×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 02.04.2019 15:02:51

Ședinţa CNA de marți, 2 aprilie 2019



/ În curs de actualizare / Ședința este condusă de Monica Gubernat cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Ramona Elena Sorescu, Cristina Ancuța Pocora și Dorina Rusu.

I. Solicitarea S.C. UPC ROMÂNIA SA Bucureşti - acord modificare acţionariat

II. Solicitările S.C. ANTENA TV GROUP SA Bucureşti - modificări licenţe audiovizuale pentru Antena1, Antena Stars, Zu TV şi Happy Channel, solicitări retrageri licenţe audiovizuale pentru Antena 1 din Cluj-Napoca şi Arad şi solicitări de cedări licenţe audiovizuale regionale către S.C. ANTENA 3 SA, cu modificarea acestora
CNA a aprobat solicitările.

III. Solicitarea S.C. ANTENA 3 SA - cedare licenţă audiovizuală pentru Antena Internaţional către S.C. ANTENA TV GROUP SA, cu modificarea acesteia.
CNA a aprobat solicitările.

IV. Adresa nr.3073/26.03.2019 de la Bit TV Sein – solicită anularea Deciziei de sancționare cu somație publică a postului Electron M Bit Pașcani – cu raport al DCD
Niciun vot pentru.

V. Adresa nr.3103/27.03.2019 de la S.C. Realitatea Media SA.
Ionela Arcanu își susține plângerea în fața CNA: Ministerul Justiției nu acreditează un jurnalist, fără explicații.
Ancuța Pocora, Dorina Rusu susțin o reacție a CNA și respectarea libertății presei.
Herjeu a spus că un coleg este în continuare acreditat.
Art. 18 - alin 4 - refuzul acordării acreditării se comunică în scris. Nu a invocat un articol care justifică neacordarea acreditării.
Radu Călin Cristea a spus că sunt niște reguli generală (care nu există, potrivit reclamației și nici motivația neacreditării). Libertatea de exprimare este o marotă a societății. Este un concept, cea funcțională obligă în egală măsură ambele părți. Am lucrat aproape 15 ani într-un trust de presă american finanțat de Congresul American. Regulile de etică erau foarte stricte. Nu știu ce fel de libertate de exprimare vi s-a luat pentru că nu știu care a fost cauza pentru care ministrul v-a retras acreditarea. O tentă ireverențioasă se notează. Există o comunicare între instituții și presă. Vă retrage acreditarea pentru că nu ați respectat regulile de adresare. Dacă există un comportament care se abate de la niște convenții atunci autoritățile iau niște măsuri. Nu mă pot situa de partea Dvs. până nu am informațiile de la autoritatea care v-a suspendat.
Nicolae Bălașa - a spus că ministrul avea dreptul să tacă, dacă logica și sensul lipseau din întrebările pe care le-ați pus. Comunicarea în audiovizual trebuie să fie responsabilă.
Rusu a întrebat-o ce crede că a făcut de l-a supărat pe Tudorel Toader.
Arcanu a spus că de fiecare dată când s-a întâlnit cu ministrul justiției i-a adresat doar întrebări. Atât. Nimic altceva. Uneori voia să explice, alteori nu. În 2 ani de mandat am făcut 3 solicitări de acordarea unui interviu, mi-a răspuns că nu are timp.
Răsvan Popescu - a condus relația cu presa de la Guvern dar nu a refuzat niciodată o acreditare. Pârghiile legale ale CNA sunt foarte reduse în acest caz. Nu e similar cu bătaia în stradă a jurnaliștilor. Sper ca ministrul să revină asupra deciziei. Voi susține o scrisoare în care să-i cerem ministrului care sunt motivele pentru neacreditare.
Cu o săptămână înainte la finalu declarației de presă i-am adresat rugămintea de a ne răspunde la întrebări, atunci a spus că are acreditările pe masă și se mai gândește dacă le avizează sau nu. Activitatea ministrului justiției timp de 2 ani. După aceea, Ministrul a distribuit pe pagina sa de Facebook a distribuit un articol al lui Cornel Nistorescu care a spus despre mine că am un stil de a întreba ca procurorii Onea...
Dorina Rusu a mai spus că în anii 90 când eram în presă când se întâmpla Iliescu se supăra pe Gilda Lazăr i-a retras de vreo două ori acreditarea, presa solidară spunea că este un abuz.


VI. Rapoarte ale Direcției Monitorizare (reportate): Posturi TV de știri – emisiuni difuzate în luna februarie 2019 – cu reclamații

VII. Diverse.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL