×

Cinema -- Data și ora publicării: 23.04.2019 11:16:48

FIVE FEET APART-PREMIERĂ / Filmul semnal de alarmă „Five feet apart” intră în cinematografe din 3 mai



București (MEDIA EXPRES) / 23 apr 2019 / Filmul „La cinci pași de tine” („Five feet apart”) despre povestea de dragoste dintre doi adolesceți grav bolnavi care se cunosc într-un spital intră în cinematografe din 3 mai, având ca principală țintă să tragă un semnal de alarmă internațional față de o boală pentru care încă nu s-a găsit un remediu medical satisfăcător.

La avanpremiera din 22 aprilie de la Grand Cinema Băneasa distribuitorul Ro Image 2000 a oferit drept cadou cartea cu același titlu apărută în aprilie 2019 la Editura Litera, scrisă de Rachel Lippincott, și care a fost lansată aproape în paralel cu intrarea filmului în cinematografe.

Filmul o are în centru pe adolescenta Stella (Haley Lu Richardson ) care se îndrăgostește de Will (Cole Sprouse), în condițiile în care boala de plămâni de care ambii suferă îi obligă să stea la cel puțin șase pași distanță unul față de celălalt.

În ciuda fundalului dramatic în care se desfășoară povestea de dragoste filmul este clasificat pentru toate audiențele și promite să fie deosebit de atractiv pentru un public format din adolescenți, beneficiind de carisma și prestația actoricească superioare ale celor doi protagoniști din rolurile principale.

Filmul pune probleme grave și profunde legate de viață și moarte, ce este dragostea pentru persoane aflate sub securea unor boli incurabile, inclusiv din perspectiva transgender, prietenul cel mai bun al Stellei, Poe, fiind și gay pe lângă boala de plămâni.

Potrivit unui articol publicat pe publicația electronică de cultură slate.com, boala de care suferă protagoniștii filmului, fibroza cistică, este descrisă nu tocmai corect, dar partea pozitivă este că filmul descrie în premieră efectele psihologice negative pe care aceasta o induce pacienților. Fibroza cistică, denumită pe scurt CF, afectează sub 0.01 la sută din populația SUA (aproximativ 32.000 de bolnavi), fiind o boală rară care nu intră drept urmare prea des în lumina reflectoarelor culturii pop.

Pe site-ul Rotten Tomatoes filmul a primit adeziunea a 55% dintre cele 108 critici monitorizate și 79% din sufragiile publicului. Potrivit criticilor, valoarea filmului este ridicată în mod considerabil de prestația actriței din rolul principal Haley Lu Richardson, dar este tras în jos de clișee, “Five Feet Apart” neatingând corzile sufletului cu suficientă abilitate.

Filmul produs de CBS Films în 2019 este clasificat în SUA pentru o audiență peste 13 ani, fiind distribuit international de E Stars Films și în România de Ro Image 2000, în format standard.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL