×

Cinema -- Data și ora publicării: 24.01.2020 12:49:07

1917-CINEMA-RECOMANDARE / Premiera din cinematografe „1917” este un film de război aflat în fruntea ierarhiei genului care nu trebuie ratat



/ de Mihai Pavelescu /
București (MEDIA EXPRES) / 24 ian 2020 / Toți avem poveștile noastre de război în familie, din primul și din al doilea. Sunt evenimente prea recente la scara istoriei ca să fi putut scăpa de fantomele trecutului. Din cauza violenței și absurdului morții, nu sunt un fan al genului dar filmele despre război și armată care se iau în serioas și sunt bine făcute sunt probabil pe cea mai înaltă treaptă a emoției pe care un film o poate induce în publicul din sălile de cinema.

„1917” de Sam Mendes (tradus în română „1917” cu adăugarea unui penibil două puncte „Speranță și moarte”, în stilul celulei de manipulare a conștiinei din societatea socialistă multilateral dezvoltată de la Româniafilm), depășește pragul de sus al emoției și compasiunii pentru milioanele de morți și infinita suferință din Primul Război Mondial.

Povestea de război este simplă, în timpul Primului Război Mondial doi soldați britanici - Schofield și Blake – primesc un ordin aparent imposibil de îndeplinit, să traverseze liniile inamice în mai puțin de 24 de ore pentru a transmite un mesaj care ar putea salva 1.600 de soldați britanici, inclusiv pe fratele lui Blake.

Filmul este inspirat de poveștile adevărate spuse de bunicul regizorului, Alfred Mendes, care a fost mesager pe front pentru Britanici. După lansarea în decembrie 2019 în Marea Britanie și SUA, filmul a fost deopotrivă apreciat de critici și de public, până la 22 ianuarie 2020 filmul având încasări de 86,3 milioane de dolari în SUA și Canada și 63,1 milioane în celelalte țări, cu un total la nivel mondial de 149,4 milioane, la un buget de producție care nu a depășit 100 de milioane de dolari.

Filmul a câștigat deja câteva premii importante și este un candidat serios la Oscarurile din februarie 2020.

Printre principalele reușite lăudate de critici sunt realismul, imaginea și cadrelele lungi care lasă impresia că filmul a fost tras dintr-o singură bucată, deși acest din urmă stil care a mai fost folosit de Mendes și în alte filme a fost considerat în unele cronici mai puțin pozitiv, pentru că deși este „imersiv poate abate atenția de la povestea filmului”.

În România filmul este distribuit de Vertical Entertainment, care a încheiat un parteneriat pentru promovare cu televiziunea Digi24, prezentă la proiecția de gală de la Grand Cinema Băneasa cu bannere amplasate în sală și care difuzează în perioada lansării în exclusivitate pentru România interviuri cu regizorul și actorii din film.

Cu toate că destinat unei audiențe adulte în principal pentru că prezintă realist violența și ororile războiului, soldații înotând ad literam în multe scene printre cadavre, filmul este total recomandabil pentru pasionații de filme dramatice aflate în vârful ierarhiei artei cinematografice.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL