Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:24.10.2020
Data ultimei ştiri: 22.10.2020 17:36:31
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Cinema 24.01.2020 12:49:07
1917-CINEMA-RECOMANDARE / Premiera din cinematografe „1917” este un film de război aflat în fruntea ierarhiei genului care nu trebuie ratat
/ de Mihai Pavelescu /
București (MEDIA EXPRES) / 24 ian 2020 / Toți avem poveștile noastre de război în familie, din primul și din al doilea. Sunt evenimente prea recente la scara istoriei ca să fi putut scăpa de fantomele trecutului. Din cauza violenței și absurdului morții, nu sunt un fan al genului dar filmele despre război și armată care se iau în serioas și sunt bine făcute sunt probabil pe cea mai înaltă treaptă a emoției pe care un film o poate induce în publicul din sălile de cinema.

„1917” de Sam Mendes (tradus în română „1917” cu adăugarea unui penibil două puncte „Speranță și moarte”, în stilul celulei de manipulare a conștiinei din societatea socialistă multilateral dezvoltată de la Româniafilm), depășește pragul de sus al emoției și compasiunii pentru milioanele de morți și infinita suferință din Primul Război Mondial.

Povestea de război este simplă, în timpul Primului Război Mondial doi soldați britanici - Schofield și Blake – primesc un ordin aparent imposibil de îndeplinit, să traverseze liniile inamice în mai puțin de 24 de ore pentru a transmite un mesaj care ar putea salva 1.600 de soldați britanici, inclusiv pe fratele lui Blake.

Filmul este inspirat de poveștile adevărate spuse de bunicul regizorului, Alfred Mendes, care a fost mesager pe front pentru Britanici. După lansarea în decembrie 2019 în Marea Britanie și SUA, filmul a fost deopotrivă apreciat de critici și de public, până la 22 ianuarie 2020 filmul având încasări de 86,3 milioane de dolari în SUA și Canada și 63,1 milioane în celelalte țări, cu un total la nivel mondial de 149,4 milioane, la un buget de producție care nu a depășit 100 de milioane de dolari.

Filmul a câștigat deja câteva premii importante și este un candidat serios la Oscarurile din februarie 2020.

Printre principalele reușite lăudate de critici sunt realismul, imaginea și cadrelele lungi care lasă impresia că filmul a fost tras dintr-o singură bucată, deși acest din urmă stil care a mai fost folosit de Mendes și în alte filme a fost considerat în unele cronici mai puțin pozitiv, pentru că deși este „imersiv poate abate atenția de la povestea filmului”.

În România filmul este distribuit de Vertical Entertainment, care a încheiat un parteneriat pentru promovare cu televiziunea Digi24, prezentă la proiecția de gală de la Grand Cinema Băneasa cu bannere amplasate în sală și care difuzează în perioada lansării în exclusivitate pentru România interviuri cu regizorul și actorii din film.

Cu toate că destinat unei audiențe adulte în principal pentru că prezintă realist violența și ororile războiului, soldații înotând ad literam în multe scene printre cadavre, filmul este total recomandabil pentru pasionații de filme dramatice aflate în vârful ierarhiei artei cinematografice.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.