Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:22.09.2019
Data ultimei ştiri: 20.09.2019 16:34:18
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 06.06.2019 11:42:20
SÂRBU-TELEVIZIUNE-LICENȚĂ (conține UPDATE) / Adrian Sârbu investește 2 milioane de euro într-o nouă televiziune
București (MEDIA EXPRES) / 6 iun 2019 / Adrian Sârbu, fostul CEO CME-Pro TV, administratorul special Mediafax SA (în insolvență) și inculpat în dosarul "Mineriadei" din 13-15 iunie 1990, a primit licență audiovizuală pentru Smart TV – o televiziune de știri și divertisment care va porni cel mai probabil în toamnă, potrivit declarațiilor acestuia în fața celor 9 membri CNA prezenți în ședința din 6 iunie, înainte ca aceștia să voteze în unanimitate acordarea licenței.

Formatul televiziunii este generalist, cu știri și programe de divertisment, filme, seriale și documentare, „film, teatru, circ”, „spectacole fundamental de entertainment și în același timp foarte puternic culturale”, potrivit lui Sârbu, cu o investiție preconizată de două milioane de euro.

„Cred nu avem încotro, nu că am vrea altfel, nu avem încotro astăzi dacă vrei să fii prezent în televiziune, dacă vrei să fii prezent în media, dacă vrei să fii prezent în social media trebuie să spui lucruri care fac o diferență, care atrag, am spus ce target ne interesează, nu vom avea programe pentru alte targeturi, sunt destule pe alte televiziuni, cât public vom face, de exemplu, ca să vă dau și un număr, targetul nostru înseamnă un punct de rating are 5.000 de oameni, de-aia veți vedea la un moment dat că aspirăm la 6 până la 10 puncte de rating. Ăsta este targetul nostru. Dacă atingem 5.000 de oameni de acest tip, sigur, cei de din jur sunt interesanți, sunt aspiraționali poate și vor veni, noi suntem mulțumiți. Dar acești 5.000 valorează foarte mult și pentru advertiseri.”, a spus Sârbu în fața CNA.

„Nu veți vedea advertising cu toptanul și complet nepotrivit cu conținutul programelor, canalul pe online va avea o ipostază complet fără advertising, evident că trebuie remunerat altfel, deci până la urmă nu putem să fim entertaning nu vom putea rezista, și nu e ăsta scopul nostru, există o piață și pentru asta. Dacă te duci într-un oraș, vorbim de cultură urbană, am spus aici de evenimente, da? Sunt foarte multe orașe în România care mai ales vara dar și iarna sunt foarte pline de substanță culturală, de spectacole care nu sunt numai entertainment. Nu sunt multe orașe, dar sunt 5, 6, 10 orașe din România care au viața lor culturală care nu se vede în televiziune, nu se vede în TVR și dacă se vede se vede neatractiv", a mai spus acesta.

„Mai există partea de documentare, seriale care acoperă foarte bine ideea de jurnalism. Nu știu dacă cineva în România a făcut-o până acum, dar o s-o facem noi”, a spus Marius Tucă, acționar în Smart TV Management.

Întrebat de Radu Herjeu „cine va conduce știrile, aveți un om”? Adrian Sârbu a răspuns inițial cu „da”, dar apoi nu a oferit un nume, spunând că știrile provin din fluxul Mediafax și „dacă vreți să vedeți cine conduce uitați-vă la noi”. (În fața CNA au mai fost prezenți din partea televiziunii, printre alții, Marius Tucă.)

Compania care a primit licența este Smart TV Management îi are acționari pe Marius Tucă (50%) și firma Aleph Media (50%). Pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice, Smart TV Management, având activitatăți de producție TV și cinematografică, figurează la finele anului 2018 cu datorii de 655.649 lei și creanțe de 103.747 lei. Cifra de afaceri și profitul/pierderile nu figurează, semn că firma nu a avut activitate.

La rândul său, firma Aleph Media îi are asociați pe Ana-Cristina Iacob (0.0007%), Zazu Film SRL (0,013%) și Prosperya Financial Management (99,98%). Zazu Film SRL este controlată de Ana-Cristina Iacob (70,4%). Prosperya Financial Management (99,98%) are drept asociați pe Ana-Cristina Iacob (97,9%) și Iacob Daniel (2,04%).

În 2018, Prosperya Financial Management a avut un singur angajat, a raportat pierderi de 615.117 lei și avea datorii la finele anului de 17.957.124 lei.

Ana-Cristina Iacob este regizoarea filmelor “#Selfie”, "Selfie69" și “Poveste de dragoste”, pentru care producător este Adrian Sârbu. Potrivit presei tabloide, Cristina Iacob (30 de ani) este și iubita lui Adrian Sârbu (64 de ani).

La vot au fost prezenți membrii CNA Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Monica Guberat, Ramona Elena Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Ancuța Pocora.

Reamintim că Adrian Sârbu a părăsit în anul 2013 compania CME care operează televiziunile din grupul Pro TV în România, fiind ulterior implicat în zeci de procese care vizează nereguli financiare la companiile pe care le deține, inclusiv cea mai importantă agenție privată de știri din România, Mediafax, aflată în prezent în procedură de faliment. Adrian Sârbu a mai fost, printre altele, inculpat în dosarul „Mineriadei” din 13-15 iunie 1990.

(UPDATE: Față de forma inițială știrea conține corecturi (Mediafax SA este în insolvență, nu în faliment) și au fost adăugate paragrafele 7-10).
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.