Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:24.10.2020
Data ultimei ştiri: 22.10.2020 17:36:31
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Publicitate 19.03.2020 16:53:52
CNA-SPOTURI-COVID-19-SANCȚIUNE / CNA a sancționat Vel Pitar pentru exploatarea epidemiei Covid-19 în reclamele difuzate la TV
București (MEDIA EXPRES) / 19 mar 2020 / Autoritatea în audiovizual a intervenit în cazul spotului „Vel Pitar – alege siguranța alimentară” atenționând publicul că acesta exploatează situația extinderii epidemiei Covid-19 și denigrează celelalte produse de panificație de pe piață, potrivit unui comunicat difuzat de CNA la 19 martie.

În comunicat se arată că întrunit în ședința publică din data de 19 martie 2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat două variante ale spotului Vel Pitar, difuzat de televiziunile centrale în perioadă monitorizată: 2-8 martie 2020, cu titlul „Vel Pitar, alege siguranța alimentară, gama – 30 sec.” și „Vel Pitar, alege siguranța alimentară, gama, imagini – 30 sec.”.

În cadrul acestora, potrivit CNA, s-au făcut următoarele afirmații: „Gripa, dar și alte boli, se pot transmite de la persoanele care tușesc sau strănută peste pâinea dumneavoastră, nu doar în magazine ci și în depozite sau când pâinea este transportată. (...) Cumpără pâinea ambalată de la Vel Pitar! Alege siguranța alimentară! Garantat, fără virusul gripal!”.

“Ținând cont de faptul că în această perioadă a fost instituită stare de urgență, membrii Consiliului au considerat că spotul exploatează această situație, denigrând în același timp o categorie de produse”, se arată în comunicat.

La finalul dezbaterilor, Consiliul a decis să emită o decizie de intrare în legalitate în privința celor două variante ale spotului Vel Pitar pentru încălcarea dispozițiilor art. 101 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora „este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.

CNA precizează că, prin direcția de specialitate, Consiliul Național al Audiovizualului va monitoriza spoturile publicitare și, în cazul în care va mai constata astfel de situații, va aplica sancțiuni și va emite decizii de intrare în legalitate, în funcție de gravitatea abaterilor de la legislația audiovizualului.

De asemenea, CNA face apel și la membrii Consiliului Român pentru Publicitate să descurajeze difuzarea unor spoturi publicitare similare ce pot induce confuzie în aceasta perioadă în randul populației.

Spre finalul ședinței din 19 martie, Monica Gubernat, președintele CNA, a informat membrii consiliului că avocații Vel Pitar au comunicat cu puțină vreme înainte printr-o adresă faptul că spoturile au fost retrase de la difuzare voluntar, de către companie, din data de 18 martie 2020.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.