×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 08.10.2019 11:08:23

Ședinţa CNA de marți, 8 octombrie 2019



București (MEDIA EXPRES) / 8 oct 2019 / Ședința este condusă de Monica Gubernat cu participarea membrilor CNA Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Hereu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis, Raluca Pocora și Dorina Rusu.
OZ aprobată fără modificări în unanimitate.

I. Estrada TV – discuții cu privire la situația plății amenzilor și solicitarea de modificare a licenței prin ALV INSOLVENȚĂ IPURL, succesor al Cabinetului Individual de Insolvență „Văduva Alberto Ciprian” - în calitate de administrator judiciar al S.C ESTRADA TV SRL – solicitare acord în vederea cesiunii părților sociale ale S.C. ESTRADA TV SRL
Audieri - noii acționari în fața CNA, vor să continue. Plătesc datoriile. Vor aprobarea pentru modificarea acționariatului. Amenzile s-au plătit. Planul de reorganizare anulează sancțiunile care sunt incluse în eșalonare, CNA ar sancționa de două ori.

Dezbateri -
Herjeu: amenzile neplătite, acționariat modificat fără acordul CNA, acționarii nu au habar în ce se bagă, habar nu au ce vor să facă. Un SRL plătește amenda pentru alt SRL. Nu au toate hârtiile în regulă. Ai încălcat legea acum 3 ani și jumătate nedepunând dovada plății amenzii acum un an și jumătate. E culpa mea ca instituție că iau act de încălcarea legii de acum 3 ani și jumătate. Să fim sănătoși. Sancțiunea pentru instituție e neaprobarea raportului de activitate. Nu e normal să aflăm acest lucru după patru ani. Acum nu este niciun interes public, nu avem un plan serios. Neridicând licența semnez un cec în alb că va face o televiziune frumoasă.
Tufeanu: 10.000 de lei nu se regăsesc achitați nici astăzi.
Ciobanu: în planul de reorganizare - plata op 7 de 10.000 este asta, de ce nu spune că s-a achitat? Prima amendă CNA a fost 100.000. 85.000 e mai mic decât 100.000. În 2017 era 20.000 redusă de Curtea de Apel. Dacă ar fi fost și cea de 100.000 băgată ANAF trebuia să aibă creanțe mai mult de 85.000 de lei. Cred că ANAF nu a înscris-o pentru că nu era definitivă dacă era proces pe rol.
Rusu: a propus amânarea pentru primirea certificatului fiscal să vedem dacă sunt pe zero.
Popescu: cât a trecut de la 6 luni amendă neplătită și până la planul de insolvență aprobat?
Ciobanu: deschiderea procedurii împotriva Estrada la 20 iunie 2017 - planul aprobat în 2018. Declarația de creanță de la ANAF - nu o avem - doar 85.000 dar numai noi aveam peste 100.000.
Popescu: trebuie să rezolvăm azi ce facem cu licența asta și în al doilea rând cu noul acționariat.
Pocora: nu sunt de acord cu ridicarea licenței, mai ales că CNA se trezește după patru ani că v-am prins. Nu voi vota nici schimbarea de acționariat.
Gubernat: modificarea de acționariat este vax albina, este deja modificat la Registrul Comerțului.
...
AMÂNAREA - VOT - Rusu Pocora Kocsis 3 voturi pentru
Solicitare reanalizare făcută de Gubernat pentru retragerea licenței - art 57 1 d - Borsos Sorescu Gubernat Tufeanu Herjeu Cristea 6 voturi pentru - împotrivă Rusu Kocsis Popescu Pocora.
VOT - modificarea acționariat acord prealabil - niciun vot. Somație - pentru modificare fără acord - Rusu împotrivă.

II. Modificări licențe audiovizuale:

1. S.C. DIGI COMMUNICATION SRL Sovata pentru Sovidek din Sovata - modificare zonă și format de difuzare, orar, durată și structură serviciu de programe
Difuzare Telekom, Nextgen și alți difuzori locali. Exclusiv limba maghiară.
Ianoș Cubaș - avem succes și solicitări din județele limitrofe. Acoperim Mureș și județele limitrofe. Preponderent cu autosusținere, bază solidă pentru grilă. Ne autofinanțăm prin publicitate și alte surse ale firmei. Vom avea mai multă publicitate. Vor intra în producție sumele.
De la un orășel la 8 județe. A observaat Herjeu, cu doar 2 ore de program pe zi.

Borsos a spus că piața maghiară este dificilă și ar fi mai bine doar câteva județe. Reprezentantul a acceptat, merge să modifice cererea doar pentru câteva județe: Mureș, Harghita și Covasna.
VOT - unanimitate, fără Cristea care nu este în sală.

2. S.C. DOGAN MEDIA INTERNATIONAL SA București - notificare modificare acționariat.
O doamnă cedează altei doamne 0.0002%.

3. S.C. DESIGNERY MEDIA SRL București pentru IDA TV din București – modificare sediu social și format de difuzare
Se mută în Voluntari, din SD în HD, nu modifică acționariatul.
VOT - Popescu Herjeu Tufeanu Gubernat Borsos... unanimitate (fără Cristea care nu este în sală).

III. Adresa nr. 10322/03.10.2019 de la S.C. FS PRODUCTION SRL Miercurea Ciuc - privind modificarea grilei de program cu păstrarea structurii serviciului de programe aprobate
Doar informare se modifică o emisiune fără modificarea structurii.
Niciun vot.

IV. Lista radiodifuzorilor care au transmis, după data limită, Anexa 1 la Decizia C.N.A. nr.781/2019 privind alegerile prezidențiale.
Au trimis dar au depășit termenul.
Tufeanu a spus că toți trebuie să știe unde au posibilitatea să se promoveze, sunt limitați de un termen. 12 octombrie e termenul. Trebuie să publicăm lista finală.
Vot actualizarea listei - unanimitate (fără Borsos care lipsește din sală).

V. Rapoarte ale Direcției Control Digitalizare:

1. Paprika FM Cluj Napoca – rediscutare
Scrisoare - pe structură, nu respectă, vot unanimitate.

2. Radio Infinit Novaci – cu reclamație

3. TV Sud Tg. Jiu – cu reclamație

4. VTV Rm. Valcea – cu reclamație

VI. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:

1. Antena 1, Antena 3, Antena Stars, B1 TV, Digi 24, Prima TV, PRO TV, România TV, TVR 2 – emisiuni difuzate în perioada 1 – 15 septembrie 2019 – cu reclamații

VIII. Diverse.

Monica Gubernat a anunțat că joi 10 octombrie nu va fi ședință deoarece CNA nu are gata monitorizările pe a doua parte a lunii septembrie.


------------------------------------------

În jurul orei 16.51 CNA a difuzat următorul


Comunicat de presă

08.10.2019

Întrunit în ședința publică din data de 08.10.2019, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să sancționeze cu somații publice posturile:

- Antena 1, deoarece la difuzarea emisiunii „Poftiți pe la noi. Poftiți la muncă” (edițiile din 01 și 03.09.2019), radiodifuzorul nu a respectat dispozițiile art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere și nerespectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. b) în cadrul emisiunii „iUmor”, ediția din 13.09.2019 [„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”];

- Prima TV, pentru că emisiunea „Starea nației” din 8 și 11.09.2019 a fost difuzată fără a se ține cont de dispozițiile art. 40 alin (5) din Codul audiovizualului, potrivit cărora „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Ca urmare a analizării rapoartelor întocmite de Direcția Control și Digitalizare și constatând încălcări ale Codului de reglementare a conținutului audiovizual, CNA a decis să aplice câte o somație publică societăților:

- SUD MEDIA PRODUCTION SRL / TV SUD / TÂRGU JIU / GORJ, pentru încălcarea dispozițiilor art. 64 alin. (1) lit. b) la difuzarea edițiilor din 27.08 și 03.09.2019 ale emisiunii „Ora adevărului” [„În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”];

- VEZI TELEVIZIUNE SRL/Televiziunea VTV/ RM. VALCEA / VALCEA, deoarece emisiunea „Obiectiv România” din data de 18.09.2019 a fost difuzată cu nerespectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. b).

În aceeași ședință, CNA a decis să aplice o somație publică societății Estrada TV S.R.L. pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)” . De asemenea, Consiliul a decis, în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (1) lit. d) din Legea audiovizualului, retragerea licenţei audiovizuale deținute de S.C. Estrada TV S.R.L. pentru postul eStrada TV [„Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: (...) d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”].

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

------------------------------------------


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL