×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 25.06.2019 11:59:48

Ședinţa de marti, 25 iunie 2019 – ora 10.00



I. ACORDARE LICENŢE AUDIOVIZUALE

1. SC ALEPH MEDIA SRL (București) pentru difuzarea prin satelit și rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe ALEPH NEWS/ALEPH NEWS HD, ALEPH BUSINESS/ALEPH BUSINESS HD și ALEPH COMEDY/ALEPH COMEDY HD din București.

Societatea solicită acordare unei licențe pentru difuzarea prin satelit și alte rețele de comunicații electronice pentru Aleph News SD și HD, Aleph Business SD și HD și pentru Aleph Comedy SD și HD.

Răzvan Frînculescu, directorul Direcției Licențe: Acționariatul societății este format din două societăți și o persoană fizică. Societățile au ca acționari persoane fizice, iar acționarii sunt Iacob Daniel și Iacob Ana Cristina. Certificat fiscal fără datorii.

Aleph News - fomat tematic informativ, zonă de difuzare - națională, 80% - producție proprie, 20% - alți producători, 70% - programe informare, orar de difuzare - 24 de ore, investiția - 1.710.0800 de euro.

Aleph Business - format generalist, zonă de difuzare - națională, 70% producție proprie, 30% - alți producători, 55% - programe de informare, orar de difuzare - 24 de ore, investiție - 5.457.000 de euro

Aleph Comedy - format tematic divertisment, zonă de difuzare națională, 50% producție proprie, orar de difuzare - 24 de ore, investiția - 6.931.500 euro.

Finanțarea va fi asigurată din contribuții proprii, publicitate, subscripții, credite. Societatea nu mai deține alte licențe.

Reprezentant în fața CNA, Adrian Sârbu: "Sunt niște canale care exprimă interese pentru un public cu un venit peste mediu, educație superioară, care nu-și găsește în televiziunea de cablu prea multe programe de urmărit. Aceste 3 canale sunt prima parte dintr-un grup de 5 canale pe care o să vi le propunem, o să mai aducem unul de educație și unul de lifestyle".

Desepre denumire: "Fundamental Alephul este internetul zilei de astăzi, un spațiu unde poți să te regăsești în spațiu și timp de fiecare dată când privești, o metaforă frumoasă și un nume cuprinzător".

Despre strategie: "Aleph va fi o platformă gen Netflix, în care conținutul va fi integrat".

Despre Aleph News: "Ne vom concentra pe programe proprii. Canalul de știri este de știri pure, nu un canal de comentarii. Va fi o imagine nefiltrată a realității românești, dar și globale, cu semnificativ mult mai multe știri internaționale".

Despre Aleph Business: "Va fi un canal de business entertainment pentru oamenii de business".

Despre Aleph Comedy: "Va fi un canal pur de entertainment. Acest canal va fi concentrat pe programe românești, dar vom avea și programe străine. Vorbim în principal de programe românești. E o investiție mult mai mare, pentru că va fi umor de tip bun, un canal preponderent cultural. Ne dorim să avem un public care a părăsit televizorul".

Membrul CNA Radu Herjeu: Când ați luat licența pentru Smart TV (prin altă societate, alături de Marius Tucă, n.red), ați spus că publicul țintă este reprezentat de oameni cu venituri de peste 1.000 de euro. Nu se vor canibaliza canalele?

Adrian Sârbu: Publicul va fi restrâns, estimez un milion de cetățeni pe cele două targeturi. Dacă reușim cu cele patru canale să ținem majoritatea acestui target posibil în fața TV, e un succes major. Vom gândi aceste programe întâi pentru plată, apoi onair.

Gabriel Tufeanu: Share-ul maxim la TV este undeva la 47%, fapt care înseamnă că absolut tot ce se difuzează nu este plăcut de nimeni. Există un public care nu mai vrea TV. Un asemenea proiect (ca acela prezentat de Adrian Sârbu, n.red.) are șanse foarte mari.

Dezbateri:

Cristina Pocora: Așa cum am spus când s-a votat pentru Smart TV, am apreciat CV-ul, tot parcursul profesional al domnului Sârbu și cel al domnului Tucă. Cred că poate fi un proiect de succes. Acum văd această efervescență și dorință de a veni cu mai multe canale, când proiectul Smart TV nici nu a pornit. Sunt ușor rezervată. Dacă proiectul Smart TV va fi așa cum au promis, este bine să îi încurajăm să continue. Până atunci însă nu voi vota acest proiect.

Radu Herjeu: Voi vota pentru că cred în experiența lui Adrian Sârbu. Este un proiect ambițios.

Dorina Rusu: Eu m-aș fi abținut, dacă mă puteam abține (potrivit legislației, n.red.). Nu-mi trezește încrederea deplină.

Monica Gubernat: Vorbim despre o personalitate care a făcut ceva în televiziune. Dacă vorbim despre divertisment, uitați-vă la filmele lui de pe Netflix, sunt singurele filme românești de pe Netflix. Dacă acest tip de proiect moare, atunci televiziunea moare.

Acordarea licențelor a fost supusă votului membrilor CNA în bloc. Pentru au votat șase membri ai CNA dintre cei prezenți (Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu și Ramona Sorescu), împotrivă doi - Dorina Rusu și Cristina Pocora.




2. SC 1TV EDUCAŢIONAL SRL (Piatra Neamţ) pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe 1TV Educaţional din Piatra Neamţ.

Răzvan Frânculescu: Acționarul unic al societății este Bălan Iulian. Certificat fără datorii la bugetul de stat. Profilul proiectului TV - tematic educațional, zonă de difuzare - regională (județul Neamț).Programe producție proprie - 75%, programe de informare - 23%, programe educative - 40,3%, orar de difuzare - 24 de ore pe zi (7 ore de videotext - anunțuri de mică publicitate). Investiția inițială - 40.000 de euro. Societatea nu mai deține alte licențe.

Pentru acordarea licenței – 7 membri ai CNA, împotrivă - Gabriel Tufeanu.



II. PRELUNGIRI VALABILITATE LICENŢE AUDIOVIZUALE SC RCS&RDS SA (Bucureşti) pentru Pro FM Sinaia.

Răzvan Frânculescu: Este vorba despre o licență locală, în urma separării celor 31 de licențe preluate. Programe retransmise - Pro FM București.
Marius Dobre, directorul Pro FM: Pro FM împlinește 27 de ani anul acesta, fapt care va fi sărbătorit printr-un concert Carla's Dreams pe Casa Poporului.

Prelungirea licenței Pro FM Sinaia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.



III. MODIFICĂRI LICENŢE AUDIOVIZUALE

1. SC RCS&RDS SA (Bucureşti) pentru Pro FM în 25 localităţi – modificare orar difuzare program local şi a duratei calupurilor de ştiri, cu modificarea structurii serviciului de programe la unele staţii.

Marius Dobre, directorul Pro FM, a solicitat modificarea licențelor locale (reconfigurarea calupurilor de știri): "Într-un an de zile de când am început acest proiect, (...) am strâns feedback de la ascultători și în urma acestuia am venit cu propunerea de a mări puțin durata buletinelor de știri, mărim durata știrilor locale (...) Scoatem buletinul de joi seară. Avem o emisiune mix și nu putem insera știri atunci, dar am inserat mai multe știri în celelalte. Suntem în același număr de minute. Pe stațiile mici avem o creștere a numărului minutelor de știri (de la 82 la 87 de minute pe săptămână). Minutele de 3 minute de publicitate sunt maxime, nu medii".

Modificarea licențelor Pro FM (pentru 25 de localități) a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.



2. SC TELE 3 MEDIA SRL (Rovinari) pentru Tele 3 din Tg. Jiu - modificare orar de difuzare și structură serviciu de programe.

Răzvan Frânculescu: Tele 3 Târgu-Jiu are un format generalist, difuzare locală, format SD, programe producție proprie - 77,8% (solicită 85,3%), alți producători - 22,1% (solicită 14,6%), programe de informare - 55,7% (solicită 65,8%). Programul în medie este alcătuit din 16 ore pe zi luni și duminică, 14 ore - de marți până sâmbătă (în rest videotext)

Acționariat: Pârvulescu Costina – 60%, Bănuțeanu Remus - 20%, Clubul Pandurii – 10%, Rafela Roberto (?)din Italia - 10%.
Monica Gubernat: Concluzia este că măresc videotextul și micșorează programul? Au solicitat amânare.
Radu Herjeu a precizat că într-o ședință trecută, CNA a aprobat modificarea acționariatului societății (Pârvulescu Costina a ieșit din acționariat).
Monica Gubernat: Amânăm solicitarea până verificăm la Registrul Comerțului.


IV. RETRAGERE LICENŢE AUDIOVIZUALE

Două licențe - Maramureș FM (expirare de drept a valabilității) și Sport Total FM Zărnești (expirată la 10.06.2019, nu a solicitat prelungirea).
Retragerea licențelor a fost votată cu unanimitate de voturi.


V. AVIZE DE RETRANSMISIE (modificări, retrageri, notificări)

VI. DECIZII DE AUTORIZARE

VII. ADRESE

1. nr. 6346/06.06.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE cu privire la adaptarea grilei Antena Satelor în perioada 1 iulie – 8 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

2. nr. 6474/10.06.2019 de la SC EUROPE DEVELOPPEMENT INTERNATIONAL – R SA cu privire la adaptarea grilei Europa FM în perioada 10 iulie – 8 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

3. nr. 6477/10.06.2019 de la SC RADIO XXI SRL cu privire la adaptarea grilei Virgin Radio în perioada 22 iulie – 2 septembrie 2019, fără a fi modificată structura serviciului de programe.

4. nr. 6417/07.06.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE cu privire la modificarea grilelor de program ale canalelor TVR 1/TVR 1 HD, TVR 2/TVR 2 HD, TVR 3 și TVR Moldova în perioada 16.06.-07.07.2019 ca urmare a desfăşurării Campionatului European de Fotbal pentru echipele sub 21 de ani.

5. nr. 6511/11.06.2019 de la SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE cu privire la adaptarea grilelor-cadru ale canalelor deținute, la regimul de vară.

VIII. Raport privind promovarea distributiei si productiei de opere europene pentru perioada 01.01.2015 – 31.12.2018.

IX. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare

1. Radio ZU Focsani si Romantic FM Bacau – cu reclamatie

2. Posturi radio si TV cu rapoarte ale inspectorilor

3. Retele CATV cu rapoarte ale inspectorilor

4. Iasi TV Life cu reclamatie

Amânare.

X. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

A. Rapoarte reportate: TVR 1 – emisiunea Viața satului difuzată pe data de 19.05.2019 – cu reclamații – rediscutare

Două propuneri: somație (Radu Herjeu) și amendă de 15.000 de lei (Cristina Pocora). În urma a trei tururi de vot, niciuna dintre propuneri nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru a putea fi aplicată (6 voturi pentru, n.red.)

Cristina Pocora: Există un sabotaj clar pentru o sancțiune adresată Televiziunii Române și în speță emisiunii "Viața satului". A fost un derapaj care nu trebuia să rămână nesancționat, un derapaj în două etape - două emisiuni "Viața Satului" în campania electorală, la care a participat lierul PSD, nu în calitatea de președinte al Camerei Deputaților. Această emisiune nu a fost asumată ca o emisiune electorală, a fost o tribună electorală pentru PSD, iar noi, ca for care trebuie să aplice legea, ar fi trebui să dăm un semnal de alarmă.

Radu Herjeu și Monica Gubernat au spus că nu există bunăcredință din partea Cristinei Pocora în privința acestei spețe.


B. Rapoarte noi:

1.Antena 1 – emisiunile Extra Night Show difuzata in data de 02,06,07,08,09.05.2019 si Emisiunea Acces Direct difuzata in data de 10.05.2019 – cu reclamatii.

2.B1 TV – emisiunea Lumea lui Banciu difuzata in data de 15 si 19.05.2019, - cu reclamatii.

3.Digi 24 – emisiunea Jurnal de seara difuzata in 10-11.06.2019- cu reclamatii.

4.PRO TV si Prima TV - nedifuzare text decizie de sanctionare.

5.Estrada TV – solicitarea C.N.A. nr. 6544/12.06.2019 si Realitatea Plus - solicitarea C.N.A. nr. 4857/13.06.2019 - inregistrari martor.

6.Posturi radio si TV - emisiuni difuzate in perioada 16-31.05.2019.

7.Posturi TV si radio - spoturi publicitare : UBER difuzat in perioada 18.05.2019, Fasconal difuzat in perioada 13-19.05.2019, PokerStar.ro difuzat in perioada 06-12.05.2019, Elit difuzat in perioada 06 – 19.05.2019, Supramax difuzat in perioada 13-19.05.2019, Spot Fii cu noi, nu fi gunoi! difuzat pe TV in perioada 27-02.06.2019 si in data de 25.05.2019 pe radio, PAID difuzat in perioada 27.05-02.06.2019, Prostagood difuzat in perioada 06-12.05.2019, Ficaton difuzat in perioada 06-12.05.2019 si Furazolidon difuzat in data de 13.06.2019.

XI.Diverse.
Ședința s-a încheiat la ora 13.10. S-a desfășurat fără pauză.



Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL