×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 23.05.2019 20:57:33

RUSU-POCORA-OPINIE SEPARATĂ / Dorina Rusu și Cristina Pocora critică încălcarea legislației electorale de către TVR



București (MEDIA EXPRES) / 23 mai 2018 Față de subiectele dezbătute în ședința CNA de astăzi, 23 mai a.c., vă comunicăm poziția minoritară, exprimată în ședință publică și prin vot:

Gravul derapaj al televiziunii publice prin invitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la emisiunea Viața satului din data de 12 mai a.c. a rămas nesancționat de CNA în ședința publică de azi, 23 mai, pentru că nu s-a întrunit numărul de voturi necesare.

Considerăm că TVR a încălcat grav legislația electorală prin prezența la Viața satului a președintelui PSD Liviu Dragnea, care a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat pe tot parcursul emisiunii, pe bani publici, fără ca aceasta sa fie marcată drept promovare electorală. A fost o dovadă în plus ca TVR este un instrument al partidului aflat la putere.

Deși TVR a anunțat ca Liviu Dragnea este prezent la Viața satului în calitate de președinte al Camerei Deputaților, pe tot parcursul emisiunii acesta a vorbit în calitatea sa de lider de partid, promițând subvenții și măsuri care țin de activitatea guvernamentală. Moderatorul emisiunii nu a ținut cont în niciun fel de rigorile pluralismului și imparțialității ba, dimpotrivă, a aprobat și susținut tot ceea ce spunea liderul PSD.

Pentru ca au fost încălcate prevederi atât din Legea 504/2002, Legea audiovizualului cât și din Decizia CNA nr. 308 privind regulile de desfășurare a campaniei electorale, am susținut acordarea unei amenzi de 10 000 lei.

Aceasta propunere a întrunit 2 voturi. (Dorina Rusu și Cristina Pocora)
Votul va fi reluat săptămâna viitoare.

Membri CNA
Dorina Rusu
Cristina Pocora
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL