×


Cinema -- Data și ora publicării: 19.03.2020 12:41:22

ONE WORLD-DOCUMENTARE-FESTIVAL ONLINE / Avanpremieră simbolică, online, a ediției a 13-a a festivalului One World RomaniaBucurești (MEDIA EXPRES) / 19 mar 2020 / Festivalul One World Romania organizează vineri, 20 martie, în seara în care ar fi trebuit să aibă loc deschiderea celei de-a 13-a ediții a festivalului, un eveniment online pe Facebook, adaptat situației extraordinare pe care o trăim, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

“Ne-am gândit că o avanpremieră simbolică și virtuală, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă cea de-a 13-a ediție One World Romania, ne-ar ajuta pe toți să ne simțim un pic mai optimiști și mai apropiați unii de alții. Așadar, vă invităm vineri, 20 martie, la ora 19:30, pe pagina de Facebook a festivalului, să fiți alături de câțiva membri ai echipei OWR care vă vor dezvălui mai multe despre această ediție, despre ce planuri avem și cum ne putem adapta vremurilor”, se arată în comunicat.

După evenimentul online va urma vizionarea unuia dintre filmele ediției, “Curtea din spate” (“Backyard”, 1984), scurtmetrajul de absolvire al lui Ross McElwee - o mostră a retrospectivei dedicată documentaristului american, în cadrul ediției de anul acesta a festivalului.

Cineastul începe în acest film să se folosească de aspecte „autobiografice” pentru a spune - cu un pronunțat simț al umorului - o poveste ce nu se rezumă doar la el: o poveste despre masculinitatea bărbaților albi, despre o istorie socială comună traumatică, despre probleme rasiale persistente.

Pentru a păstra senzația de unicitate specifică unei proiecții la cinema, filmul nu va putea fi vizionat decât o singură dată, cu ocazia acestui eveniment online, se mai arată în comunicat. Ulterior, acesta va rula și în cadrul ediției reprogramate a festivalului, pe care organizatorii speră să o poată organiza la începutul verii, cu ocazia retrospectivei Ross McElwee.
(MEDIA EXPRES)

    Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

    Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereDa Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL