×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 27.02.2020 19:09:24

NETFILX-ALTERED CARBON-S2 / Netflix a început să distribuie sezonul al doilea din serialul SF Altered Carbon



București (MEDIA EXPRES) / 27 feb 2020 / Netfilx a notificat abonații din România în după-amiaza zilei de joi, 27 februarie, că sezonul al doilea al serialului ce combină stilurile cyberpunk din „Westworld” și dark SF din „Blade Runner” poate fi vizionat.

Cele 8 episoade pot fi descărcate și văzute și offline și beneficiază de subtitrare în limba română.

Seria realizată după romanul cyberpunk scris de Richard K. Morgan din Marea Britanie în 2002, are în centru un mercenar care după 250 de ani de hibernare forțată ca pușcăriaș este readus la viață într-un corp nou pentru a își câștiga libertatea dacă rezolvă un caz de crimă împotriva unui „matusalemic” (om bogat care-și prelungea viața la infinit transferându-și memoria în corpuri noi clonate după modelul original).

Seria a doua îl are în centru pe același mercenar de elită din trupele interstelare, de origine japonezo-ungur, Takeshi Kovacs, de data aceasta într-un nou corp, de... cântăreață japoneză, într-un bar oarecare, pe planeta Harlan, răvășită de război, la 30 de ani de la întâmplările din seria 1.

După primul episod am rămas însă oarecum dezamăgit de faptul că motorul acțiunii din prima serie se repetă identic: un matusalemic îl aduce împotriva voinței sale pe Kovacs într-un nou trup cu îmbunătățiri high-teech pentru luptă, ca să îl apere de un pericol deocamdată nenumit. Matusalemicul este însă ucis rapid și eroul află după o amnezie care durează până la finalul primului episod că misteriosul ucigaș era chiar iubita sa din trecut, Quellcrist Falconer.

Repetarea schemei face câteva dialoguri să sune fals, cum este de exemplu paradoxul fricii matusalemicului de a fi ucis, în vreme ce pe de altă parte bravează în fața lui Kovacs care-i tot refuza oferta (deși ferm, dar parcă fără convingere), laudându-se că a fost căpitan pe navele intergalactice care au dus la expansiunea oamenilor în cosmos înaintea inventării transferului memoriei în noi trupuri, și deci nu-i este lui frică de niciun Kovacs.

Toate minusurile de pe lume din scenariu sau dialog nu vor putea strica însă plăcerea fanilor SF de a descoperi noile decoruri, atmosfera sumbră a lumilor extraterestre de peste 360 de ani din viitor și efectele speciale cu care un astfel de serial realizat cu un buget mare le aduce pe micile ecrane.

Rămân de asemenea actuale teme ca identitatea de gen (bărbații puteau folosi trupuri de femei și viceversa), ciberspațiul versus realitatea obiectivă, hiperurbanismul care depășește planificarea urbană, violența psihică și fizică, paranoia, inteligența artificială, segregarea socială și, nu în ultimul rând, mitul tinereții-fără-bătrânețe-și-al-vieții-fără-de-moarte.

Agregatorul de critică Rotten Tomatoes nota la data publicării acestui articol un consens pozitiv al criticilor pentru cel de-al doilea sezon de 83% (față de 68% cât are sezonul 1), fiind „cu un pas mai aproape de strălucirea sursei de inspirație din care provine, chiar dacă nu reușește să o ajungă din urmă”.

Seria este recomandată de către Netflix pentru un public de peste 16 ani.

Serviciul Netflix poate fi accesat în România cu prețul de 7,99 euro pe lună pentru serviciul de bază, 9,99 euro pe lună pentru imagine Full HD și două ecrane simultan și 11,99 de euro pe lună pentru serviciul Premium ULTRA HD care oferă cea mai bună imagine (4K), posibilitatea downloadării filmelor pe 4 telefoane sau tablete și vizionarea pe patru ecrane simultan.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL