×

Profil -- Data și ora publicării: 31.10.2019 14:44:06

MARIA INIMA ROMANIEI-PROIECȚII-TURNEU (conține UPDATE) / „Maria Inima României” și „Războiul Regelui” merg într-un turneu național de proiecții gratuite



București (MEDIA EXPRES) / 31 oct 2019 / History, Chainsaw Film Productions, Banca Transilvania, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, Groupama, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, EnayatiGroup susțin în noiembrie și decembrie un turneu național cu proiecțiile gratuite în săli de cultură, școli și spații de cultură a documentarelor „Maria Inima României” și „Războiul Regelui”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la București la 29 octombrie de prodicătorul filmelor, John Florescu, și de către Dan Drăghicescu, producator asociat.

Turneul național al filmelor istorice despre monarhii români, prezentate la televiziunea Histroy la 23 august 2019, are un buget de peste 10.000 de euro și va dura peste o lună, făcând parte dintr-un efort de promovare a celor două filme istorice despre două dintre cele mai importante personalități românești, a explicat John Florescu.

Acesta a mai spus că este vorba totodată și despre informarea și cunoașterea istoriei, oamenii care au învățat istoria comunistă dar și tinerii din ziua de azi știind mai puțin detaliile despre viața și faptele Reginei Maria și ale Regelui Mihai, așa cum sunt ele dezvăluite în cele două filme documentare.

Florescu a mai spus că documentarul despre Regina Maria a adus în premieră secvențe din arhive care nu au mai fost văzute, colorizarea filmelor din arhivele Primului Război Mondial - într-o premieră mondială - și reconstituirea vocii Reginei. „Colorizarea face filmele atractive pentru tinerii din ziua de azi, nu poți să-i ții o oră la un film alb negru că adorm”, a glumit producătorul.

Colorizarea imaginilor din arhive nu a fost posibilă doar în cazul peliculelor din România, oficialii de la București considerând că procedeul „falsifică” istoria, deși reconstituirea culorilor pentru imaginile de arhivă s-a făcut cu istorici francezi care cunoșteau relatărilor de la evenimente din presa timpului, unde au existat descrieri amănunțite, inclusiv ale culorilor hainelor și detaliilor vestimentare purtate de participanți.

„Cred că documentarele revin în atenția publicului, sunt multe documentare inclusiv pe Netflix la care publicul se uită, există un nou interes pentru subiectele de documentar și oamenii caută informații despre ceea ce îi interesează. Cred că modelul nostru de documentar de tip anglo-american este puțin mai neutru, nu renunțăm niciodată să prezentăm faptele doar pentru că ele nu ar trebui spuse, lăsăm oamenii să cunoască întreaga poveste atâta vreme cât faptele sunt reale”, a mai spus John Florescu la 29 octombrie.

„Cele două documentare sunt bazate pe trei capitole: interviurile cu istorici și cu martorii oculari, sunt scenele de reconstituiri și al treilea capitol arhivele – am făcut cercetări în București, în alte capitale europene și în America”, a spus la rândul său Dan Drăghicescu la conferința de presă.

Pentru desfășurarea turneului național organizatorii cer sprijinul municipalităților pentru găsirea unor săli de proiecție, în lipsa cinematografelor locale, au mai arătat cei doi producători. Programul proiecțiilor este comunicat pe măsură ce se concretizează pe pagina de Facebook a evenimentului, la adresa: www.facebook.com/MARIAINIMAROMANIEI.

„România este plină de eroi” a declarat Dl. Florescu la conferința de presă din 29 octombrie, organizată chiar în ziua aniversării a 144 de ani de la nașterea Reginei Maria. „Ea a fost mereu cu spiritul și sufletul aproape de oamenii obișnuiți iar noi ne dorim să contribuim, împărtășind publicului povestea vieții sale.”

(UPDATE)
În cadrul aceluiași turneu, Chainsaw Film Productions va oferi publicului și posibilitatea vizionării filmului "Războiul Regelui", documentar despre viața ultimului rege al României, Regele Mihai I. Filmul a avut premiera în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY si HISTORY 2.

Prima vizionare a acestei pelicule în cadrul turneului național va avea loc la București, pe 14 noiembrie 2019 ora 19:00, în Aula Bibliotecii Central Universitare "Carol I". Mai multe informații se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/.

Până în acest moment, în România cele doua filme documentare au fost vizionate de peste 5 milioane de oameni, oferind publicului șansa de a urmări destinele celor doi monarhi cu un impact reprezentativ asupra istoriei moderne a României.

Bucurându-se de prezența oficialităților locale și a istoricilor, turneul va oferi șansa publicului de a afla mai multe informații și despre echipa producătoare: renumitul Trevor Poots, producător și scenarist, istoricul Matei Cazacu, producătorul Viorel Chesaru, producătorul asociat Dan Drăghicescu și Mircea Lăcătuș, editorul producției.

"Noi, cei de la HISTORY, suntem bucuroși să fim parte din acest proiect cinematografic educațional și să ne adresăm publicului nostru local prin teme de referință cu însemnătate pentru el. Dorința noastră este să ne implicăm în inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii. Suntem conștienți de dragostea pe care românii o poartă Reginei Maria și Regelui Mihai. Din acest motiv în luna august a acestui an, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la momentul crucial în care România a întors armele împotriva Germaniei, am difuzat filmele Războiul Regelui și Maria: Inima României pe canalul HISTORY pentru a le face cunoscute poveștile de viață. Acest turneu național reprezintă continuarea implicării noastre active în promovarea marilor momente istorice." a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.

„Războiul Regelui” şi „Maria, Inima României” sunt produse de Chainsaw Film Production S.R.L.
(SFARSIT UPDATE)

„Maria, Inima României” a avut premiera la History România la 23 august 2019, cele două documentare făcând parte din seria difuzată de această televiziune sub denumirea „Zilele glorioase ale istoriei românești”.

John M. Florescu este un producător american, fiului profesorului de istorie de origine română Radu Florescu, cunoscut în SUA pentru numeroasele interviuri cu politicieni și președinți americani pe teme de actualitate. A produs numeroase emisiuni pentru televiziuni cum sunt CBS, HBO, PBS, Discovery-Times, Disney, A & E Network, The History Channel, BBC și The Canadian Broadcasting Corporation, în calitate de Președinte și CEO al companiei David Paradine Television Inc., compania de producție din Los Angeles care îi aparține lui Sir David Frost. Cariera sa în producția de documentare include titluri despre istorie și politică cum sunt: "The Nixon Interviews with David Frost" (Disney, 6 episoade, 1994, ce conține extrase dintr-o înregistrare originală de 27 de ore care nu au fost văzute niciodată public, "Interviews I'll Never Forget" pentru CB, 1998, 13 episoade, "Decisive Battles of the Ancient World" (History, 12 episoade, 2004), "Bloodlines: The Dracula Family Tree" (History, 2003), "Lessons of the Gulf War" (History Channel, 1996). A regizat și produs o serie de documentare politice și istorice recente, difuzate la nivel internațional printre care: "The King Who Tricked Hitler" (A&E's H2, CME -Time Warner Channel, 2016), seria "Trump versus Clinton: What It Means to Europe" (CME, Romania - Time Warner Channel, 2016) și "Trump: What He Means to Europe" (CME/Time Warner, 2017), ultimul său film fiind „Queen Maria of Romania”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL