Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:17.10.2019
Data ultimei ştiri: 17.10.2019 16:09:04
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
VOD / OTT / MOBILECăutare avansatăGlosar

 Cinema 09.07.2019 16:17:05
STUBER-COMEDIE-PREMIERĂ / Comedia “Stuber” care ar putea fi pe gustul taximetriștilor are premiera la 12 iulie
București (MEDIA EXPRES) / 9 iul 2019 / „Stuber” este un film american de comedie și de acțiune care nu trebuie ratat în această vară, despre un șofer de Uber cu o mașină electrică nouă în leasing care ajunge să-l însoțească pe un polițist la arestarea unui traficant și criminal periculos – filmul isteț și cu surprinzătoare accente filosofice despre condiția vieții moderne are unele înțelesuri speciale în contextul românesc al protestelor taximetriștilor, al hate speech-ului împotriva Uber și al recentei adoptări a legislației pentru ridesharing care aproape sigur nu va fi scutită de dispute aprigi și contestații vehemente la apariția normelor de aplicare.

Numele filmului este un joc de cuvinte de la Stu, numele protagonistului principal și de la Uber, dar are și sonorități care-l apropie de „stupid” - “prost” în limba engleză.

Filmul își bate joc practic de toată lumea, de la șoferul indian de Uber (Stu, interpretat de Kumail Nanjiani) la clienții săi, de la polițistul cam brutal și aproape orb (Vic Manning, interpretat de Dave Bautista, tatăl lui Nicole, partenerul lui Sarah și un detectiv LAPD) și până la traficantul de droguri ucigaș de polițiști (Oka Teijo, interpretat de actorul indonezian Iko Uwais) dar și de obiecte, inclusiv de mașina electrică Nissan Leaf cumpărată în leasing de Stu și care este sistematic distrusă de-a lungul filmului.

La data publicării articolului, după vizionarea în avanpremieră la 8 iulie organizată de distribuitorul din România al filmului, Odeon Cineplex, filmul avea pe Rotten Tomatoes un scor de 49%, printre comentarii numărându-se și faptul că scenariul nu s-ar ridica la nivelul castingului, despre care pot să spun, după ce l-am văzut, că nu este chiar așa. Pot fi contestate unele asperități de limbaj și de idei, uneori, dar faptul că toată lumea se bate și se jignește cu toată lumea în acest film face parte din însăși ideea lui de bază și eu unul am privit-o ca pe o critică virulentă a tarelor personajelor și instituțiilor (Uber, Poliție) descrise în film.

La nivelul profunzimilor psihologice, ca aproape în orice film american, și în „Stuber” băieții au probleme cu tații și fetele... cu lipsa de afecțiune a taților, în vreme ce nelipsitul din orice film mai nou bar cu homosexuali este de data aceasta foarte amuzant și destul de subtil luat în bășcălie, îndeajuns ca să fie amuzant dar nici să nu se supere prea tare membrii comunităților LGBTQ.

Regizat de Michael Dowse și scris de Tripper Clancy, „Stuber” a avut premiera mondiala la festivalul South by Southwest pe 13 martie 2019 si este programat pentru lansarea mondială, inclusiv în România, la 12 iulie.

Filmul a fost produs de 20th Century Fox și este distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, este clasificat pentru o audiență peste 16 ani și este primul film de categorie R după clasificarea americană care va fi distribuit de Disney de la filmul din 2013 „The Fifth Estate”, notează presa americană.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.