×

Revista presei -- Data și ora publicării: 18.06.2019 17:12:39

REVISTA PRESEI / 18 iun 2019 /




Topul agențiilor de Public Relations în anul 2018
Grupul american Liberty Global l-a numit pe Robert Redeleanu CEO al UPC pentru Europa de Est, de la 1 iulie
Robert Redeleanu va coordona afacerile UPC din estul Europei, de la 1 iulie
După Vodafone România, și RCS&RDS testează 5G în București
AMC difuzează vara aceasta noi episoade din serialele „NOS4A2” și „Fear the Walking Dead”
La Minimax, a început vacanța! „Transformers”, „Spirit”, „Barbie” sau „Curiosul George” sunt la datorie!
Un nou serial HBO cu adolescenţi scandalizează din cauza scenelor explicite de sex şi consum de droguri: ce spune creatorul
Elvira Deatcu joacă în sezonul 2 din Vlad: ce rol are personajul ei în poveste
Premieră în România: prima emisiune radio de dezvoltare personală. Va fi realizată de Cătălin Stoica la Digi FM
Surpriză: Fostul CEO al UPC România Robert Redeleanu, viitor coordonator UPC în estul Europei, intră pe piața cafenelelor
Huawei anunță o reducere a producției de 30 de miliarde de dolari
Antena 1 a dezvăluit ultimele vedete din noul sezon „Te cunosc de undeva“: Cornel Palade va concura alături de fiica sa
Digi24 prezintă o nouă serie a campaniei „1989. Anul care a schimbat lumea”, dedicată relaţiilor dintre Biserică şi Stat în communism
Al 27-a sezon al emisiunii „Top Gear”, lansat
Lena Dunham, cunoscută pentru rolul din „Girls”, va regiza şi produce pentru HBO serialul „Industry”
Serialul HBO "Euphoria", cu actriţa şi cântăreaţa Zendaya în rol principal, a avut premiera pe 17 iunie
iHunt, producător român de telefoane mobile, se listează la Bursă până la finele lunii. CEO: Listăm între 10 și 25% din companie
Ericsson atinge cele mai mari afaceri din România
Cine sunt concurenții noului sezon al emisiunii Te cunosc de undeva
ActiveWatch. „Discursul urii”, anul trecut. Derapaje de la Viorica Dăncilă, Iohannis sau CTP. Cuvântul „autist”, popular printre politicieni
Serialul turcesc „Povestea noastră” ajunge vineri la final. Ce va difuza Kanal D începând de săptămâna viitoare
Antena Stars va difuza, din 22 iunie, serialul „Regina din Palermo”
Vacanţa începe cu animaţii Disney la TVR 2. Ce va difuza postul de televiziune
ProTV își dezmembrează concurența! Profituri uriașe, cifre amețitoare: Milioane de euro sunt în joc
Topul celor mai doriți angajatori în 2019. IBM și UiPath au pierdut podiumul


Topul agențiilor de Public Relations în anul 2018
În 2018, 43 de agenții de Public Relations din România au realizat o cifră de afaceri de 47,05 milioane de euro, în creștere cu 13,5% față de anul precedent. Profitul net total al agențiilor monitorizate de „Forbes România” s-a majorat cu 28,7% față de 2017.
Anul trecut, cele 43 de agenții de PR monitorizate de „Forbes România” au înregistrat o cifră de afaceri de 47,05 milioane de euro, mai mare cu 13,5% față de 2017. Creșterea procentuală din 2018 este superioară celei din anul 2017 (6,2%).
Profitul net total a fost de 4.022.713 euro, în creștere cu 28,7% față de cel calculat în anul precedent.
Rata profitului la nivelul pieței agențiilor de PR a fost de 8,5%.
Numărul total de angajați al celor 43 de firme, conform bilanțurilor de la Ministerul Finanțelor Publice, a fost de 580 în 2018 față de 510 în 2017. Companiile cu cei mai mulți angajați au fost SmartPoint Consulting (81), Graffiti PR (71), McCann PR (48) și Golin (45).
Agenția McCann PR și-a păstrat prima poziție în topul 2018, cu o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creștere cu 3,7% față de anul precedent. A raportat cel mai mare profit net de pe piață: 461.918 euro.
De asemenea, Graffiti PR și-a conservat a doua poziție în top, cu afaceri de 5,4 milioane de euro, în creștere cu 9,1% față de 2017.
Pe al treilea loc al topului a urcat SmartPoint Consulting, cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane de euro (creștere de 26,7%) și un profit net de 391.897 euro (al doilea ca valoare din piața de PR).
Surpriza clasamentului 2018 este agenția Porter Novelli PR, parte a holdingului The Group, care a urcat de pe locul 12 în topul din 2017 pe locul 4 în 2018, având o cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro (creștere de 325,6%) și un profit net de 386.587 euro (al treilea de pe piață).
Față de anul 2017, când a ocupat locul 3, agenția Golin a coborât pe locul 5, cu o cifră de afaceri de 3,26 milioane de euro (scădere de 8,8%).
Rogalski Damaschin PR își conservă locul 6, cu o cifră de afaceri de 3,21 milioane de euro (creștere de 37,1%).
https://www.forbes.ro/topul-agentiilor-de-public-relations-anul-2018-141299

Grupul american Liberty Global l-a numit pe Robert Redeleanu CEO al UPC pentru Europa de Est, de la 1 iulie
 
Grupul american Liberty Global, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii, l-a numit pe românul Robert Redeleanu CEO pentru Europa de Est.
https://www.zfcorporate.ro/business-hi-tech/grupul-american-liberty-global-l-a-numit-pe-robert-redeleanu-ceo-al-upc-pentru-europa-de-est-de-la-1-iulie-18172861
 
Robert Redeleanu va coordona afacerile UPC din estul Europei, de la 1 iulie
 
Robert Redeleanu, care coordonează în prezent operațiunile UPC în Ungaria și Polonia, a fost mandatat să conducă, de la 1 iulie, toate  afacerile companiei din estul Europei, până la închiderea anticipată a tranzacției cu Vodafone. Ulterior acestui moment, el va administra afacerile UPC din Polonia și Slovacia, se arată într-un comunicat al grupului american Liberty Global. El îl va înlocui pe Eric Tveter, CEO al grupului Liberty Global pentru Europa de Est și președinte al UPC Elveția. Redeleanu, care a condus UPC România și UPC Ungaria, a preluat șefia UPC Polonia și UPC Ungaria începând cu 1 aprilie 2018. El a fost numit director general  pentru UPC  România în iunie 2015. Anterior, Redeleanu a  ocupat funcția de Chief Marketing Officer pentru UPC România, începând cu 2013. Ulterior, în toamna anului 2016, a preluat și conducerea UPC Ungaria. Cu venituri de 143,7 milioane de euro în 2018, de la 137,4 milioane de euro în anul precedent, UPC România ocupă locul 5 în ierarhia operatorilor locali după nivelul afacerilor. UPC România a închis anul 2018 cu 965.900 de clienți, în scădere cu 1,4% față de decembrie 2017. În schimb, numărul abonamentelor a urcat în ultimele 12 luni cu 0,6%, la 2,063 milioane. Principalii concurenți ai UPC România sunt RCS&RDS și Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom).
https://www.profit.ro/stiri/robert-redeleanu-va-coordona-afacerile-upc-din-estul-europei-de-la-1-iulie-19035109
 
După Vodafone România, și RCS&RDS testează 5G în București
 
RCS&RDS va testa tehnologia 5G în cea mai aglomerată zonă a Capitalei, Centrul Vechi, evenimentul fiind programat pentru 27  iunie. La mijlocul lunii mai, Vodofone România, al doilea operator local de telefonie mobilă, în premieră națională, a pus în funcțiune mai multe antene care permit furnizarea de servicii 5G în zona Pipera-Voluntari. RCS&RDS va efectua testul rețelei 5G cu echipamente Ericsson. În primăvara anului trecut, RCS&RDS a realizat, alături de Ericsson, o prezentare introductivă referitoare la capabilitățile tehnologiei 5G, precum și funcționalitățile care asigură puntea între 4G și 5G. Atunci, RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip, precum și latența semnalului, redusă la o zecime față de cea uzuala pentru tehnologia actuală 4G.
https://www.profit.ro/stiri/dupa-vodafone-romania-si-rcs-rds-testeaza-5g-in-bucuresti-19035638
 
AMC difuzează vara aceasta noi episoade din serialele „NOS4A2” și „Fear the Walking Dead”
 
Serialele „NOS4A2', lansat pe 6 iunie, difuzat în fiecare zi de joi, de la 22:00 și „Fear the Walking Dead' sezonul 5A, ce a debutat pe 3 iunie, continuă cu noi episoade vara aceasta, pe postul AMC. Misterul legat de personajul lui Rick Grimes (portretizat de actorul Andrew Lincoln) din „The Walking Dead' și de salvarea lui cu un elicopter se elucidează în episoadele noului sezon 5A al spin off-ului „Fear the Walking Dead', difuzat de canalul AMC în fiecare zi de luni, de la orele 4 și 22. Pe de altă parte, noi episoade ale recent lansatului serial horror NOS4A2 sunt programate pe parcursul lunii iunie la AMC, oferind o replică interesantă serialelor de gen, prin juxtapunerea elementului supranatural cu cel horror și cu drama de familie. În plus, serialul NOS4A2 oferă o nouă ocazie actorului Zachary Quinto (Star Trek) de a întrupa, cum numai el știe să o facă, un nou psihopat – Charlie Manx – după ce juca un criminal în serie obsedat de pielea victimelor în serialul „American Horror Story' și un ucigaș supranatural ce extrăgea creierul victimelor sale în serialul „Heroes'.
https://tvmania.ro/amc-difuzeaza-vara-aceasta-noi-episoade-din-serialele-nos4a2-si-fear-the-walking-dead-259571.html
 
La Minimax, a început vacanța! „Transformers”, „Spirit”, „Barbie” sau „Curiosul George” sunt la datorie!
 
Vacanța a început cu multă distracție la televiziunea dedicată celor mai mici telespectatori. Premiera lunii este dedicată copiilor activi, cu visuri de supereroi și salvarea planetei, fiind vorba despre roboții salvatori 'Transformers: Academia Salvatorilor', din 15 iunie, în fiecare zi de la ora 7:25. Desenul animat spune povestea unui grup de roboți tineri, proaspăt ieșiți din Cybertron (Hot Shot, Whirl, Medix, Hoist și Wedge). Aceștia au onoarea de a fi prima clasă care se înscrie la academia pentru formarea roboților salvatori pe Pământ și de a învăța cum să devină eroi pământeni prin experiență practică. Sub supravegherea unor personaje cunoscute, cei recrutați învață lecții valoroase despre ce înseamnă să fii cetățean pe Pământ, prin aventuri noi și captivante.
https://tvmania.ro/la-minimax-a-inceput-vacanta-transformers-spirit-barbie-sau-curiosul-george-sunt-la-datorie-259524.html
 
Un nou serial HBO cu adolescenţi scandalizează din cauza scenelor explicite de sex şi consum de droguri: ce spune creatorul
 
„Euphoria“, noul serial HBO care urmăreşte un grup de elevi de liceu în procesul lor de maturizare într-o lume a drogurilor, sexului şi a traumelor, a stârnit controverse din cauza scenelor explicite. Producţia HBO (bazată pe un serial israelian) este creată de Sam Levinson, va avea opt episoade, iar premiera va fi, inclusiv în România, pe 17 iunie pe HBO GO şi la HBO (de la ora 21.00). Protagonista serialului e actriţa şi cântăreaţa americană Zendaya, în vârstă de 22 de ani.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/video-nou-serial-hbo-adolescenti-scandalizeaza-cauza-scenelor-explicite-sex-consum-droguri-spune-creatorul-1_5d03aa3d892c0bb0c65c87ef/index.html
 
Elvira Deatcu joacă în sezonul 2 din Vlad: ce rol are personajul ei în poveste
 
Actriţa de teatru şi de televiziune Elvira Deatcu (41 de ani) va juca în cel de-al doilea sezon al serialului thriller „Vlad“, care va fi difuzat de Pro TV din toamnă. Actriţa Elvira Deatcu joacă rolul Deliei în al doilea sezon al serialului „Vlad“, care debutează în această toamnă, la Pro TV.    Delia este partenera lui Cezar, o femeie extrem de frumoasă, inteligentă, elegantă, diplomată şi foarte puternică. Totodată, ştie să folosească o armă atunci când este necesar şi nu se sfieşte să o facă dacă cineva îi ameninţă familia. Manierată şi foarte educată, cântă la pian şi este cea care l-a ajutat pe Vlad din momentul în care acesta a evadat şi şi-a schimbat identitatea. Delia reapare în viaţa lui şi de data aceasta ea este cea care are nevoie de el, pentru a-şi proteja fiica.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/elvira-deatcu-joaca-sezonul-2-vlad-rol-personajul-poveste-1_5d074b7f892c0bb0c677014a/index.html
 
Premieră în România: prima emisiune radio de dezvoltare personală. Va fi realizată de Cătălin Stoica la Digi FM
 
Jurnalistul şi specialistul în dezvoltare personală Cătălin Stoica va realiza „Academia de bine“ la Digi FM. Va fi prima emisiune radio de dezvoltare personală, profesională şi antreprenorială din România. „Academia de bine“ va debut ape 17 iunie la Digi FM şi va fi difuzată în fiecare luni seară, în intervalul orar 21.00-23.000.  „Vă invit în Academia de Bine, la un dialog super constructiv. Cu telefoane în direct. Vă propun tuturor o seară pe săptămână de dezvoltare personală. Nu vorbe goale, ci înţelegeri serioase ale mentalităţii de învingător. Ne vom conversa pe teme care chiar contează pentru fiecare dintre noi: imaginea de sine ca motor sau ca frână în calea succesului personal, secretele comunicării de calitate, persuasiune, transă hipnotică, motivaţie ca resursă zilnică, nevoi psihologice esenţiale, inteligenţă emoţională, leadership înţeles pe bune. Vă asigur că Academia de Bine e singurul loc din FM în care vom atinge, cu efecte măsurabile, teme de mare interes. Pentru că dezvoltarea personală nu se face de la sine. Se face de la tine! Şi este imposibil să poţi spune vreodată că ai investit prea mult în propria persoană. Ca să ştii“, a transmis Cătălin Stoica.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/premiera-romania-emisiune-radio-dezvoltare-personala-realizata-catalin-stoica-digi-fm-1_5d037f24892c0bb0c65b5ac3/index.html
 
Surpriză: Fostul CEO al UPC România Robert Redeleanu, viitor coordonator UPC în estul Europei, intră pe piața cafenelelor
 
Fostul CEO al UPC România Robert Redeleanu, în prezent coordonator al operațiunilor UPC în Ungaria și Polonia, recent mandatat să conducă, de la 1 iulie, toate afacerile companiei din estul Europei, a intrat pe piața cafenelelor din România, cumpărând un pachet de acțiuni în lanțul de cafenele Manufaktura, controlat de Octavian Muntean. Redeleanu a cumpărat o participație de 18%, Octavian Muntean rămânând astfel cu un pachet de 82%. "Pe Robert Redeleanu îl cunosc din perioada când am lucrat împreună la Unilever. Este o persoană care poate veni, dincolo de resurse și capital, cu valoare adăugată în procesul de extindere a rețelei. Nu se va implica în conducerea operațională a Manufaktura, va fi un acționar pasiv", a declarat Muntean pentru Profit.ro. Brandul Manufaktura are 4 cafenele în București, aproape de Piața Victoriei și în mall-urile Promenada, Mega Mall și Băneasa. La începutul anului trecut își anunța intrarea în Timișoara. "Ne dorim ca în cursul acestei luni să inaugurăm cafeneaua cu numărul 5 în Iulius Town din Timișoara, fostul Open Ville", spune acum Muntean.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/surpriza-fostul-ceo-al-upc-romania-robert-redeleanu-viitor-coordonator-upc-in-estul-europei-intra-pe-piata-cafenelelor-19033372
 
Huawei anunță o reducere a producției de 30 de miliarde de dolari
 
Huawei, care se confruntă cu sancțiuni comerciale în Statele Unite, va reduce puternic producția, cu 30 de miliarde de dolari, a anunțat luni fondatorul gigantului chinez al telecomunicațiilor, Ren Zhengfei, citat de AFP. Această contracție reprezintă aproximativ o treime din producția sa, având în vedere că vânzările grupului au atins 721,2 miliarde de yuani (95,3 miliarde euro) în 2018. "În următorii doi ani, compania va reduce producția cu 30 de miliarde de dolari", a declarat Ren, într-o conferință la sediul grupului din Shenzhen (sudul Chinei), comparând Huawei cu un avion avariat, dar care își va relua ascensiunea din 2021. "În 2021, ne vom regăsi vitalitatea pentru a servi umanitatea", a promis Ren, un fost inginer al armatei chineze care a fondat grupul de telecom în anii 1980. Huawei, acuzat de spionaj în beneficiul Beijingului, este supus presiunilor în mai multe țări, în special în Statele Unite, care a interzis companiilor americane să furnizeze tehnologie grupului chinez. Această măsură este o lovitură foarte dură pentru Huawei, numărul doi mondial pe piața telefoanelor mobile, care este dependent de cipurile "made in USA" pentru smartphones.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23207566-huawei-anunta-reducere-productiei-30-miliarde-dolari.htm
 
Antena 1 a dezvăluit ultimele vedete din noul sezon „Te cunosc de undeva“: Cornel Palade va concura alături de fiica sa
 
Antena 1 a dezvăluit numele ultimelor vedete ce vor concura în noul sezon al show-ului „Te cunosc pe undeva“, printre acestea numărându-se tenorul Cezar Ouatu, dar şi actorul Cornel Palade, care va face echipă cu fiica sa. Şerban Copoţ şi Cezar Ouatu, Ada şi Cornel Palade, Diana Matei şi Grigore Gherman vor concura în cel de-al 14-lea sezon „Te cunosc de undeva“, care va fi difuzat în toamnă la Antena 1. Primii patru vor cânta în duet, pe când ceilalţi doi vor evolua solo.  Acestora li se alătură pe scena transformărilor Monica Anghel şi fratele ei, Alex, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, Bella Santiago şi Sorana Darclee Mohamad. În premieră, în noul sezon „Te cunosc de undeva“, cei 12 concurenţi vor intra în concurs astfel: opt dintre ei vor urca pe scenă împărţiţi în patru perechi, iar ceilalţi patru vor evolua solo. Emisiunea va fi prezentată tot de Alina Puşcaş şi Cosmin Seleşi, iar juriul este format din Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob şi Aurelian Temişan.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/antena-1-dezvaluit-ultimele-vedete-noul-sezon-te-cunosc-undeva-cornel-palade-concura-alaturi-fiica-sa-1_5d025802892c0bb0c653f22d/index.html
 
Digi24 prezintă o nouă serie a campaniei „1989. Anul care a schimbat lumea”, dedicată relaţiilor dintre Biserică şi Stat în communism
 
Postul de televiziune Digi24 prezintă luna aceasta o nouă serie a campaniei „1989. Anul care a schimbat lumea”, care este dedicată relaţiilor dintre Biserică şi Stat în comunism. Seria din luna iunie a campaniei „1989. Anul care a schimbat lumea”, dedicată relaţiilor dintre Biserică şi Stat în comunism, poate fi urmărită în jurnalele de ştiri Digi24. Noile episoade prezintă urmările sociale ale naţionalizării şi colectivizării, dar tratează în mod deosebit politicile de ateism militant aplicate de regimul instaurat la sfârşitul anilor '40, de la desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice la camuflarea mănăstirilor ortodoxe în obiective turistice. „Chestiunea tratamentului diferit aplicat Bisericii Ortodoxe şi Bisericii Greco-Catolice de emisarii Moscovei, ajunşi la putere la Bucureşti, a fost foarte puţin discutată pe scena publică românească după Revoluţia din 1989. Poate că este momentul, după primirea atât de caldă pe care Patriarhul a făcut-o Papei Francisc acum nici două săptămâni, să readucem sub ochii publicului aceste probleme dureroase, în speranţa unei contribuţii, fie şi mărunte, la rezolvarea lor. Din cauza propagandei, rom
ânii, fie ortodocşi, greco-catolici sau de orice altă confesiune sau religie, nu îşi cunosc istoria recentă. Dar nenumăratele acte de curaj sau suferinţe îndurate cu demnitate în acele decenii crunte pot deveni o foarte eficientă sursă de inspiraţie pentru fiecare dintre noi, astăzi”, a transmis într-un comunicat realizatoarea campaniei, Elena Tănase.
https://www.news.ro/cultura-media/digi24-prezinta-o-noua-serie-a-campaniei-1989-anul-care-a-schimbat-lumea-dedicata-relatiilor-dintre-biserica-si-stat-in-comunism-1922402318312019061019035568
 
Al 27-a sezon al emisiunii „Top Gear”, lansat
 
Cel de-al 27-a sezon al emisiunii „Top Gear” (BBC) a debutat duminică, avându-i gazde pe Chris Harris, Paddy McGuinness şi Freddie Flintoff. De la plecarea trio-ului Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, care a realizat 22 de sezoane, BBC a încercat mai multe variante, iar Chris Harris şi Matt LeBlanc au petrecut cel mai mult timp în emisiune din 2015.  Noii recruţi pentru emisiune sunt comediantul Paddy McGuinness şi fostul jucător de cricket Andrew Flintoff, care i-au înlocuit pe actorul Matt LeBlanc, care a renunţat la show după patru sezoane, şi pe jurnalistul specializat în automobilism Rory Reid. „Este destul de construit aici. În sfârşit, după ani de agitaţie, acest nou lineup pare în regulă”, a scris The Guardian. Emisiunea este urmărită, la nivel global, de aproximativ 350 de milioane de oameni, după cum a estimat BBC şi generează milioane de lire sterline din vânzarea de produse promoţionale.
https://www.news.ro/cultura-media/al-27-a-sezon-al-emisiunii-top-gear-lansat-1922401217022019060919034835
 
Lena Dunham, cunoscută pentru rolul din „Girls”, va regiza şi produce pentru HBO serialul „Industry”
 
Actriţa şi producătoarea Lena Dunham, premiată cu un Glob de Aur pentru interpretarea din serialul „Girls”, va regiza şi produce serialul „Industry” pentru HBO. Serialul va avea opt episoade şi va spune povestea unor tineri care intră în lumea finanţelor. Proaspăt absolvenţi, ei concurează pentru un număr limitat de posturi la o bancă de investiţii din Londra. Producţia serialului a început în Cardiff (Ţara Galilor). Acesta este primul serial pentru scenariştii Mickey Down şi Konrad Kay, cunoscuţi pentru lungmetrajul „Gregor”. Dunham a regizat mai multe episoade din serialul „Fetele/ Girls”, care a avut şase sezoane şi a fost difuzat de HBO. Acum, ea va regiza primul episod şi va fi producător executiv al întregului show. Nu există, deocamdată, planul ca ea să şi joace în serial. Actriţa în vârstă de 33 de ani, care jucat şi în „American Horror Story” şi apare în filmul „Once Upon a Time in... Hollywood” al lui Quentin Tarantino, este şi scenaristă - cel mai recent a scris câteva episoade din serialul„ Camping”, pentru care a fost şi producător.
https://www.news.ro/cultura-media/lena-dunham-cunoscuta-pentru-rolul-din-girls-va-regiza-si-produce-pentru-hbo-serialul-industry-1922400115062019061219033833
 
Serialul HBO "Euphoria", cu actriţa şi cântăreaţa Zendaya în rol principal, a avut premiera pe 17 iunie
 
Serialul produs de HBO "Euphoria/ Euforia", cu actriţa şi cântăreaţa Zendaya în rol principal, va avea premiera pe 17 iunie. Producţia urmăreşte un grup de elevi de liceu în procesul lor de maturizare, într-o lume a drogurilor, sexului, traumelor şi puternic influenţată de social media. Serialul dramă "Euphoria/ Euforia" aduce o interpretare nouă a temei maturizării, explorând cu empatie şi sinceritate peisajul petrecerilor îmbibate în substanţe ilegale şi al vieţii de zi cu zi. Protagonista producţiei este Rue Bennett (Zendaya), o fată de 17 ani care a scăpat de dependenţa de droguri şi care se străduieşte să înţeleagă în ce direcţie trebuie să meargă. Viaţa ei se schimbă dramatic atunci când o întâlneşte pe Jules Vaughn (Hunter Schafer), o fată care s-a mutat recent în oraş după divorţul părinţilor ei şi care, la fel ca Rue, încearcă să îşi găsească locul.
https://www.news.ro/cultura-media/serialul-hbo-euphoria-cu-actrita-si-cantareata-zendaya-in-rol-principal-va-avea-premiera-pe-17-iunie-video-1922403014002019061519033248
 
iHunt, producător român de telefoane mobile, se listează la Bursă până la finele lunii. CEO: Listăm între 10 și 25% din companie
iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, cu operațiuni și de import, se va lista la cota Aero a Bursei de Valori București până la finele acestei luni, urmând să fie pus în vânzare un pachet cuprins între 10% și 25% din capitalul social al companiei. Bani atrași în urma operațiunii vor susține dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt. "Suntem în linie dreaptă și până la finele lunii ne vom lista. Vrem să ieșim pe bursă cu un pachet inițial de 10%. Dacă există cerere mare, majorăm cota până la 25%. Sperăm să atragem în acționariat investitori strategici pentru a susține planurile de dezvoltare ale companiei", a declarat pentru Profit.ro Cezar Cătălin Stroe, acționar cu o cotă de 99,5% din capitalul social al companiei și directorul general al companiei.
https://www.profit.ro/stiri/exclusiv-ihunt-producator-roman-de-telefoane-mobile-se-listeaza-la-bursa-pana-la-finele-lunii-ceo-listam-intre-10-si-25-din-companie-19026878
 
Ericsson atinge cele mai mari afaceri din România
 
Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a atins în România, anul trecut, afaceri de 795,1 milioane lei, cele mai mari de la momentul intrării pe piața locală, și un profit de 14,6 milioane lei, aproape triplu față de anul precedent, dar la jumătate comparativ cu 2016. Anul trecut, suedezii au avut în România afaceri de 741,5 milioane lei și un profit net de circa 5 milioane lei. În 2016, profitul a fost de 31,9 milioane lei. Compania și-a majorat numărul de angajați, de la 2.179 la 2.517 persoane.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/ericsson-atinge-cele-mai-mari-afaceri-din-romania-19034900
 
Cine sunt concurenții noului sezon al emisiunii Te cunosc de undeva
 
Te cunosc de undeva și-a anunțat cei 12 concurenți care vor participa în noul sezon. Emisiunea va fi programată în grila de toamnă din acest an și aduce mici schimbări ale formatului. Concurenții vor putea participa atât în pereche, cât și solo. Emisiunea va fi prezentată în continuare de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși. În juriu se vor afla Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob și Aurelian Temișan.  Monica Anghel și fratele său, Alexandru, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, Șerban Copoț și Cezar Ouatu și Ada și Cornel Palade sunt perechile care vor participa la emisiune. Artiștii care vor concura solo sunt: Bella Santiago, Sorana Darclee (ex ASIA), Diana Matei și Grigore Gherman.
https://www.paginademedia.ro/2019/06/concurenti-te-cunosc-de-undeva-2019
 
ActiveWatch. „Discursul urii”, anul trecut. Derapaje de la Viorica Dăncilă, Iohannis sau CTP. Cuvântul „autist”, popular printre politicieni
 
Cum s-a manifestat „discursul urii” în România, anul trecut? ActiveWatch, în raportul anual pe această temă, a trecut în revistă exemplele care ilustrează cel mai bine „principalele tendințe în materie de hate speech”. Maghiarii și minoritățile sexuale au fost principala țintă pentru instigarea la ură și intoleranță. Politicienii, jurnaliștii sau persoanele publice au avut un comportament rasist, misogin sau xenofob. Gigi Becali, Viorica Dăncilă sau Cristian Tudor Popescu se găsesc pe lista celor care au discriminat sau au instigat la ură în anumite intervenții publice.
https://www.paginademedia.ro/2019/06/activewatch-hate-speech-raport-2018
 
Serialul turcesc „Povestea noastră” ajunge vineri la final. Ce va difuza Kanal D începând de săptămâna viitoare
 
Vineri, 21 iunie, serialul turcesc „Povestea noastră' difuzat de Kanal D ajunge la final. Astfel, începând de luni, 24 iunie, postul de televiziune își va schimba grila de programe. Serialul Povestea noastră este adaptarea după faimoasa serie difuzată în Statele Unite ale Americii, dar și Marea Britanie, Shameless’, care s-a bucurat de un real succes, încă de la lansare, având peste 63 de nominalizări , două dintre acestea la Globurile de Aur (in 2015 si 2018, Cea mai buna performanta actoriceasca – William H. Macy), si castigand de-a lungul anilor peste 14 premii importante, printre care 8 distinctii Emmy. Povestea noastra’, cu titlul original Bizim Hikaye’, a fost difuzat atat in Romania, cat si in Spania, Rusia si Peru.
https://tvmania.ro/serialul-turcesc-povestea-noastra-ajunge-vineri-la-final-ce-va-difuza-kanal-d-incepand-de-saptamana-viitoare-259582.html
 
Antena Stars va difuza, din 22 iunie, serialul „Regina din Palermo”
 
Pe 22 iunie, ora 22.45, la Antena Stars are premiera miniseria „Regina din Palermo' („Rosy Abate: La Serie'), o poveste încărcată de emoție, dramă, luptă și iubire, cu frumoasa Giulia Michelini în rolul principal. Producţia este un spin-off al serialului „Brigada antimafia' (2009-2016) şi continuă povestea lui Rosy Abate (Giulia), o femeie despre care toată lumea credea că a murit într-o explozie, dar care trăieşte sub o altă identitate în Liguria, asta până în ziua în care află că fiul ei, Leonardo, este în viaţă. Ea renunţă la noua ei viaţă şi pleacă să-l caute în Sicilia. Primele cinci episoade ale miniseriei au fost difuzate în ţara de origine în 2017, iar următoarele cinci vor ajunge pe micile ecrane din Italia în octombrie anul acesta.
https://tvmania.ro/antena-stars-va-difuza-din-22-iunie-serialul-regina-din-palermo-259492.html
 
Vacanţa începe cu animaţii Disney la TVR 2. Ce va difuza postul de televiziune
 
Vara şi-a reintrat în drepturi şi ce poate fi mai frumos decât să dăm startul vacanţa de vară cu nemuritoarele animaţii semnate de Walt Disney. Sâmbătă, de la ora 20:20, TVR 2 va difuza „Doamna şi vagabondul' (titlu original: Lady and the Tramp) o producţie a anului 1955, nominalizată la premiul BAFTA. Filmul spune o minunată poveste de dragoste între patrupezi, care se întretaie cu momente de acțiune și suspans, care dau o savoare deosebită filmului. Lady e o superbă căţeluşă cocker spaniel, răsfăţată de stăpânii ei bogaţi, dar care a fost detronată din postura de “copil” preferat după naşterea unui pui de om.
https://tvmania.ro/vacanta-incepe-cu-animatii-disney-la-tvr-2-ce-va-difuza-postul-de-televiziune-259451.html
 
ProTV își dezmembrează concurența! Profituri uriașe, cifre amețitoare: Milioane de euro sunt în joc
 
ProTV dă o nouă lovitură concurenței. Ultimele cifre oficiale dărâmă pur și simplu absolut toate calculele. Este vorba de profituri uriașe și cifre amețitoare. Milioane de euro sunt un joc, bani ce au intrat în vistieria celui mai urmărit post TV din România. ProTV a dat de pământ pur și simplu cu televiziunile concurente. 2018 a fost un an fabulous pentru cei care dețin televiziunea cu cele mai mari audiențe din România. Stația a avut cifre de afaceri în creștere, ca de altfel aproape toate televiziunile din România. Diferența s-a făcut însă la cifre. Afaceri de aproape 170 de milioane de euro. Atât a avut firma care deține ProTV în 2018. Profitul a fost de peste 55 de milioane de euro, arată datele oficiale publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe. Antena Group este a doua cea mai profitabilă companie cu afaceri în media. Compania a derulat afaceri de aproape 80 de milioane de euro. Și televiziunile de știri au stat bine. Antena 3 a avut afaceri de 17,8 milioane de euro și un profit de 1,7 milioane de euro, de aproape cinci ori mai mare decât în 2017. Romania TV a fost și ea pe creștere după un minus de 1,9 milioane de euro în 2017. În 2018 a ajuns pe profit: 350.000 de euro.
https://www.capital.ro/protv-isi-dezmembreaza-concurenta-profituri-uriase-cifre-ametitoare-milioane-de-euro-sunt-in-joc.html

Topul celor mai doriți angajatori în 2019. IBM și UiPath au pierdut podiumul
Catalyst Solutions a anunțat rezultatele studiului „Cei mai doriți angajatori”, derulat în perioada martie-mai a acestui an pe un eșantion de 18.247 de respodenți cu profil business, engineering și farma.
Scopul studiului este să dezvăluie percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii din România. Acesta este cel mai complex instrument din piață care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor de pe piața locală și oferă o înțelegere a comportamentului candidaților și asteptările acestora în raport cu angajatorii locali.
„Anul acesta, Continental ocupă primul loc în topul preferințelor respodenților. Dimensiunea organizației, alături de distribuția geografică și diversitatea de roluri pe care un potențial candidat o poate găsi într-o astfel de organizație sunt câteva din lucrurile care au contribuit la numărul mare de nominalizări ca cel mai dorit angajator. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, 70% dintre companiile aflate în primele 10 locuri activând în acest sector. Companiile din domeniul bancar au înregistrat o creștere semnificativă în numărul de mențiuni. Unul din factorii care au contribuit la acest lucru este reprezentat de proiectele de digitalizare lansate de către acestea cu scopul de automatizare a proceselor, realizarea de plăți contactless, utilizarea de roboți pentru interacțiunea cu clienții sau lansarea de noi platforme digitale pentru clienți. Acest lucru duce la o revitalizare a unui industrii percepute că fiind destul de tradițională” – Alexandra Stancu, Employer Branding Consultancy Coordinator – Catalyst Solutions. (...) Rezultatele studiului Cei mai doriți angajatori 2019 se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada martie – mai. La studiu au participat 18.247de respondenţi cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil business, engineering și farma.
În urma colectării datelor, informațiile prelucrate sunt centralizate sub forma de rapoarte diferențiate în funcție de interesul candidaților pentru anumite industrii, de background-ul academic și nivel de experiență. Tipurile de rapoarte disponibile: Business, Engineering, IT&C, FMCG, Farma, Outsourcing & SSC, Retail.
https://www.forbes.ro/topul-celor-mai-doriti-angajatori-2019-141328
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL