Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:14.08.2020
Data ultimei ştiri: 13.08.2020 16:21:43
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 __Televiziune 14.02.2020 13:44:20
FILMBOX-FILME / „Cold Mountain”, “The Good Shepherd” și „Fun Mom Dinner” în februarie la FilmBox
București (MEDIA EXPRES) / 14 feb 2020 / ”Cold Mountain” filmul de război filmat în mare parte în România, scris și regizat de Anthony Minghella, cu Jude Law, Nicole Kidman și Renee Zellweger în rolurile principale, este programat la FilmBox duminică, 23 februarie, de la ora 22:00.

Producția a obținut 7 nominalizări la premiile Oscar, iar pentru apariția din acest film, Renee Zellweger a câștigat un Oscar, un Glob de Aur, un premiu Bafta și Screen Actors Guild Award.

Acțiunea se petrece în America anilor 1860, într-o țară cutremurată de război. Filmul urmărește destinele a trei oameni, a căror supraviețuire fizică și psihică depinde de legătura dintre ei.

Filmul a fost filmat în România, la Râșnov. ”Este o țară extraordinară, cu o mare varietate de peisaje. Ai sentimentul că vezi un peisaj neatins încă”, spunea Anthony Minghella, regizor cunoscut și pentru alte producții importante: ”The English Patient”, ”The Talented Mr. Ripley” sau ”The Reader”.

Iar dacă pentru Anthony, România a fost un miraj, pentru Nicole Kidman condițiile meteo au fost greu de îndurat. ”Am filmat vara, toamna și iarna. Am filmat la finalul verii și am avut parte de multă ploaie, astfel încât trebuia să ne oprim mereu din filmări și să așteptăm cerul senin. Apoi lunile de iarnă au venit cu temperaturi extrem de scăzute. Eram speriați că ne vom alege cu degerături la degete și nas. Asta mi s-a părut a fi partea cea mai grea pentru că atunci când condițiile sunt extreme este foarte greu să joci. Dar îmi amintesc că era totuși magic să fim acolo, sus pe munte, atât de departe de tot, în alt timp și în altă lume”, a mărturisit actrița australiancă.

”The Good Shepherd” (”Agenția secretă”) este programat sâmbătă, 22 februarie, de la ora 22:00, la FilmBox Plus. Este un alt film cu o distribuție impresionantă: Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin, Robert De Niro și William Hurt. În plus, filmul este regizat de nimeni altul decât Robert De Niro care a lucrat la acest proiect timp de 10 ani. Subiectul a fost unul dificil: CIA-ul. ”Nu am avut în plan să apar în acest film. Discutam despre cine ar putea juca rolul generalului William "Bill" Sullivan și cineva din echipă m-a întrebat: De ce nu tu? Și atunci am zis…ok, aș putea face asta”, spune Robert De Niro.
Matt Damon și Angelina Jolie au făcut echipă bună în acest film. ”A fost interesant pentru că Angelina este total diferită de personajul ei. Nu mi-o pot imagina stând într-o relație în care nu este fericită. Ea este foarte independentă și puternică, în schimb a jucat rolul unei femei care suferea în tăcere de dragul fiului ei. Chiar glumeam cu ea că în acest film trebuie să facă exact invers decât i-ar zice instinctul. Dar este dovada faptului că este o actriță atât de talentată încât poate juca un rol total opus caracterului ei”, a povestit Damon.

Comedie regizată de Alethea Jones, cu Katie Aselton, Toni Collette, Bridget Everett, Molly Shannon, Adam Scott și Adam Levine. ”Fun Mom Dinner” (”O noapte de pomină”) este despre patru mame al căror singur lucru în comun este clasa copiilor lor preşcolari. Ele se hotăresc să iasă împreună la "o cină distractivă între mame". ”Niciodată nu m-am distrat atât de mult la filmări. Am avut multe roluri de mamă în alte filme, dar ce mi-a plăcut cel mai mult la acest film a fost faptul că celebrează cine sunt aceste femei dincolo de a fi mame, dincolo de legătura cu copiii lor”, a spus Toni Collette. ”Am avut foarte mulți actori mari în acest film, cu care am crescut și pe care îi admir. A fost o surpriză pentru mine. Nu te învață nimeni în școală cum să lucrezi cu oameni pe care îi admiri enorm. Așa că a fost o provocare. Iar o altă provocare a fost că a trebuit să tragem filmul într-un timp scurt: 19 zile. A fost greu”, povestește Alethea Jones.

”Fun Mom Dinner” (”O noapte de pomină”) este la FilmBox Premium, duminică, 16 februarie, de la ora 21:00.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.