îi va oferi lui Meryl Streep un premiu Emmy, ar trebui dizolvată
Debutul celui de-al nouălea sezon al emisiunii „Românii au talent”, urmărit de peste 3,5 milioane de telespectatori
HBO îşi menţine, în ciuda criticilor, decizia de a difuza controversatul documentar „Leaving Neverland”
Negocierile pentru Directiva europeană a drepturilor de autor, reluate săptămâna viitoare
Membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune: Sutele de profesionişti din SRR sunt marginalizaţi, iar munca lor este călcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri pentru a impune mesajul PSD în studiourile şi programele editoriale
Matinalul „Neatza cu Răzvan şi Dani”, de 11 ani la Antena 1
Realitatea augmentată debutează în Google Maps
AUDIENȚE. Asia Express, prima ediție din sezonul al doilea: Aproape egalitate cu Pro TV pe național și urban. Locul doi pe comercial
Pro TV spune din nou România, te iubesc! Emisiunea revine cu un nou sezon
S-a „furat” și România furată. Proiectul de investigații de pe Digi24, scos de pe post
OFICIAL. Răzvan și Dani, patru ore de emisiune, până la ora 12.00
AUDIENȚE RADIO. Ce se ascultă dimineața? Morning Glory cu Exarhu, cea mai mare creștere dintre matinale în București. Rock FM aproape și-a dublat audiența
AUDIENȚE. Românii au talent și în acest an. Pro TV a avut cifre de aproape opt ori peste Antena 1 și Kanal D, pe publicul comercial
Schimbare importantă la Românii au talent: Sponsor nou în locul Telekom. Ce spune compania
Membru din CA-ul TVR cere dezvăluirea sumelor plătite colaboratorilor externi: „Nici până acum noi nu cunoaștem onorariile pentru Cerbul de Aur”
Președinția României a primit mandatul de a negocia cu PE Directiva europenă a drepturilor de autor, care va afecta companii precum Google sau Microsoft
Google avertizează site-urile de știri din Europa că ar putea pierde 45% din traficul organic ca urmare a directivei pentru drepturi de autor
Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român
Antena 1 anunță premiera noului sezon „iUmor”. Ce invitați speciali vor surprinde jurații


Academia Britanică de Film și-a desemnat câștigătorii în cadrul Galei Premiilor BAFTA 2019
Lungmetrajele „Roma”, în regia lui Alfonso Cuarón, şi „The Favourite”, realizat de Yorgos Lanthimos, sunt marile câştigătoare ale Galei Premiilor Academiei Britanice de Film, care a avut loc duminică seară la Londra, informează News.ro.
„Roma” a câștigat la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună imagine” şi „cel mai bun film într-o limbă străină”.
La rândul său, „The Favourite” a primit 7 trofee BAFTA, cele mai multe din competiție: „cel mai bun film britanic”, „cea mai bună actriţă în rol principal”, „cea mai bună actriţă în rol secundar”, „cel mai bun scenariu original”, „cele mai bune costume”, „machiaj şi coafură” şi „cea mai bună scenografie”.
Trofeul pentru cel mai bun regizor a revenit cineastului mexican Alfonso Cuarón (foto), pentru filmul „Roma”, producţie Netflix.
Olivia Colman a fost recompensată cu trofeul categoriei „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din „The Favourite”.
Rami Malek a câștigat la categoria „cel mai bun actor”, pentru rolul din „Bohemian Rhapsody”.
Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Rachel Weisz, pentru „The Favourite”.
Mahershala Ali a obținut trofeul la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretarea din filmul „Green Book”.
Deborah Davis şi Tony McNamara au fost premiaţi pentru cel mai bun scenariu original – „The Favourite”.
Cea de-a 72-a gală a premiilor BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) a avut loc pentru al treilea an consecutiv la Royal Albert Hall din Londra şi a fost prezentată de actriţa Joanna Lumley.
https://www.forbes.ro/academia-britanica-de-film-si-desemnat-castigatorii-cadrul-galei-premiilor-bafta-2019-133286

Topul televiziunilor de filme și seriale în ianuarie 2019
Pro Cinema a înregistrat creșteri importante de audiență în prima lună a acestui an, fiind liderul nișei, atât pe național, cât și la nivel urban. Televiziunea DIVA n-a mai reușit creșterile de audiență din decembrie 2018, dimpotrivă a suferit pierderi semnificative de rating.
Pro Cinema a câștigat 4.000 de persoane la nivel național și 7.000 la nivel urban în ianuarie 2019 comparativ cu luna decembrie 2018. Are o poziție confortabilă la nivel național, cu o medie de 73.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media.
AXN a câștigat câte 4.000 de persoane în ambele universuri (național și urban).
Film Cafe și-a majorat audiențele generale cu 7.000 de persoane pe național și cu 4.000 în urban, depășind la „mustață” DIVA la nivel național, 32.000, respectiv 31.000 de telespectatori (toată ziua).
De altfel, DIVA a suferit cele mai mari pierderi de rating de pe această nișă față de decembrie 2018, când a difuzat filme specifice sărbătorilor de Crăciun. A pierdut 18.000 de persoane pe național și 13.000 în urban.
Ratingul TNT a crescut cu 3.000 de persoane atât la nivel național cât și în orașe. La rândul său, Paramount a pierdut teren, fiind în scădere cu 4.000 pe național și cu 3.000 în urban.
Cota de piață a nișei televiziunilor de filme și seriale a fost de 7,36% la nivel național. Adică, 7,36% dintre orășenii care au urmărit un program TV în ianuarie 2019 au urmărit una dintre cele 12 televiziuni de pe această nișă.
https://www.forbes.ro/topul-televiziunilor-de-filme-si-seriale-ianuarie-2019-133306

RCS&RDS discută pe 11 martie pe cine aduce în CA în locul lui Ioan Bendei
Grupul de comunicaţii prin cablu va anunţa marţi că a depăşit pentru prima oară în 2018 pragul veniturilor anuale de 1 mld. euro, estimează analiştii de la BT Capital Partners. Compania de cablu RCS&RDS, care domină piaţa locală de furnizare de servicii de televiziune şi internet fix cu o cotă de aproximativ 50% din numărul total de clienţi, va discuta pe cine va numi în Consiliul de administraţie în locul lui Ioan Bendei în cadrul unei adunări generale a acţionarilor care a fost convocată pentru data de 11 martie, conform unui document publicat de operator în Monitorul Oficial. „Consiliul de Administraţie al RCS & RDS convoacă, la sediul social din Bucureşti, adunarea generală ordinară a acţionarilor la data de 11.03.2019, ora 11.00, cu următoarea ordine de zi: Constatarea rămânerii unui loc vacant în Consiliul de administraţie ca urmare a demisiei unui administrator. Revocarea şi/sau alegerea unor membri ai Consiliului de administraţie şi stabilirea duratei mandatului acestora“, conform sursei citate.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/rcs-rds-discuta-pe-11-martie-pe-cine-aduce-in-ca-in-locul-lui-ioan-bendei-17870402

Anunț de la RCS&RDS. Nimeni nu se aștepta la acest lucru
RCS&RDS|DIGI, cel mai mare operator de cablu şi internet din ţara noastră şi numărul patru pe telefonia mobilă, a făcut un anunţcare îi va bucura pe mulţi abonaţi. Operatorul RCS&RDS|DIGI va include în oferta sa unul dintre cele mai aşteptate telefoane în acest început de an. Este vorba de Samsung Galaxy S10. Telefonul se va regăsi în oferta RCS&RDS imediat după lansarea care va avea loc pe 20 februarie. Află totul despre noul Galaxy, pe 20 februarie. În curând în oferta Digi Mobil, acesta este mesajul postat pe reţelele de socializare de RCS&RDS. Operatorul are în ofertă telefoane de top de la Huawei, Samsung şi Apple, însă acestea nu erau introduse niciodată imediat după lansare şi foarte târziu, chiar şi la un an distanţă.
https://www.capital.ro/anunt-de-la-rcsrds-nimeni-nu-se-astepta-la-acest-lucru.html?utm=EVZ

Al patrulea sezon al serialului „Camera de gardă” începe la DIVA din 3 martie
Al patrulea sezon al serialului pe teme medicale Camera de gardă  începe în această primăvară la DIVA, duminica de la 20:00, din 3 martie, cu două episoade în ziua premierei. De la producătorul executiv, câștigător al premiului Emmy, Dick Wolf (Law and Order, Chicago), serialul Camera de garda, prezintă acțiunea de zi cu zi de la cel mai nou și modern spital de urgență și viața curajoșilor medici, asistente și personal auxiliar care fac minuni.
https://tvmania.ro/al-patrulea-sezon-al-serialului-camera-de-garda-incepe-la-diva-din-3-martie-253891.html

AMC va difuza din 25 martie ultimul sezon al serialului „Into the Badlans”
AMC  a anunțat că serialul dramatic revoluționar de arte marțiale, 'Into the Badlands', se va încheia cu ultimele opt episoade, difuzate din 25 martie, de la ora 22:00. La începutul ultimului capitol din „Into the Badlands', Bajie, din închisoare, îl avertizează pe Sunny că nu trebuie să se încreadă în Pilgrim. Dar Sunny se luptă cu decizia de a îl ajuta pe Pilgrim să deschidă Camera Meridian, deoarece viața fiului său este în joc. În același timp, M.K., care încă nu și-a revenit după dezvăluirea că Sunny i-a ucis mama, caută răzbunarea. Răpită de The Master, Văduva este nevoită să se confrunte cu trecutul ei. Între timp, Moon se grăbește s-o salveze pe Lydia de moartea iminentă, după ce aceasta și-a riscat viața pentru el pe câmpul de luptă. În ultimele episoade, vor ieși la lumină secrete vechi, se vor forma alianțe noi, iar saga își atinge punctul culminant într-o bătălie majoră care pune capăt tuturor bătăliilor.
https://tvmania.ro/amc-va-difuza-din-25-martie-ultimul-sezon-al-serialului-into-the-badlans-253840.html

Serialul „Unde dai și unde crapă”/ (Snatch) revine cu sezonul 2, în premieră la AXN Black, din 11 februarie
Unde dai și unde crapă' (Snatch), inspirat de filmul cult omonim, regizat de Guy Richie și lansat în 2000, revine cu sezonul doi, în premieră, pe AXN Black, din 11 februarie, de luni până vineri, de la ora 23.00. În timp ce se bucură de o binemeritată vacanță, gașca Hill se trezește din nou pe fugă, într-o cursă contra-cronometru pentru a-și proteja averea, dar și viața. Încercând să scape de cel mai mare mafiot local, Charlie Cavendish Scott, alături de prietenii săi, se trezesc lucrând pentru acesta. Tinerii vor avea nevoie de toată îndemânarea și curajul pentru a-și învinge inamicii, și pentru a recuceri orașul.
https://tvmania.ro/serialul-unde-dai-si-unde-crapa-snatch-revine-cu-sezonul-2-in-premiera-la-axn-black-din-11-februarie-253833.html

Statele UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor
Efortul UE de a rescrie regulile privind drepturile de autor pentru a lua în considerare platformele online cum ar fi Google Alphabet Inc. a făcut un pas înainte vineri, când majoritatea ţărilor membre au convenit asupra unei poziţii comune pentru discuţiile de săptămâna viitoare cu parlamentarii. Negocierile s-au blocat luna trecută, după ce ţările UE nu au reuşit să-şi depăşească diferenţele, printre care dacă societăţile mici ar trebui să se supună regulilor, pe care criticii le-au pus pe seama lobby-ului Google şi al altora, relatează Reuters. Italia, Polonia, Ţările de Jos, Suedia, Finlanda, Luxemburg, Malta şi Slovacia nu au fost de acord cu proiectul. UE trebuie să-şi concilieze poziţia cu cea a Comisiei Europene şi a Parlamentului European.
https://www.mediafax.ro/externe/statele-ue-sunt-de-acord-cu-reformele-privind-drepturile-de-autor-17869216

Sezonul al doilea din „Big Little Lies”, lansat în iunie: Dacă Academia nu îi va oferi lui Meryl Streep un premiu Emmy, ar trebui dizolvată
HBO a anunţat vineri că cel de-al doilea sezon al serialului „Marile minciuni nevinovate/ Big Little Lies”, cu Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Laura Dern şi Meryl Streep în distribuţie, va avea premiera în luna iunie. Primul sezon, bazat pe cartea omonimă scrisă de Liane Moriarty, a fost centrat pe cinci femei dintr-un mic oraş californian, pe rivalităţile şi relaţiile dintre ele. Finalul a fost marcat de o crimă. Cea mai recentă imagine din al doilea sezon, lansată de HBO, le arată pe cele cinci - Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), Jane Chapman (Shailene Woodley), Bonnie Carlson (Zoë Kravitz), Celeste Right (Kidman) şi Renata Klein (Laura Dern) - în ceea ce pare o cameră de recunoaştere a unei secţii de poliţie.
https://www.news.ro/cultura-media/sezonul-al-doilea-din-big-little-lies-lansat-in-iunie-daca-academia-nu-ii-va-oferi-lui-meryl-streep-un-premiu-emmy-ar-trebui-dizolvata-1922404509222019021218844549

Debutul celui de-al nouălea sezon al emisiunii „Românii au talent”, urmărit de peste 3,5 milioane de telespectatori
Prima ediţie a celui de-al nouălea sezon al emisiunii „Românii au talent” a fost urmărită, vineri seară, la Pro TV, de peste 3,5 milioane de telespectatori. Potrivit unui comunicat remis News.ro, emisiunea a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, show-ul a înregistrat 18,8 puncte de rating şi 48,1 % share, de şase ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul al doilea, care a obţinut 3,2 puncte de rating şi 8,3 % share. Pe întreaga durată de difuzare, la nivel naţional, peste 3,5 milioane de telespectatori au urmărit „Românii au talent”. În minutul de maximă audienţă, de la 22:19, au fost înregistraţi 4,3 milioane de telespectatori. Juriul emisiunii este format din Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre şi Florin Călinescu. Vineri seară, Mihai Petre a apăsat pentru prima dată în acest sezon butonul auriu pentru concurenta Ana Maria Pantaze, astfel că ea va concura direct în semifinală.
https://www.news.ro/cultura-media/debutul-celui-de-al-noualea-sezon-al-emisiunii-romanii-au-talent-urmarit-de-peste-3-5-milioane-de-telespectatori-1922403309002019021118844512

HBO îşi menţine, în ciuda criticilor, decizia de a difuza controversatul documentar „Leaving Neverland”
HBO îşi menţine, în ciuda criticilor, decizia de a difuza în luna martie controversatul documentar „Leaving Neverland”, în care Michael Jackson este acuzat de abuz sexual asupra a doi minori. Filmul, produs şi regizat de Dan Reed, descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor. Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani. Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum  a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.
https://www.news.ro/cultura-media/hbo-isi-mentine-in-ciuda-criticilor-decizia-de-a-difuza-controversatul-documentar-leaving-neverland-1922400009002019021018844419

Negocierile pentru Directiva europeană a drepturilor de autor, reluate săptămâna viitoare
Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat, vineri, o poziţie comună privind reluarea, săptămâna viitoare, la Strasbourg, a negocierilor cu legislatorii în vederea modificării unei legi vechi de două decenii a drepturilor de autor, astfel încât să ia în calcul şi platformele online. Negocierile au fost blocate luna trecută, după ce statele UE nu au reuşit să treacă peste neînţelegeri. Ideea ca şi micile companii să se supună legii a fost una dintre ele, iar criticii dau vina pe Google şi alte companii că au făcut lobby în acest sens.
https://www.news.ro/externe/negocierile-pentru-directiva-europeana-a-drepturilor-de-autor-reluate-saptamana-viitoare-1922401109002019020918844425

Membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune: Sutele de profesionişti din SRR sunt marginalizaţi, iar munca lor este călcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri pentru a impune mesajul PSD în studiourile şi programele editoriale
Liberalul Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), susţine că profesioniştii din instituţie sunt marginalizaţi şi că în SRR sunt aduşi oameni care să impună mesajul PSD în programele radioului public. Alexandru Muraru afirmă, vineri seară, într-un comunicat de presă, că din momentul preluării Societăţii Române de Radiodifuziune de către Georgică Severin au început "colaborările editoriale cu oameni din zona PSD". "Condiţia ca domnul Georgică Severin să-şi ducă la bun sfârşit mandatul de preşedinte director general al SRR este ca instituţia să treacă editorial sub propaganda PSD, astfel ca ascultătorii canalelor SRR să nu scape de mesajele PSD. Corina Drăgotescu, cunoscut jurnalist din zona PSD, şi, mai nou, soţul social-democratei Sevil Shhaideh au găsit un loc călduţ la Radio România Actualităţi, respectiv Radio România Internaţional. Este evidentă activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnalişti profesionişti li s-au tăiat colaborările în ultimul an sub diverse pretexte. Alţii, la fel de competenţi, nici măcăr nu speră să prindă vreo audienţă sau o discuţie telefonică cu domnul Georgică Severin", afirmă Alexandru Muraru. El susţine că "este o adevărată neruşinare că, după plimbăreala de zeci de mii de euro pe bani publici, în lipsa oricăror proiecte de anvergură, şi după prăbuşirea audienţelor, mandatul domnului Severin, ca PDG al SRR, să continue prin transformarea radioului public în anexa PSD". "În acest moment, credibilitatea SRR este grav afectată. Sutele de profesionişti din SRR sunt astfel marginalizaţi, iar munca lor este călcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte pentru a impune mesajul PSD în studiourile şi programele editoriale ale SRR. Fac un apel public, către domnul Severin, să renunţe la aceste colaborări care afectează prestigiul şi imaginea SRR, aducând arbitrariul, lipsa de transparenţă şi mediocritatea în curtea instituţiei", spune Alexandru Muraru, membru în CA al SRR. Totodată, el anunţ că în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului de Administraţie a SRR va solicita lista tuturor colaborărilor aprobate din momentul în care Georgică Severin a preluat conducerea radioului public.
https://www.news.ro/cultura-media/membru-societatii-romane-radiodifuziune-sutele-profesionisti-srr-marginalizati-iar-munca-calcata-picioare-aducerea-unor-no-name-uri-impune-mesajul-psd-studiourile-programele-editoriale-1922401108162019022218844298

Matinalul „Neatza cu Răzvan şi Dani”, de 11 ani la Antena 1
Programul matinal „Neatza cu Răzvan şi Dani” împlineşte luni 11 ani de când a fost lansat la postul de televiziune Antena 1. Pentru a marca aniversarea, Dani Oţil şi Răzvan Simion îi vor avea invitaţi în platou pe Pepe, Fly Project, Dorian Popa, Lidia Buble, Randy, Nicole Cherry, Matteo şi Maria Cârneci. „Pe 11 februarie vom sărbători alături de oameni cu care ne ştim chiar din primul an de «Neatza». Am descoperit în timp că există proiecte muzicale care şi-au început activitatea exact în acelaşi timp cu noi. Pentru ei avem pregătite jocuri ce au legătură cu emisiunea, cu istoria emisiunii, momentele memorabile întâmplate în platou”, a spus Oţil.
https://www.news.ro/cultura-media/matinalul-neatza-cu-razvan-si-dani-de-11-ani-la-antena-1-1922404510002019021418843842

Realitatea augmentată debutează în Google Maps
Google a lansat o opţiune de navigare bazată pe realitate augmentată pentru aplicaţia Maps, disponibilă deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori. Localizarea utilizatorilor se va face ca şi până acum - cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet. În plus, pentru funcţia de realitate augmentată, Google Maps va folosi şi camera foto a telefonului. Realitatea augmentată vine să suprapună un nivel de informaţii mediului real pentru a ajuta utilizatorul să se orienteze mai uşor pe parcursul navigării. Această formă va face parte din modul de navigare pedestru. Spre exemplu, într-o intersecţie, funcţia de realitate augmentată va plasa o săgeată pe o clădire pentru ca utilizatorul să înţeleagă mai uşor în ce direcţie să meargă.
https://www.news.ro/economic/realitatea-augmentata-debuteaza-in-google-maps-1922404711002019020718845922

AUDIENȚE. Asia Express, prima ediție din sezonul al doilea: Aproape egalitate cu Pro TV pe național și urban. Locul doi pe comercial
Al doilea sezon al show-ului Asia Express a adus Antenei 1 cifre aproape la egalitate cu Pro TV la orașe și în toată țara. Pe publicul comercial, show-ul a avut poziția a doua. Digi Sport 1 și Digi Sport 2 au ajuns împreună în top cinci pe publicul comercial. Digi Sport 1 a avut meciul de Liga I, Craiova - CFR Cluj (21.00 - 23.00). Pe Digi Sport 2 a fost Athletic Bilbao - Barcelona (21.45 - 23.45). NAȚIONAL. Asia Express a avut o medie de peste 1,2 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări, la mică distanță de Pro TV, care era pe locul secund. Cu Exatlon, Kanal D a fost pe poziția a treia cu puțin peste un milion de telespectatori. URBAN. Și la orașe lucrurile au fost destul de echilibrate. 670.000 a fost media Pro TV, cu filmul X Men Apocalypse. Antena 1, tot pe-acolo.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-asia-express-prima-editie-sezonul-doi

Pro TV spune din nou România, te iubesc! Emisiunea revine cu un nou sezon
Pro TV spune din nou România, te iubesc! și difuzează sezonul cu numărul 22. Anchetele realizate de Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Rareș Năstase și prezentate de Cristian Leonte revin duminică, 17 februarie, la ora 18:00. De-a lungul timpului, România, te iubesc a difuzat anchete precum „Marea Defrișare”, „Europa, așteaptă-ne”, „Centura Rușinii”, „Căile furate române” sau „Tu știi ce mai face copilul tău?” (o anchetă realizată de Paula Herlo care a adus Pro TV un premiu Emmy în anul 2008). În noul sezon, cei șase vor investiga cazuri de corupție și incompetență ale autorităților, lipsa de interes pentru copii și pentru educația lor și multe alte probleme ale României.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/romania-te-iubesc-revine-cu-un-nou-sezon

S-a „furat” și România furată. Proiectul de investigații de pe Digi24, scos de pe post
Decizie de ultim moment la Digi24. Postul a decis să renunțe la „România furată”, seria de investigații lansată de post în urmă cu cinci ani. Programul ar fi trebuit să intre pe post duminică seara de la 21.30, în cadrul „Jurnalului de seară”, dar nu s-a mai întâmplat. Seria de investigații România furată era coordonată de jurnalista Oana Despa din anul 2014. Programul a fost gândit ca o serie de investigații despre devalizarea unor companii de stat precum Siderca, Bancorex, Loteria, Tractorul Brașov, Serele Codlea, Sidex sau ICA. Echipa a realizat și documentarul despre dezastrul de la clubul Colectiv intitulat „Un minut și o secundă”. Departamentul România Furată a fost coordonat de jurnalista Oana Despa.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/s-a-furat-romania-furata

OFICIAL. Răzvan și Dani, patru ore de emisiune, până la ora 12.00
Schimbare în programul de dimineață al postului Antena 1. Emisiunea Neața cu Răzvan și Dani va avea patru ore în fiecare zi, față de trei, cât este în prezent. Anunțul a fost făcut chiar în această dimineață, în direct, de către cei doi realizatori, Răzvan Simion și Dani Oțil, într-o ediție aniversară: sunt 11 ani de când cei doi realizează show-ul la Antena 1. Schimbare în programul de dimineață al postului Antena 1. Emisiunea Neața cu Răzvan și Dani va avea patru ore în fiecare zi, față de trei, cât este în prezent. Anunțul a fost făcut chiar în această dimineață, în direct, de către cei doi realizatori, Răzvan Simion și Dani Oțil, într-o ediție aniversară: sunt 11 ani de când cei doi realizează show-ul la Antena 1.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/razvan-si-dani-patru-ore-antena-1-schimbari-grila

AUDIENȚE RADIO. Ce se ascultă dimineața? Morning Glory cu Exarhu, cea mai mare creștere dintre matinale în București. Rock FM aproape și-a dublat audiența
AUDIENȚE RADIO. Care sunt cele mai ascultate matinale radio? Câți români stau dimineața cu urechea pe FM și pe ce posturi? Ce matinale au crescut în audiență și cine a scăzut? În București, creșterea notabilă vine de la Morning Glory, matinalul cu Răzvan Exarhu, care aproape a dublat audiența Rock FM. La orașe, sunt de remarcat urcarea matinalului Europa FM cu Vlad Petreanu și George Zafiu peste România Actualități, dar și plusurile consistente de la matinalele Kiss FM și Digi FM cu Cătălin Striblea și Bogdan Miu (100.000 creșterea, în ambele cazuri). Intersantă evoluția matinalului Digi FM, ca tendință: pe București nu sunt mari schimbări, însă are creșteri la orașe și la nivelul întregii țări. La nivel național, cea mai mare creștere a avut-o matinalul Kiss FM (cel mai ascultat, de altfel).
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-matinale-radio-rock-fm-razvan-exarhu

AUDIENȚE. Românii au talent și în acest an. Pro TV a avut cifre de aproape opt ori peste Antena 1 și Kanal D, pe publicul comercial
Românii au talent, al nouălea debut. Show-ul Pro TV a fost lider detașat cu ediția de vineri seară care a marcat debutul sezonului cu numărul nouă. Cifrele obținute de Pro TV s-au apropiat de cele de anul trecut. Show-ul cu Andi, Andra, Florin Călinescu și Mihai Petre în rol de jurați a fost de aproape opt ori peste Kanal D și Antena 1, pe publicul comercial, al celor cu vârste între 18 și 49 de ani. NAȚIONAL. Show-ul de pe Pro TV a avut peste 3,5 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări. Au fost cifre de peste trei ori mai mari decât locul al doilea, ocupat de Kanal D. În plus, Pro-ul a fost de opt ori peste Antena 1, care a pus la bătaie un film din Seria Divergent: Allegiant.  Anul trecut, show-ul de pe Pro TV care a debutat pe 16 februarie, a avut în jur de 3,4 milioane de telespectatori. Vârful național: Minutul de aur la nivel național a fost de 4,3 milioane de telespectatori, 24,5% rating și o cotă de piață de 50,4%.  URBAN. Orașele au fost dominate tot de Românii au talent, cu aproape 1,9 milioane de privitori, de patru ori peste Kanal D și de nouă ori peste Antena 1.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-debut-romanii-au-talent-2019

Schimbare importantă la Românii au talent: Sponsor nou în locul Telekom. Ce spune compania
Schimbare importantă în show-ul Românii au telent, de pe Pro TV. După opt ani, emisiunea își schimbă sponsorul principal: firma care asigura Marele Premiu din finală și avea cea mai mare expunere în cadrul talent-show-ului. Anul acesta, Telekom nu va mai fi sponsor principal al Românii au talent, după opt ani neîntrerupți în acest rol (început cu brandul Cosmote și continuând cu Telekom, după rebranding). Cine intră în locul Telekom? Din promourile difuzate deja pe post, noul sponsor principal al show-ului este Rompetrol. Ce spun cei de la Telekom? Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții companiei au precizat că „Telekom continuă să fie partener Românii au Talent și în 2019, având un pachet de expunere în cadrul show-ului care răpunde nevoilor și priorităților de comunicare ale Telekom pentru acest an”. Telekom era sponsor și la un alt mare show de la Pro TV, Vocea României. Întrebați și de Vocea României, la care Telekom este de asemenei partener, aceștia au precizat: „Vom lua în considerare și în acest an parteneriatul cu Vocea României și vom evalua propunerea în funcție de obiectivele de comunicare ale Telekom în 2019”.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/schimbare-de-sponsor-romanii-au-talent

Membru din CA-ul TVR cere dezvăluirea sumelor plătite colaboratorilor externi: „Nici până acum noi nu cunoaștem onorariile pentru Cerbul de Aur”
Liviu Brătescu, membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române, cere desecretizarea sumelor plătite către colaboratorii din afara televiziunii, conform unui comunicat de presă. Mai exact, acesta cere adoptarea unei hotărâri care să deființeze clauza de confidențialitate în privința contractelor externe. „Lipsa de transparență din Televiziunea Română privind sumele plătite unor colaboratori generează crize de imagine și credibilitate”, spune Brătescu, membru în CA din partea PNL, într-un comunicat trimis presei. Liviu Brătescu reclamă și faptul că onorariile sunt ascunse și față de membrii CA-ului, notează sursa citată. „Nici până la această dată noi, ca membri ai CA, nu cunoaștem, de exemplu, onorariile care au fost plătite artiștilor pentru Cerbul de Aur, susținut nu doar din banii TVR, ci din bani publici din bugetele administrației locale brașovene sau Ministerului Culturii. Pentru o instituție publică, transparența și cheltuirea judicioasă a banilor reprezintă una din principalele sale obligații”, a mai spus membrul CA.
https://www.paginademedia.ro/2019/02/membru-din-ca-tvr-desecretizare-sume-colaboratori

Președinția României a primit mandatul de a negocia cu PE Directiva europenă a drepturilor de autor, care va afecta companii precum Google sau Microsoft
Președinția României la Consiliului UE a primit vineri seara susținerea Statelor Membre UE pentru noul text de compromis pe care l-a propus în vederea finalizării Directivei privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, dosar extrem de controversat, criticat de companii precum Google sau Microsoft. “Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și-a propus să finalizeze dosarul referitor la Directiva privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală. Soluția noastră de compromis a ținut cont de interesele deținătorilor de drepturi, de necesitatea asigurării competitivității economice a Uniunii Europene, precum și de accesul cetățenilor europeni la conținut cultural de înaltă calitate. Am obținut aseară un rezultat pozitiv și va rămâne în continuare o prioritate a Președinției României ca artiștii, toți creatorii de conținut și cetățenii europeni să beneficieze pe deplin de avantajele Pieței Unice Digitale”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz. Ca pas următor, negocierile cu Parlamentul European vor avea loc săptămâna viitoare la Strasbourg.Negocierile au fost blocate luna trecută, după ce statele UE nu au reușit să treacă peste neînțelegeri. Ideea ca și micile companii să se supună legii a fost una dintre ele, iar criticii dau vina pe Google și alte companii că au făcut lobby în acest sens, susține Nes.ro. 
https://www.profit.ro/stiri/economie/presedintia-romaniei-a-primit-mandatul-de-a-negocia-cu-pe-directiva-europena-a-drepturilor-de-autor-care-va-afecta-companii-precum-google-sau-microsoft-18844506

Google avertizează site-urile de știri din Europa că ar putea pierde 45% din traficul organic ca urmare a directivei pentru drepturi de autor
Google încearcă să pună presiune pe legiuitorii europeni prin intermediul mediei, căreia îi transmite că “taxa pe link” nu va face altceva decât să-i reducă drastic traficul din motorul de căutare al companiei. Conform unui “studiu moderat” realizat de gigantul american luna trecută, site-urile europene de știri ar putea pierde aproximativ 45% din traficul pe care îl au acum din Google, dacă propusa legislație privind drepturile de autor va intra în vigoare în forma actuală. Pentru a simula respectarea directivei, Google a testat o versiune modificată a paginilor de căutare în care rezultatele erau lipsite de imagini și scurtele descrieri de sub link-uri.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/google-avertizeaza-site-urile-de-stiri-din-europa-ca-ar-putea-pierde-45-din-traficul-organic-ca-urmare-a-directivei-pentru-drepturi-de-autor-18843700

Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român
Alina Oprea, un specialist român în domeniul securității digitale, a fost premiat de Google, alături de alți șașe cercetători, pentru meritele avute în îmbunătățirea securității și a intimității online. Google a prezentat bilanțul pe anul trecut al programului său de recompense acordate pentru descoperirea vulnerabilităților și a premiat șapte specialiștii în domeniul securității digitale pentru contribuția pe care și-au adus-o. Prima pe lista întocmită de un comitet de experți în domeniul securității și a intimității digitale, este Alina Oprea. Absolventă a Universității din București, Alina Oprea are mai multe diplome în informatică, fiind în prezent profesor la Colegiul de Informații și Calculatoare al Northeastern University.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/google-a-premiat-sapte-specialisti-in-domeniul-securitatii-digitale-pentru-contributia-adusa-in-2018-in-fruntea-listei-se-afla-un-roman-18845943

Antena 1 anunță premiera noului sezon „iUmor”. Ce invitați speciali vor surprinde jurații
Delia, Mihai Bendeac și Cheloo au parte de un sezon iUmor plin de surprize în cel de-al șaselea sezon 'iUmor', care va fi difuzat în fiecare sâmbătă, începând cu 23 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1! Concurenți neașteptați, din întreaga lume, numere uluitoare și un roast la care cei trei jurați iUmor nu s-au așteptat – toate acestea în cel de-al șaselea sezon iUmor. Andreea Marin, Gabriel Cotabiță, Carmen Tănase, chef Florin Dumitrescu, Roxana Vancea, mama Deliei și mama lui Mihai Bendeac sunt doar câțiva dintre invitații speciali care vor urca pe scena iUmor și nu vor avea nicio reținere în a face glume pe seama celor trei jurați. Cum au reacționat Delia, Mihai Bendeac și Cheloo la vederea acestora și, mai ales, cum au primit remarcile pe alocuri usturătoare, telespectatorii pot afla în cel de-al șaselea sezon iUmor, care va fi difuzat în fiecare sâmbătă, începând cu 23 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1!
https://tvmania.ro/antena-1-anunta-premiera-noului-sezon-iumor-ce-invitati-speciali-vor-surprinde-juratii-253880.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL