×


Timp liber -- Data și ora publicării: 17.07.2019 11:44:17

MUZICĂ-FESTIVAL-SINAIA / Start EUROPAfest Summer Edition Sinaia, 18 – 30 iulieBucurești (MEDIA EXPRES) / 17 iul 2019 / După succesul înregistrat de ediția cu nr. 26 a EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic, organizată în luna mai la București și Sibiu, jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti realizează ediția de vară a festivalului la Sinaia, în perioada 18 – 30 iulie, potrivit unui comunicat difuzat de jmEvents.

EUROPAfest Summer Edition este organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, Muzeul Peleș și Hotelul Mara, fiind adresat atât de localnicilor, cât turiștilor. În agendă se regăsesc concerte de muzică clasica, jazz, dar și Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti.

Festivalul are o durată de două săptămâni și prezintă artiști din zece țări: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Belgia, Polonia, Turcia, Brazilia, Bulgaria și România.

Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti este un program de studii muzicale avansate și performanță, între profesorii invitați în cadrul academiei fiind Remus Azoiței / UK, produs de renume al școlii românești de vioară, unul dintre cei mai apreciați artiști ai timpurilor noastre, activând în prezent în elita muzicii londoneze, profesor la Royal Academy of Music în Londra.

Din 2019, s-a alăturat echipei de profesori Freddy Kafka, un nume cu rezonanță în aria educației muzicale și a managementului artistic din Germania. Acesta conduce una dintre cele mai apreciate școli de muzică private, cu sediul in Stuttgart, pentru pian, keyboard, chitară, flaut, oboi, clarinet, saxofon și fagot.

Pe lângă cursurile de instrument Freddy Kafka le va oferi îndrumare si mentorship tinerilor participanți. Summer Music Academy Sinaia - Dinu Lipatti este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Agenda festivalului:
18 iulie | 19:00 | Opening Academy Concert - Sala King’s Valley, Hotel Mara
25 iulie | 19:00 | Classic in the Park - Best of Classic - Casino Sinaia, Parcul “Dimitrie Ghica”
27 iulie | 19:00 | Summer Magic Dream - Sala King’s Valley, Hotel Mara
28 iulie | 16:00 | Gala EUROPAfest Summer Edition - Castelul Peleș
29 iulie | 19:00 | Before Sunset - Jeunesses in concert - Sala King’s Valley, Hotel Mara
18 – 30 iulie | Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti
Accesul la concerte se face pe bază de invitații, dar se acordă și intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Luigi Gageos, directorul festivalului a declarat “Cu acest festival ne-am dorit să ieșim din sălile de concerte și să aducem muzica clasică și jazz în mijlocul publicului. Suntem bucuroși să vedem că am creat o tradiție în Sinaia, că oamenii își planifică vacanța sau petrecerea timpului liber în funcție de data festivalului. De asemenea, Academia a devenit un punct de referință pentru tinerii muzicieni care își doresc să lucreze cu profesori de la cele mai prestigioase facultăți de muzică din Europa și SUA”.

În 2005 EUROPAfest a fost primul eveniment din România căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 EUROPAfest a primit titulatura de festival EFFE | Europe for Festivals, Festivals for Europe - Europe’s finest festivals, program lansat de Comisia Europeană și Parlamentul European prin European Festivals Association.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL