×

Revista presei -- Data și ora publicării: 20.12.2019 17:50:32

REVISTA PRESEI / 20 dec 2019 /




Au fost depistate două rețele ilegale uriașe de streaming care le depășeau pe Netflix și Amazon Prime
Fostul director al Orange, condamnat la închisoare în dosarul valului de sinucideri în rândul angajaților
Șeful statului a sugerat guvernului să mai aștepte cu licitația pentru tehnologia 5G. ”Cine să vină, Huawei sau Huawei?”
Acuzată de lipsă de imparţialitate, BBC își vede finanțarea amenințată
Animaţia „Klaus”, vizionată de aproximativ 30 de milioane de abonaţi Netflix
Regizorul Bogdan Mureşanu: Selecţia pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscar, un cadou istoric
Kanal D anunță primii concurenți ai reality show-ului „Survivor România”
Antena 1 difuzează în această seară o ediție specială „iUmor” cu cele mai bune momente de „roast” din sezoanele 6 și 7
Kanal D anunță un nou serial turcesc, „Mă numesc Züleyha”. Când va avea loc premiera
Dragoș Moldovan, Andi Țolea, Jasmina Răsădean și Elena Bozian luptă pentru trofeul „Vocea României 2019”
Vodafone își vinde operațiunile din Malta


Au fost depistate două rețele ilegale uriașe de streaming care le depășeau pe Netflix și Amazon Prime

Pe măsură ce escaladează războaiele în lumea streamingului, Departamentul Justiției din SUA a scos din joc unele din cele mai mari servicii ilegale. Doi programatori din Las Vegas au pledat vinovați sub învinuiri de încălcări ale drepturilor de autor după o investigație a FBI care a demonstrat că gestionau două siteuri ilegale de mari dimensiuni, iStreamItAll și Jetflix. În „biblioteca” iStreamItAll figurau peste 118.000 de episoade tv și 8.000 de filme care o făceau mai mare decât Netflix, Hulu și Amazon Prime, conform datelor de la Departamentul Justiției. Atât iStreamItAll, cât și Jetflix aveau zeci de mii de abonați plătitori și erau proiectate să opereze pe multe dispozitive și platforme diferite, „sisteme de operare, telefoane inteligente, tablete, televizoare inteligente, console pentru jocuri video, playere media digitale, set-top boxes și browsere web”, se spune în capetele de acuzare. Pirateria este de multă vreme o problemă pentru liderii companiilor de streaming. Într-o scrisoare din 2015 către acționari, Reed Hastings, CEO la Netflix, numea pirateria „cel mai mare concurent al nostru”. De atunci, lumea streamingului s-a schimbat mult, dar pirateria a devenit o problemă și mai mare după ce mai mulți jucători legitimi au intrat pe piață și au fragmentat-o. 30 de creatori de conținut, printre care Hulu, HBO, Amazon și alții, au creat în 2017 o organizație independentă care urmărește și combaterea pirateriei.
https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-23560532-fost-depistate-doua-retele-ilegale-uriase-streaming-care-depaseau-netflix-amazon-prime.htm


Fostul director al Orange, condamnat la închisoare în dosarul valului de sinucideri în rândul angajaților

Un tribunal francez l-a condamnat, vineri, pe fostul director general al grupului francez de telefonie Orange, Didier Lombard, la o pedeapsă de un an de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de "hărţuire morală" într-un dosar care are legătură cu valul de sinucideri de la France Télécom, scrie Agerpres, citând Reuters. Între 2008 şi 2009, 35 de angajaţi ai France Telecom (Orange) s-au sinucis, unii dintre ei evocând un "management al terorii" destinat să îi facă să părăsească compania. Din pedepsa de un an de închisoare, la care a fost condamnat Didier Lombard, a fost suspendată o perioadă de opt luni, ceea ce înseamnă că practic Didier Lombard va petrece doar patru luni în închisoare. De asemenea, Didier Lombard a fost condamnat la plata sumei de 15.000 de euro. La rândul său, compania Orange, care la data sinuciderilor se numea France Telecom, a fost găsită vinovată de acelaşi acuzaţii şi amendată cu 75.000 de euro. Cazul a vizat un program de restructurare derulat între 2006 şi 2008 de France Telecom, prin care se intenţiona să fie disponibilizaţi 22.000 din cei 120.000 de salariaţi şi să fie relocaţi alţi 10.000 de angajaţi.
https://www.hotnews.ro/stiri-international-23561358-fostul-director-orange-condamnat-inchisoare-dosarul-valului-sinucideri-randul-angajatilor.htm


Șeful statului a sugerat guvernului să mai aștepte cu licitația pentru tehnologia 5G. ”Cine să vină, Huawei sau Huawei?”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Cotroceni că a sugerat guvernului să mai aștepte cu licitațiile privind implementarea tehnologiei 5G, chiar dacă acestea sunt prevăzute să aibă loc în 2020. ”Pe 5G nu există o politică agreată și consolidată, deci le-am recomandat să mai stea puțin. Există un singur provider în acest moment care poate implementa 5g, e Huawei. Ceilalți sunt aproape, dar nu avem o piață concurențială. Cine să vină, Huawei sau Huawei? Să nu ne aruncîăm cu capul înainte, tehnologia 5G va schimba profund societatea, ea nu este reversibilă, nu e ca și cum îți schimbi telefonul. Un singur provider nu reprezintă o piașă concurențială. Nu putem risca să luăm o decizie greșită pentru întreaga societate”, a spus Iohannis.
https://www.g4media.ro/seful-statului-a-sugerat-guvernului-sa-mai-astepte-la-licitatiile-pentru-tehnologia-5g-cine-sa-vina-huawei-sau-huawei.html


Acuzată de lipsă de imparţialitate, BBC își vede finanțarea amenințată

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, acuză BBC că a luat poziție împotriva conservatorilor cu ocazia alegerilor legislative. El l-a însărcinat deja pe secretarul trezoreriei să revizuiască finanțarea grupului audiovizual public. Uimitor, și laburiștii au atacat-o pe “Mătușica”. Abia confirmat în funcția de prim-ministru, Boris Johnson atacă emblematicul grup audiovizual public BBC, pe care îl acuză că a luat poziție împotriva conservatorilor la alegerile legislative, amenințând să-i reducă subvențiile. Liderul conservator i-a cerut secretarului Trezoreriei, Rishi Sunak, să revizuiască finanțarea grupului public, a confirmat el în acestă duminică. Ținta: țaxa pentru radioteleviziune, principala sursă de venit a instituției, care are peste 2.000 de jurnaliști în toată lumea. Boris Johnson, care dispune de acum de o largă majoritate în parlament, ar putea să determine scăderea sumei – actualmente de 154,50 lire pe an (adică 198 de franci) – cu ocazia următoarei renegocieri a acordului cu BBC, prevăzută în 2022. Până atunci, prim-ministrul a mai dorit și ca neplata acestei taxe, până acum considerată delict pasibil de o amendă de 1.000 de lire (1285 de franci), să fie recalificată ca infracțiune, atrăgând amenzi mai puțin ridicate.
https://www.g4media.ro/acuzata-de-lipsa-de-impartialitate-bbc-isi-vede-finantarea-amenintata.html


Animaţia „Klaus”, vizionată de aproximativ 30 de milioane de abonaţi Netflix

Lungmetrajul animat „Klaus” a fost vizionat în prima lună, la nivel global, de aproximativ 30 de milioane de abonaţi Netflix, a transmis joi compania, informează Reuters. „Klaus”, povestea devenirii lui Moş Crăciun, a fost lansat pe 15 noiembrie şi este primul film animat original Netflix. Netflix contorizează o vizionare atunci când filmul este urmărit de pe un cont în proporţie de cel puţin 70%. Compania a mai transmis că lungmetrajul „Klaus” a fost vizionat în repetate rânduri de mai multe conturi, iar numărul de 30 de milioane nu le cuprinde pe acestea. Realizat în mare parte din animaţii realizate de mână, filmul spune povestea prieteniei dintre un poştaş neserios şi un solitar confecţionar de jucării. El a fost scris de animatorul spaniol Sergio Pablos, creatorul „Despicable Me”, iar printre cei care şi-au împrumutat vocile personajelor se numără J.K. Simmons şi Jason Schwartzman.
https://www.news.ro/cultura-media/animatia-klaus-vizionata-de-aproximativ-30-de-milioane-de-abonati-netflix-1922404520592019121119205896


Regizorul Bogdan Mureşanu: Selecţia pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscar, un cadou istoric

Regizorul Bogdan Mureşanu a declarat că includerea scurtmetrajului său „Cadoul de Crăciun”, cu Adrian Văncică şi Ioana Flora în distribuţie, pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscar 2020 este un cadou istoric, venit exact la 30 de ani de când au murit oameni ca să se schimbe lucrurile în România. „L-am făcut pentru că mă interesa tema pe care voiam să o abordez, nu am vizat succesul, nu ai cum să ştii soarta unui film”, a declarat Bogdan Mureşanu într-un interviu acordat Urban.ro. „E un film făcut cu prieteni, cu bani extrem de puţini de la statul român, de la CNC, restul - financiar - este acoperit de mine şi de un prieten, care e coproducător”. Actorii au fost aleşi pe baza castingului şi, chiar dacă cineastul ştia că îşi doreşte să lucreze cu Adrian Văncică, a dat probe cu trei actori. La fel a fost şi în cazul Ioanei Flora. „În cazul filmului meu, este o situaţie tragică, dar în cheie comică. E o partitură foarte fină, personajele nu trebuie să fie conştiente că sunt amuzante. Situaţia e amuzantă pentru privitor, din exterior”, a explicat el. Filmul, desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume, are o durată de 23 de minute. „De obicei, aceste producţii sunt sub 20 de minute, pentru că aşa sunt cerinţele în festivalurile de scurtmetraj. Noi credeam că nu va fi selecţionat într-un număr mare de festivaluri din pricina duratei. Şi, iniţial, aşa a şi fost, câteva luni nu s-a întâmplat nimic cu acest film”, a mai spus Mureşanu. Despre selecţia între finaliştii pentru o nominalizare la Oscar, regizorul român spune că a fost „un cadou istoric”. S-a întâmplat „la 30 de ani distanţă de când au murit oameni ca să se schimbe lucrurile în România. Doar că Statul român nu ţine pasul cu lucrurile pe care ar trebui să le schimbe”.
https://www.news.ro/entertainment/regizorul-bogdan-muresanu-selectia-pe-lista-scurta-pentru-nominalizare-la-oscar-un-cadou-istoric-1922401819002019121219204804


Kanal D anunță primii concurenți ai reality show-ului „Survivor România”

Cel mai intens reality din istoria televiziunii, „Survivor Romania', se pregateste sa isi arunce concurentii in lupta pentru supravietuire. Ruby, Augustin Viziru, Cezar Juratoni si Asiana Peng sunt doar cateva dintre vedetele care isi vor ascuti simturile si isi vor pune la bataie strategiile ca sa reziste in ceea ce va fi cea mai inspirationala si provocatoare experienta televizata. Jungla din Republica Dominicana le va intinde concurentilor capcane, ii va epuiza, le va testa limitele si ii va arata in fata milioanelor de telespectatori traversand o serie de emotii si intamplari, departe de cei dragi si condamnati sa supravietuiasca in conditii vitrege.
https://tvmania.ro/foto-kanal-d-anunta-primii-concurenti-ai-reality-show-ului-survivor-romania-265693.html


Antena 1 difuzează în această seară o ediție specială „iUmor” cu cele mai bune momente de „roast” din sezoanele 6 și 7

În această seară, la iUmor, românii vor putea urmări o ediție specială cu cele mai bune momente de “roast' din sezoanele 6 și 7, în care invitaţii speciali au făcut glume fără milă pe seama juraților și a prezentatorilor show-ului. Andreea Marin, Barbara Isasi, Roxana Vancea, Emilia Bendeac, mama juratului iUmor, Chef Florin Dumitrescu, Carmen Tănase, Paula Chirilă, Andrei Bendeac, fratele lui Mihai, Oana Cosânzeana, sora Deliei, Marian Godină și Doina Teodoru vor face spectacol în această seară în ediția specială. Marian Godină, poliţistul braşovean care a ajuns vedetă pe internet datorită modului simpatic în care povesteşte pe Facebook intervenţiile sale, a urcat pe scena iUmor cu emoții pentru a-i face o surpriză lui Cheloo:Am venit la iUmor pentru Cheloo. Îl admir foarte mult și am primit încântat invitația de a urca pe scena iUmor. Am avut emoții de când am ajuns la platourile de filmare până când am ieșit de pe scenă, nu e un lucru pe care îl fac în fiecare zi', a declarat Godină despre experiența pe scena iUmor.
https://tvmania.ro/antena-1-difuzeaza-in-aceasta-seara-o-editie-speciala-iumor-cu-cele-mai-bune-momente-de-roast-din-sezoanele-6-si-7-265687.html


Kanal D anunță un nou serial turcesc, „Mă numesc Züleyha”. Când va avea loc premiera

Kanal D le face o surpriză telespectatorilor săi aducându-le, pentru această iarnă, un nou serial turcesc de succes. Din 8 ianuarie, Kanal D intră în casele românilor cu producția Mă numesc Züleyha', (titlul original: Bir Zamanlar Çukurova), o poveste despre dragoste, devotament, dar și gelozie, trădare și lupta acerbă pentru avere. Mă numesc Züleyha' înfățișează istoria unei iubiri unice, care se derulează în Istanbulul anilor 70, și continuă pe tărâmurile fertile ale zonei Çukurova, Adana, locuri ce poartă amprenta unor povești legendare, despre curaj și iubire, dar și despre răutate, ambiție și tiranie. Mă numesc Züleyha' îi aduce în prim – plan pe Yilmaz Akkaya și Züleyha, doi tineri care se iubesc dincolo de limitele impuse de societatea în care trăiesc, dincolo de prejudecățile vremii și, mai presus de orice, sunt dispuși să facă totul pentru dragostea lor.
https://tvmania.ro/kanal-d-anunta-un-nou-serial-turcesc-ma-numesc-zuleyha-cand-va-avea-loc-premiera-265671.html


Dragoș Moldovan, Andi Țolea, Jasmina Răsădean și Elena Bozian luptă pentru trofeul „Vocea României 2019”

Mâine seară, de la 20:30, cei patru finaliști ai sezonului 9 vor urca pe scenă pentru a aduce în fața telespectatorilor interpretări de neuitat și vor prezenta câte trei momente: unul singuri, unul alături de antrenor și unul alături de un invitat special. Dragoș Moldovan, din echipa Tudor, îl va avea alături pe Tiberiu Albu, unul dintre câștigătorii Vocea României, iar Andi Țolea, din echipa Smiley, va cânta alături de interpreta Jo. Jasmina Răsădean, din echipa Irinei, va urca pe scenă cu Liviu Teodorescu, fost participant Vocea, iar Elena Bozian, din echipa Horia, o avea alături pe actrița Oana Sârbu. Cu gândul la marele premiu de 100.000 de euro, fiecare finalist s-a pregătit intens și a repetat toată săptămâna pentru a-i surprinde pe cei de acasă și pentru a-i convinge că merită votul lor și titlul de Vocea României.
https://tvmania.ro/dragos-moldovan-andi-tolea-jasmina-rasadean-si-elena-bozian-lupta-pentru-trofeul-vocea-romaniei-2019-265651.html

Vodafone își vinde operațiunile din Malta

Operatorul britanic de telefonie Vodafone Group PLC, prezent și pe piața din România, a anunțat joi că a ajuns la un acord privind vânzarea operațiunilor din Malta către Monaco Telecom SAM, informează Reuters. Prețul plătit de Monaco Telecom SAM conferă operatorului Vodafone Malta o valoare de 250 milioane euro. În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019, Vodafone Malta a realizat venituri în valoare de 82 milioane euro și un profit operațional de 32 milioane euro, scrie Agerpres. Finalizarea tranzacției necesită aprobarea Autorității pentru comunicații din Malta și este așteptată să aibă loc în primul trimestru din 2020. Potrivit cifrelor oficiale, Vodafone este cel mai mic din cei trei operatori de telefonie mobilă din Malta cu aproape 144.000 de utilizatori la finele lunii iunie. De asemenea, Vodafone Malta are și aproximativ 10.000 de utilizatori ai serviciilor de telefonie fixă.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/vodafone-isi-vinde-operatiunile-din-malta-19204813
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL