×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 26.11.2019 17:02:41

OTT-JOYN-STARZPLAY-LANSARE / Noile servicii de conținut online Joyn Plus+ și Starzplay au anunțat planuri de extindere la nivel internațional



// de Mihai Pavelescu //

București (MEDIA EXPRES) / 26 nov 2019 / Două noi servicii de conținut online au fost anunțate la nivel european și mondial marți, 26 noiembrie, Joyn Plus+ în Germania și Starzplay în Marea Britanie, Germania, Franța, Mexic și Brazilia, ambele cu planuri de extinderea acoperirii geografice la nivel internațional. După recent lansatul Disney+, acestea vin să se adauge de acum clasicelor Netflix, Amazon Prime și HBO GO.

Joyn este o colaborare 50-50% între ProSiebenSat.1 și Discovery și oferta premium a serviciului denumită Plus+ costă 6,99 EURO pe lună, cu o reducere la 3,99 pentru primele trei luni de abonament.

Joyn Plus+ începe cu o ofertă promoțională pentru spectatorii din Germania care se înscriu înainte de sfârșitul anului 2019 cu o lună gratuit și cu o taxă de 3,99 EUR pe lună pentru următoarele trei luni. Taxa de 6,99 EUR este cu 1 € mai ieftină decât oferta de bază a Netflix.

Versiunea premium a Joyn - oferta gratuită lansată în iunie - oferă 61 de televiziuni lineare precum și versiuni HD a șase servicii TV cu plată (pay TV): ProSiebenSat Fun, Emotions Sat.1, Kabel Eins Classics, Animal Planet, Discovery Channel și Eurosport 2.

CEO-ul ProSiebenSat.1 Max Conze preluat de presa internațională a spus că ținta serviciului Joyn este de 10 milioane de utilizatori activi lunar în doi ani de la lansare.

Celălalt serviciu care a făcut un anunț la 26 noiembrie, Starzplay, este de origine americană și se lansează acum în Marea Britanie, Franța, Germania, Brazilia și Mexic. Serviciul deținut de producătorul Lionsgate Starz are în plan lansarea anul viitor în alte 20 de țări (neanunțate însă deocamdată).

Până în prezent, Starzplay s-a distribuit prin platforme precum Apple TV și Amazon Prime Video sau în parteneriat cu diferiție parteneri de telecomunicații, platforma fiind disponibilă în prezent în Europa și America Latină pe Apple TV, în Franța, Germania, Mexic și Marea Britanie pe Amazon și în Spania prin Orange și Vodafone.

Serviciul Starzplay cu distribuție online pe internet are prețul de 5 dolari SUA pe lună, printr-o aplicație care permite până la patru utilizatori simultan și descărcarea offline ale unor emisiuni și filme selectate, cu versiuni pentru iPhone, iPad și Android.

Distribuția independentă online Starzplay va urma modelul cunoscut în România de la HBO, care păstrează relația cu cabliștii și distribuitorii tradiționali permițând abonaților acestora să se conecteze la HBO Go în contul abonamentelor deja existente.

Aplicația Starz are în SUA peste 5,6 milioane de clienți OTT și numărul acestora continuă să crească, potrivit oficialilor companiei preluați de presa internațională.

Starz crede că extinderea într-o relație directă către consumator în arena globală, odată cu lansarea aplicației Starzplay la nivel internațional, oferă abonaților conținut premium pe dispozitivul ales iar companiei acces la informații cheie despre consumatori, pe măsură ce ecosistemul producției și distribuției de conținut este în plină evoluție.

Reamintim că în prezent în România sunt disponibile doar serviciile de streaming online de programe TV oferite de Netflix, Amazon Prime (fără traducere în limba română) și HBO. Niciunul dintre acestea nu oferă însă acces la televiziunile lineare locale sau internaționale dedicate pieței românești, așa cum este cazul Joyn în Germania.

Serviciul independent românesc de streaming TV online Seenow a fost închis la începutul lunii noiembrie 2019. Alte servicii notabile de distribuție de conținut online care nu oferă însă televiziunile altor companii sunt deținute de Pro TV (voyo.ro) și Antena Group (antenaplay.ro). Pe de altă parte, RCS & RDS oferă prin digionilne.ro acces la 54 de televiziuni românești și străine (nu și cele din grupurile Pro și Antena).

Voyo.ro oferă 7 televiziuni ale grupului Pro TV, filme, seriale și emisiuni și costă 3 euro pe lună + TVA, echivalentul în lei.

Antenaplay.ro oferă 9 televiziuni Live 24/24h plus emisiunile difuzate pe acestea și costră 10 lei/lună la plata cu cardul, 3€/lună+TVA la plata prin PayPal sau SMS.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL