= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:09.07.2020
Data ultimei ştiri: 08.07.2020 23:13:54
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 13.11.2019 15:29:25
AMC-FILME-FAST AND FURIOUS / AMC difuzează Trei filme din seria-cult „Furios și iute”
București (MEDIA EXPRES_ / 13 nov 2019 / AMC difuzează în luna noiembrie trei filme ale celebrei serii-cult „Furios și Iute” : „Furios și iute”/”The Fast and the Furious” (2001), „Mai furios, mai iute”/”2 Fast 2 Furious” (2003) și „Furios și iute 4: Piese originale”/”Fast and Furious 4” (2009).

Cu 18 ani în urmă, un mic film intitulat “The Fast and the Furious”, despre cursele de mașini underground din estul orașului Los Angeles, a devenit cel mai mare hit al verii, cumulând la box office 207 de milioane de dolari.

Un angajament pe care și l-au asumat realizatorii a fost să poată susține interesul publicului pentru continuări, cu un mix de neuitat de personaje, acțiune și poveste. Dar - mai ales - să se centreze, dincolo de cursele de mașini și parada de boliduri tunate, pe familiile și comunitățile de participanți la cursele de mașini.

Dincolo de a fi un film despre curse ilegale de maşini şi despre bandele ce pun stăpânire pe şosele, “The Fast and the Furious” - prima producție din celebra serie și cea care a dat tonul francizei - era un film despre un mod de viaţă: trăirea vieţii la viteză maximă, fără a te gândi la consecinţe şi savurând fiecare moment prezent.

„Îmi trăiesc viaţa doar pe o distanţă de un sfert de milă. Nimic altceva nu contează… În cele zece secunde sau mai puţin mă simt liber”, spunea Dominic Toretto, golanul pasionat de maşini (interpretat de Vin Diesel). Mai mult, primul film trata câteva dintre cele mai importante teme ale western-ului clasic – loialitate, trădare, libertate. Dar, în loc de cai, era vorba de cai putere. „S-au scris și s-au povestit atâtea despre rolul automobilului în dezvoltarea culturii americane”, declara regizorul Rob Cohen la data lansării primului film din serie. „Mașina este un simbol al libertății și al mobilității. Există un moment în viața ta când ești total dependent de părinți pentru a te mișca în vecinătate. Și apoi, la 16 ani, obții în sfârșit carnetul. De aici încolo devii liber. Și tu nu vei uita niciodată că mașina ți-a acordat această libertate”...

Franciza de succes a evoluat treptat de la filme cu curse de mașini la thrillere de acțiune spectaculoase. Oricât de nebunești păreau scenele de acțiune dintr-un capitol al francizei, următorul capitol avea unele și mai spectaculoase. Teme precum familia, loialitatea și sacrificiul au fost centrale în filmele seriei. Cascadoriile au crescut în intensitate, peisajele au devenit tot mai exotice, dar cheia succesului o constituia faptul că spectatorul relaționa cu personajele.

AMC va difuza filmele după cum urmează:

Furios și iute/The Fast and the Furious (2001)
Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 19:50, AMC
Duminică, 17 noiembrie, ora 16:35, AMC
Vineri, 22 noiembrie, ora 17:15, AMC
În 1998, un articol din revista Vibe despre cursele de stradă a pus bazele uneia dintre cele mai iubite și mai profitabile francize din istoria studiourilor Universal. În 2001, publicul făcea cunoștință cu campionul curselor underground Dominic Toretto și cu ofițerul de poliție LAPD sub acoperire Brian O'Conner.

Pe parcursul celor două ore ale filmului „The Fast and The Furious” publicul privește doi bărbați ce se află de părțile opuse ale legii întrecându-se într-o cursă nebunească a mașinilor uimitoare, cu motoare tunate, formând o prietenie ciudată, dar bazată pe afecțiune, înțelegere și respect reciproc. Povestea începe în Los Angeles, în lumea curselor de maşini, când tânărul Brian (Paul Walker) se alătură grupului lui Toretto fără să-i spună acestuia că este poliţist sub acoperire. Iată începutul prieteniei care pe marele ecran a durat 15 ani, iar în viaţa reală a fost sfârşită de moartea tragică a lui Walker.

Mai furios, mai iute/2 Fast 2 Furious (2003)
Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 19:50, AMC
Duminică, 24 noiembrie, ora 16:35, AMC
Vineri, 29 noiembrie, ora 17:40, AMC
Când au auzit că se face o continuare a filmului „The Fast and the Furious”, majoritatea fanilor şi-au imaginat că noua producţie cinematografică va urmări aventurile lui Dominic Toretto, golanul interpretat cu stil de Vin Diesel. Producătorii au decis însă ca acţiunea sequel-ului să îl aibă în centrul său pe fostul poliţist Brian O'Conner (Paul Walker), care a început o viaţă nouă la Miami, participând la curse ilegale de maşini.

Talentul său de pilot de curse îl aduce în atenţia poliţiei locale care încearcă să-l infiltreze în serviciul unui traficant de droguri sud-american. Pentru reuşita acţiunii, Brian îl aduce cu el pe Roman Pearce (Tyrese Gibson), un prieten din copilărie ce tocmai ieşise din închisoare. Cei doi formează un duo imbatabil, capabil să ocolească toate piedicile aflate în cale. 2 Fast 2 Furious livrează aceeaşi cantitate de adrenalină ca şi primul film, etalând multe maşini tunate şi având o acţiune alertă şi pe alocuri chiar și umor.

Furios și iute 4: Piese originale/Fast and Furious 4 (2009)
Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 19:50, AMC
Opt ani de la lansarea seriei-cult, producătorul Neal Moritz a vrut un nou film în care să se simtă pulsul culturii pop. A știut că este momentul potrivit pentru a aduce publicului cea de a patra parte din seria devenită foarte îndrăgită. Publicul îl iubea pe Dominic, un personaj carismatic, iar Moritz știa că fanii doresc să îi revadă împreună pe Dom și Brian. Între cei doi există o legătură frățească. Unul a crescut de partea cea rea, iar celălalt de partea binelui. Brian intră în lumea lui Dom și fiecare îi asigură spatele celuilalt.

Realizatorii au ridicat miza încă o dată, oferindu-le lui Dom și Brian de data aceasta un arsenal întreg de mașini cu limite de viteză nebănuite și rezistență șocantă. Văzut ultima dată la frontiera cu Mexicul, Dom se îndreaptă spre Republica Dominicană unde cultura curselor underground înflorește în ritmul muzicii reggae.

Având-o pe Letty (Michelle Rodriguez) alături de el, Dom începe o nouă viață... dar una plină de incertitudini, stilul de viață al unui evadat internațional. Letty și Dom sunt fugari, încalcă legea oriunde se duc. Cei doi crează o ușoară senzație de Bonnie și Clyde.

La finalul capitolului al patrulea, Brian face sacrificiul suprem: i se alătură încă o dată lui Dom și îl eliberează, plătind în schimb cu propia sa libertate, și fugind alături de Mia. Acest gest îi va apropia pe cei doi, care vor deveni ca frații. De aici se conturează premisa celui de-al cincilea capitol al francizei.

AMC a fost prima televiziune de cablu care a câștigat un premiu Emmy pentru Cel mai bun serial dramatic cu ”Mad Men” în 2008, apoi a câștigat premiul patru ani consecutiv, înainte de a fi câștigat de ”Breaking Bad” în 2013 și 2014. Serialele dramatice originale de actualitate la AMC sunt ”The Night Manager”, nominalizat la Golden Globe și ”Better call Saul”, alături de ”Fear the Walking Dead”, ”HUMANS”, ”Into the Badlands”, ”Preacher”, ”The Terror” și viitorul serial ”NOS4A2”.

AMC este distribuit în întreaga Americă de Nord, dar și în alte peste 125 de țări din lume. AMC Global este o destinație de top când vine vorba despre entertainment și este disponibil în HD și SD, pe toate platformele (TV, online, on demand și pe dispozitive mobile).
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.