×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 25.06.2019 18:54:04

CHINA-OTT-FILME-DISTRIBUȚIE / Chinezii au lansat la nivel internațional propriul Netflix: 1905GO



București (MEDIA EXPRES) / 25 iun 2019 / Chinezii au lansat la nivel internațional primul „Netflix chinezesc”, o aplicație de distribuție de filme și seriale de tip „video on demand” care conține peste 500 de filme cu drepturi de difuzare la nivel global prin internet și pe telefoanele mobile, la un cost de 1,99 de dolari pe lună.

Aplicația se numește 1905 GO, cifrele reprezentând anul în care a fost produs primul film chinezesc, serviciul este operat de o divize a China Movie Channel (CCTV-6) și a fost prezentată în premieră înafara Chinei la Natpe Budapest International la 25 iunie, în cadrul unei prezentări generale a participării chineze la acest târg de programe pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Aplicația este disponibilă pentru mobile pe Google Play și iOS, este gratuită și permite vizionarea primelor 5 minute din filmele și serialele conținute, prețul unui abonament lunar fiind de 1,99 de dolari. Potrivit reprezentanților companiei, prețul este promoțional, serviciul pe internet și mobil urmând să coste 2,99 de dolari pe lună.

Serviciul oferă filmele produse exclusiv în China cu subtitrare în limba engleză, planul fiind ca acestea să fie traduse și în alte limbi cu o circulație extinsă la nivel internațional – spaniolă, rusă și în limbile din Asia.

Serviciul a fost lansat în China în a doua jumătate a lunii mai și deocamdată oferă filmele la o calitate SD și HD (720/1080p). Până acum efortul companiei a fost să extindă subtitrarea în zona vecinilor Chinei din zona Asia de sud-est.

Filmele sunt ordonate pe categoriile: Action, Comedy, Horror, Suspense, Adventure etc. Semnificativ, dintre categorii lipsește SF-ul care este o parte importantă din serviciile de tip Netflix și HBO Go prezente și în România. Reprezentanții 1905GO au declarat pentru Media Expres că există totuși un film SF în ofertă, „The Wandering Earth” (care a avut premiera mondială recent prin intermediul Netflix).

Un alt mod de ordonare a filmelor este după destinație / subiect: „filme pentru vacanță”, „Kung Fu chinezesc”, „cultură tradițională”, „China de astăzi” și „culinare”.

La prezentarea de la Natpe Budapest International reprezentanții companiei, July Yu și Linna Ma au spus că doresc să colaboreze cu operatori / companii de distribuție de conținut din toate țările, care pot prelua conținutul sub brandul propriu sau pot introduce serviciul în ofertele de televiziune conectată la internet, modelul de business fiind de partajare a veniturilor generate de vânzarea aplicației sau a conținutului.

Cele două reprezentante pot fi contactate prin e-mail la adresele mengjie.yu@1905.com și linna.ma@1905.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL