×

Revista presei -- Data și ora publicării: 11.03.2020 22:05:49

REVISTA PRESEI / 11 mar 2020 /





STUDIU: Publicitatea își caută bugetele de „altădată”
Miroslav Majoros, numit administrator la Telekom România Communications pentru încă 4 ani
„Povara adevărului” („Burden of truth”) continuă cu sezonul doi la AXN
Audiențele TV sunt în scădere
DOCUMENT Orange și Vodafone trebuie să achite 60 de milioane de euro la bugetul de stat în următoarele 10 zile pentru prelungirea unor licențe - proiect de HG
Omul care a dat numele Radio Guerrilla are de azi emisiune la postul de radio
Antena 3: „Emisiunile înregistrate vor fi suspendate momentan”. Cine poate, lucrează de la distanță. Ce vor face jurnaliștii în perioada următoare?
Cât costă Puterea Dragostei? Kanal D, amendat aspru de CNA pentru violența din emisiunea prezentată de Andreea Mantea
Concertul Forza ZU, anulat din cauza Coronavirusului. Mihai Morar: „Hotărârea ține de responsabilitate și de prudență”
Flacăra Olimpică se aprinde pe 12 martie. La TVR 1 vezi în direct ceremonia de la Templul Hera din Grecia
Cel de-al zecelea sezon „Next Star” începe mâine, de la ora 20:00, la Antena 1
Jennifer Lopez va putea fi văzută pe 13 martie în „Hustlers: Striptease pe Wall Street”, la Film Now
Gala premiilor Gopo, eveniment programat pentru data de 24 martie, amânată
TVR 1 va transmite în direct ceremonia aprinderii flăcării Olimpice de la Templul Hera din Grecia
Cea de-a 13-a ediţie a festivalului de film documentar şi drepturile omului One World Romania, amânată
Companiile telecom trebuie să achite 25-30 milioane euro pentru prelungirea unor licențe de utilizare a frecvențelor radio
Google pregătește un dispozitiv de streaming cu telecomandă și Android TV


STUDIU: Publicitatea își caută bugetele de „altădată”
 
La începutul acestui an, agenția Initiative Media a actualizat datele studiului „Media Fact Book”, singurul reper oficial de pe piață care analizează investițiile și tendințele media din România. În 2020, „Media Fact Book” (MFB) estimează că bugetul total de publicitate pe cele cinci suporturi tradiționale (TV, internet, radio, outdoor și print) va depăși pragul de jumătate de miliard de euro, mai precis 514 milioane de euro. Astfel, piața de media se apropie de vârful investițional din 2008, când s-a atins bugetul de 540 milioane de euro. Criza economică din 2009 a lovit puternic piața de publicitate din România, drept dovadă că, nici după 11 ani aceasta nu și-a mai revenit, în ciuda creșterilor minore din ultimii opt ani. În 2019, volumul net de publicitate consumat pe televiziune a fost estimat la 315 milioane de euro, în creștere cu 5% față de 2018. MFB notează că, anul trecut, audiența TV a scăzut cu 7%. Publicitatea digitală a crescut cu 17% față de 2018, ajungând la un buget de 99,1 milioane de euro. În 2020, Google și Facebook își vor consolida pozițiile dominante, în timp ce publicitatea pe internetul local va scădea cu 20% până la 13,9 milioane de euro. Piața de radio a atras un volum de 28,3 milioane de euro, în creștere cu 10% față de anul precedent. Principalele categorii de produse și servicii care investesc în publicitatea radio sunt: retail, pharma, telecomunicații, automobile și produsele cosmetice și de îngrijire personală. Publicitatea exterioară (outdoor) a atins un buget de 32,2 milioane de euro, în creștere cu 4,8% față de 2018. Investițiile publicitare în print au fost la 12,1 milioane de euro, mai mici cu 5% față de 2018.
https://www.forbes.ro/articles/studiu-publicitatea-isi-cauta-bugetele-de-altadata-154933
 
Miroslav Majoros, numit administrator la Telekom România Communications pentru încă 4 ani
 
Acționarii Telekom România Communications (n.a fostul Romtelecom), companie la care statul român deține pachetul minoritar de acțiuni, au hotărât, în data de 23 ianuarie 2020, prelungirea cu 4 ani a mandatului de administrator la această companie a lui Miroslav Majoros, actualul director general al grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote), potrivit unei decizii publicate marți, 10 martie, în Monitorul Oficial. Mandatul lui Miroslav Majoros în funcția de administrator la Telekom România Communications a fost prelungit din data de 27 ianuarie 2020 până la data de 26 ianuarie 2024, potrivit deciziei luate de cei doi acționari. - OTE International Investments Limited (deținând 54,01% din acțiuni, reprezentată de Evryiadis Sarsentis) și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (45,99% din acțiuni, reprezentat de Radu Mădălina Gabriela). Amintim că în luna decembrie 2019 s-a anunțat faptul că mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a fost prelungit cu un an începând cu data de 1 ianuarie 2020. Miroslav Majoros a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016. „Rezultatele companiei demonstrează că Miroslav și echipa sa de management conduc Telekom Romania în direcția corespunzătoare. Telekom Romania va continua procesul de transformare în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei”, a declarat în luna decembrie 2019 Michael Tsamaz, Președinte și CEO, OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications (n.a fostul Romtelecom).
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23715114-miroslav-majoros-numit-administrator-telekom-romania-pentru-inca-4-ani.htm
 
„Povara adevărului” („Burden of truth”) continuă cu sezonul doi la AXN
 
Serialul dramă de investigații „Povara adevărului” / “Burden of truth”, cu Kristin Kreuk (“Smallville” și “Beauty and the Beast”) în rolul principal, continuă cu sezonul doi, începând de marți, 10 martie, în fiecare marți seara, de la ora 21.00, cu episoade duble, informează Media Expres. Acțiunea noului sezon o găsește pe Joanna pregătită de un nou început, în cadrul unei firme de top din Winnipeg, la un an de la verdictul pozitiv obținut în numele tinerelor de liceu diagnosticate cu o boală misterioasă. Reușita tinerei avocate a ținut prima pagină a ziarelor și a dus la falimentul fabricii din Millwood. Acum, un nou client, un activist genial care militează pentru protecția datelor în mediul online, o pune față în față cu o nouă provocare – lumea controversată a hackerilor și a activiștilor, dar și o mișcare politică cu interese ascunse. Cazul care se va dezvolta pe parcursul celor opt episoade ale sezonului va avea multe întorsături și totul se va complica atunci când Joanna va ajunge ținta unui criminal în serie. Distantul ei tată va încerca să o ajute, însă lucrurile vor lua o turnură care le va schimba destinul amândurora pentru totdeaua. În tot acest timp, în Millwood, orașul natal al Joannei, situația nu este foarte roz, locuitorii încercând să-și reia viețile și să supraviețuiască falimentului fabricii care era principala sursă de venit pentru mulți dintre ei. Tensiunile și reproșurile ating cote maxime, forțându-l pe Billy să se retragă, însă acesta nu va putea evita confruntarea cu propriul frate, care va scoate la iveală amintiri dure din copilărie.
https://www.forbes.ro/povara-adevarului-burden-truth-continua-cu-sezonul-doi-la-axn-155014
 
Audiențele TV sunt în scădere
 
Televiziunile au furnizat mai puțină audiență pentru reclamele difuzate. Majoritatea băncilor și-au redus consumul de publicitate TV. Și segmentul operatorilor de comunicații mobile și-a micșorat consumul de reclamele TV în 2019. Piața de televiziunea gâfâie. Anul trecut, piața TV din România (73 de televiziuni înscrise în programul ARMADATA) a livrat 2.180.235 puncte de audiență (GRP’30) pe targetul comercial (urban, 18-49 de ani), în scădere cu 4,6% față de anul precedent. Această scădere nu este alarmantă pentru piața TV, care deține peste 60% din investițiile publicitare din România, dar reflectă un proces complex de degradare a audienței TV, generat de mai multe cauze. A scăzut consumul de televiziune liniară pe targetul comercial (urban, 18-49 de ani). Publicul din această categorie preferă internetul în locul televiziunii clasice, manevrată din telecomandă. Apoi, s-a micșorat populația cu vârste între 18-49 de ani a României pentru că mulți români au plecat la muncă în străinătate. De asemenea, așa-numita „generație a decrețeilor”, apropiată de televiziune, a început să iasă din targetul comercial. Altfel spus, „decrețeii” au îmbătrânit și au ieșit din acest segment comercial, vizat de companiile care investesc în publicitate. O altă cauză este segmentarea pieței TV din România. Sunt 73 de televiziuni în sistemul de măsurare a audienței, care își vând timpii de publicitate pe baza punctelor de audiență (Gross Rating Points – GRP’30). În același timp, platformele de filme HBO.GO și Netflix au „furat” din publicul tradițional al televiziunii lineare. La această migrare se adaugă și piratarea cu un indice ridicat în România. Nu în ultimul rând, se constată numărul mare de clipuri TV în calupurile publicitare, asta ca afect al prețurilor mici practicate de televiziuni pe punctele de audiență (Cost per Point), fapt care permite multor clienți cu bugete mici să cumpere publicitate TV. Această aglomerație din calupuri plictisește și alungă audiența (efectul de clutter). Acestea ar fi principalele cauze al scăderii de audiență pe piața TV. Anul trecut, Pro TV a livrat un volum de audiență 549.305 GRP’30 pe targetul comercial, în scădere cu 8,1% față de 2018. Este o scădere importantă pentru liderul pieței, dar trebuie precizat că bugetul de audiență livrat de Pro TV clienților publicitari a reprezentat 25,2% din totalul volumului furnizat de piața TV. Altfel spus, Pro TV deține un sfert din piața de publicitate TV. Volumul furnizat de Antena 1 a scăzut cu 6,7% față de 2018, fiind de 383.155 GRP’30 pe targetul comercial. Antena 1 are o cotă de piață de 17,5%. Kanal D, cel de‑al treilea jucător important pe piața TV, a înregistrat o creștere de 1,1% față de 2018 și deține o cotă de piață de 10,5%.
https://www.forbes.ro/articles/audientele-tv-sunt-scadere-154936
 
DOCUMENT Orange și Vodafone trebuie să achite 60 de milioane de euro la bugetul de stat în următoarele 10 zile pentru prelungirea unor licențe - proiect de HG
 
Orange și Vodafone ar trebui să achite împreună 60 de milioane de euro către bugetul de stat, până la data de 20 martie 2020, pentru prelungirea unor drepturi de utilizare asupra unor licențe de comunicații, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți, 10 martie. RCS&RDS și Telekom Mobile Communications (fostul Cosmote) ar urma să vireze alte 50 de milioane de euro către bugetul de stat până la 30 noiembrie 2021. Guvernul PNL condus de Ludovic Orban are pe agenda ședinței de marți, 10 martie, un proiect de Hotărâre de Guvern privind taxele de licență pe care ar trebui să le plătească Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS pentru prelungirea unor drepturi de utilizare a unor frecvențe radio pe care le folosesc deja în furnizarea serviciilor de comunicații. Este vorba de banda de 2100 MHz, în care licențele Orange și Vodafone expiră în martie 2020, iar licențele Telekom și RCS&RDS expiră în ianuarie 2022. Arbitrul telecom, condus de Sorin Grindeanu, a supus dezbaterii publice în decembrie 2019 aceste taxe de licență, care au rămas neschimbate, însă abia acum au ajuns pe masa Guvernului pentru a fi aprobate și transpuse în legislație. Conform proiectului de HG, Orange și Vodafone (ale căror licențe expiră la 31 martie 2020) ar trebui să plătească împreună 60 de milioane de euro până la data de 20 martie 2020 pentru a putea folosi în continuare aceste frecvențe, în timp ce RCS&RDS și Telekom România ar trebui să achite alte 50 de milioane de euro până la data de 30 noiembrie 2021.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23713253-document-orange-vodafone-trebuie-achite-60-milioane-euro-bugetul-stat-urmatoarele-10-zile-pentru-prelungirea-unor-licente-proiect.htm
 
Omul care a dat numele Radio Guerrilla are de azi emisiune la postul de radio
 
Voce nouă se aude de azi la Radio Guerrilla. Dragoș Mușat, cunoscut pentru rubrica Jurnalul lui Tetelu din paginile Academia Cațavencu, se va auzi de astăzi la Radio Guerrilla, într-o nouă emisiune.
Tetelu se va auzi în fiecare miercuri, de la ora 22.00, live, cu emisiunea „Minunatele aventuri vesele și triste ale lui Tetelu în lumea relațiilor de iubire”. Tema emisiunii? Tetelu va vorbi „despre iubire, conexiuni emoționale, inimi frînte, relații sparte, drame conjugale, fericire”, după cum spune acesta.  https://www.paginademedia.ro/2020/03/tetelu-emisiune-radio-guerrilla
 
Antena 3: „Emisiunile înregistrate vor fi suspendate momentan”. Cine poate, lucrează de la distanță. Ce vor face jurnaliștii în perioada următoare?
 
CORONAVIRUS. „Reporterii si, pe cat posibil, si operatorii, nu vor mai intra in redactie nici pentru a pleca spre si nici cand se intorc de la fimare”, se arată într-un mesaj intern dat în redacția postului Antena 3. Stația de știri ia măsuri de prevenire a unei eventuale epidemii de Coronavirus în redacție. Deciziile vin în contextul în care epidemia amenință țara noastră, ajunsă la un număr de 25 de îmbolnăviri la ora redactării acestei știri. O altă măsură importantă este suspendarea temporară a emisiunilor înregistrate: „Emisiunile inregistrate vor fi suspendate temporar, pentru a putea asigura o mai mare flexibilitate a echipelor de productie pentru realizarea continutului live (cele deja inregistrate vor fi difuzate)”.
https://www.paginademedia.ro/2020/03/antena-3-masuri-coronavirus
 
Cât costă Puterea Dragostei? Kanal D, amendat aspru de CNA pentru violența din emisiunea prezentată de Andreea Mantea
 
Amendă dură pentru Kanal D, după ce CNA a analizat 18 ediții ale emisiunii Puterea dragostei, toate (dar absolut toate!) având momente de violență. „Dacă puneți la televizor așa ceva, înseamnă că validați genul acesta de comportament”, a concluzionat Monica Gubernat, președintele CNA. CNA a decis, astfel, în ședința de astăzi, cu unanimitatea celor prezenți, amendarea Kanal D cu suma de 50.000 de lei, după ce forul a vizionat fragmente din 18 ediții ale reality-show-ului Puterea Dragostei, prezentat de Andreea Mantea. Forul a considerat că numeroasele ediții încărcate de momente de violență încalcă legislația privind protecția minorilor. Puterea dragostei este un format tip „Big Brother”, în care mai mulți tineri, băieți și fete, stau cu lunile închiși în aceeași casă, și, inevitabil, ajung la conflicte. Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit zeci de reclamații de la telespectatori.
https://www.paginademedia.ro/2020/03/puterea-dragostei-amenda-kanal-d-cna
 
Concertul Forza ZU, anulat din cauza Coronavirusului. Mihai Morar: „Hotărârea ține de responsabilitate și de prudență”
 
Evenimentul Forza ZU, prezentat de matinalii radio Buzdugan și Morar, a fost anulat din cauza Coronavirsului. Ediția cu numărul 10 a concertului Radio ZU nu va mai avea loc în această primăvară. Măsura a fost luată în contextul epidemiei de corovirus, care amenință țara noastră. Evenimentul, care adună în general un numar mare de oameni, ar fi trebui să aibă loc în luna mai. „Decizia vine în contextul în care organizatorii altor evenimente de același gen atât din țară, cât și din străinătate, au luat poziții similare și ca o consecință firească asumată după măsurile cu caracter preventiv dispuse de autoritățile locale din România”, spun reprezentanții Radio ZU. Forza ZU este un concert organizat de Radio ZU și prezentat în ultimii nouă ani de Mihai Morar și Daniel Buzdugan. În anul 2018, la concert au fost peste 120.000 de oameni, menționează reprezentanții radioului.
https://www.paginademedia.ro/2020/03/concertul-forta-zu-anulat-coronavirus
 
Flacăra Olimpică se aprinde pe 12 martie. La TVR 1 vezi în direct ceremonia de la Templul Hera din Grecia
 
Într-o ediţie specială transmisă în direct de TVR 1 joi, 12 martie, începând cu ora 12.00, vom putea urmări ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Olimpice, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020. Ceremonia se va desfăşura la Templul Zeiţei Hera, în vechea Olympia, Grecia, locul  Jocurilor  Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.Hr. Pe 12 martie, începând cu ora 12.00, la TVR 1, jurnalistul Costin Deşliu îl va avea alături pe preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, care ne va aduce informaţii despre semnificaţia evenimentului de la Templul Hera. Apoi, în transmisiune directă, vom putea urmări Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice în Grecia, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020. Jurnaliştii Monica Bucur şi Sorin Hobana vor comenta desfăşurarea ceremoniei transmise în direct de TVR 1.
https://tvmania.ro/flacara-olimpica-se-aprinde-pe-12-martie-la-tvr-1-vezi-in-direct-ceremonia-de-la-templul-hera-din-grecia-268065.html
 
Cel de-al zecelea sezon „Next Star” începe mâine, de la ora 20:00, la Antena 1
 
Cel mai iubit talent show pentru copii, Next Star, prezentat de Dan Negru, va avea premiera celui de-al zecelea sezon joi, 12 martie, de la ora 20:00, la Antena 1. Prima ediție a a noului sezon va aduce în fața celor trei jurați, Loredana, Ștefan Bănică și Dorian Popa, opt concurenți extrem de talentați. Fiecare dintre ei va încerca să-i impresioneze pe jurați și să se califice în marea finală, care pune în joc Trofeul Next Star, în valoare de 20.000 de euro. Co-prezentatorul show-ului este Șerban Copoț care, și de această dată, se va afla în culise, alături de micii concurenți și de părinții lor. Cei mai talentați copii din România, și nu numai, vor urca, din 12 martie, pe scena Next Star, pentru un sezon extraordinar. Încă din prima ediție, Loredana, Ștefan Bănică și Dorian Popa au fost uluiți de micii concurenți. Eu nu am crezut, în viața vieților mele, că o să existe așa un moment pe scena Next Star', spune Dorian Popa, aflat pentru a cincea oară în fotoliul de jurat, la Next Star. Surprizele vor fi de proporții atât pentru Loredana, cât și pentru Ștefan Bănică, aflați pentru prima dată în ipostaza de jurați ai unui talent show care are ca protagoniști copiii.
https://tvmania.ro/cel-de-al-zecelea-sezon-next-star-incepe-maine-de-la-ora-2000-la-antena-1-268061.html
 
Jennifer Lopez va putea fi văzută pe 13 martie în „Hustlers: Striptease pe Wall Street”, la Film Now
 
Actriţa şi cântăreaţa în vârstă de 50 de ani face cel mai bun rol din cariera ei de până acum în comedia „Hustlers: Striptease pe Wall Street', care ajunge la tv vineri 13 martie, de la 22.05, la postul Film Now. Regizoarea Lorene Scafaria s-a gândit din primele momente să-i dea lui Jennifer Lopez rolul principal atunci când a scris scenariul la „Hustlers: Striptease pe Wall Street'. „Cred că oamenii au uitat ce actriţă bună e prin simplul fapt că a devenit un brand. Lumea chiar a uitat de ce e în stare într-un prim-plan, dar şi că poate să interpreteze un personaj complex şi periculos', a declarat Scafaria, imediat după premiera oficială a filmului de la Festivalul de Film de la Toronto.
https://tvmania.ro/jennifer-lopez-va-putea-fi-vazuta-pe-13-martie-in-hustlers-striptease-pe-wall-street-la-film-now-268052.html
 
Gala premiilor Gopo, eveniment programat pentru data de 24 martie, amânată
 
Gala premiilor Gopo, programată să aibă loc pe 24 martie la Teatrul Naţional din Bucureşti, este amânată în contextul măsurilor de prevenţie şi restricţiilor impuse de evoluţia epidemiei COVID-19, au anunţat miercuri organizatorii, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociația Film și Cultură Urbană. Duminică, organizatorii au transmis pentru News.ro că vor lua toate măsurile necesare impuse de autorităţi în contextul extinderii epidemiei de coronavirus. Acum, gala ce onorează realizările cinematografiei româneşti din anul anterior şi care angrenează deosebite eforturi financiare şi logistice a fost amânată pentru o dată ce va fi anunţată curând. „Vom reveni cu detalii imediat ce vom stabili noua dată de desfăşurare a evenimentului”, au spus organizatorii. Procesul de votare pentru premiile Gopo, ce implică peste 600 de specialişti din industria cinematografică, va continua, iar data limită va fi comunicată ulterior.
https://www.news.ro/entertainment/gala-premiilor-gopo-eveniment-programat-pentru-data-de-24-martie-amanata-1922405011002020031019298999
 
TVR 1 va transmite în direct ceremonia aprinderii flăcării Olimpice de la Templul Hera din Grecia
 
Postul TVR 1 va transmite în direct, joi, începând cu ora 12.00, ceremonia aprinderii flăcării Olimpice de la Templul Hera din Grecia. Ceremonia se va desfăşura la Templul Hera, în vechea Olympia, locul Jocurilor Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.e.n. Pe 12 martie, începând cu ora 12.00, la TVR 1, jurnalistul Costin Deşliu îl va avea alături pe preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, care va aduce informaţii despre semnificaţia evenimentului de la Templul Hera. Apoi, va fi transmisă în direct ceremonia de aprindere a flăcării olimpice, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020. Jurnaliştii Monica Bucur şi Sorin Hobana vor comenta desfăşurarea ceremoniei.
https://www.news.ro/cultura-media/tvr-1-va-transmite-in-direct-ceremonia-aprinderii-flacarii-olimpice-de-la-templul-hera-din-grecia-1922401311002020031219299096
 
Cea de-a 13-a ediţie a festivalului de film documentar şi drepturile omului One World Romania, amânată
 
Cea de-a 13-a ediţie a festivalului de film documentar şi drepturile omului One World Romania, programată să aibă loc între 20 şi 29 martie la Bucureşti, a fost amânată. Într-un anunţ făcut de organizatori se arată: „După ce am analizat atent situaţia cu privire la evoluţia epidemiei Covid-19, inclusiv măsurile recente luate de autorităţi, şi după ce am luat în considerare toate aspectele implicate în luarea acestei decizii, ne pare rău să vă anunţăm că suntem nevoiţi să amânăm cea de-a 13-a ediţie a festivalului One World Romania”. „Deşi decizia ne afectează major, din punct de vedere logistic şi financiar (situaţie pe care o împărtăşim cu toate celelalte asociaţii independente şi instituţii din sectorul cultural afectate de actuala criză), considerăm că aceasta e corectă şi responsabilă, în contextul actual”. Organizatorii au precizat că vor relua curând organizarea acestei ediţii şi că vor comunica, în scurt timp, o nouă perioadă în care va avea loc festivalul.
https://www.news.ro/cultura-media/cea-de-a-13-a-editie-a-festivalului-de-film-documentar-si-drepturile-omului-one-world-romania-amanata-1922403011462020030819298820
 
Companiile telecom trebuie să achite 25-30 milioane euro pentru prelungirea unor licențe de utilizare a frecvențelor radio
 
Companiile telecom trebuie să achite 30 milioane euro, până la 20 martie, ca taxă de licență pentru drepturile de utilizare a frecvențelor radio existente în banda de frecvențe radio duplex 1920-1980 MHz/2110-2170 MHz, ce ajung la termen în data de 31 martie 2020, pentru perioada 1 aprilie 2020-31 decembrie 2031. Taxa de licență pentru drepturile de utilizare a frecvențelor radio existente în banda de frecvențe radio duplex 1920-1980 MHz/2110-2170 MHz, ce ajung la termen în data de 5 ianuarie 2022, este în cuantum de 25 milioane euro, pentru perioada 6 ianuarie 2022-31 decembrie 2031, și trebuie achitată până la 30 noiembrie 2021, prevede un proiect de hotărâre de guvern. Tot până la 30 noiembrie 2021 trebuie plătită taxa de licență pentru drepturile de utilizare a frecvențelor radio existente în banda de frecvențe radio duplex 1920-1980 MHz/2110-2170 MHz, ce ajung la termen în data de 19 ianuarie 2022, pentru perioada 20 ianuarie 2022-31 decembrie 2031, în cuantum tot de 25 milioane euro. Neplata taxei de licență în termen conduce la alocarea frecvențelor radio pe bază de procedură de selecție.
https://www.profit.ro/must-read/companiile-telecom-trebuie-sa-achite-25-30-milioane-euro-pentru-prelungirea-unor-licente-de-utilizare-a-frecventelor-radio-19298233
 
Google pregătește un dispozitiv de streaming cu telecomandă și Android TV
 
Chromecast, dispozitivul de streaming simplu și ieftin al celor de la Google, urmează să devină ceva mai rafinat, mai funcțional și, foarte posibil, mai scump. Google lucrează la o nouă versiune de Chromecast, dispozitivul care, pentru câteva zeci de dolari, aducea pe televizor orice tip de conținut trimis de pe smartphone. Doar că, viitoarea versiune nu se va mai baza atât de mult pe telefon pentru utilizare, ci se va asemăna mai mult cu televizoarele și media playerele tradiționale. Asta pentru că, în primul rând, următorul Chromecast se va baza pe sistemul de operare Android TV, care este deja folosit pe device-uri precum Nvidia Shield, dar și pe diverse mărci de televizoare Smart.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/google-pregateste-un-dispozitiv-de-streaming-cu-telecomanda-si-android-tv-19298744
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL