×
Media Expres nr. 1
/ ianuarie 2023
Rasfoieste Anuarul
2022-2023
Media Expres nr. 12
/ decembrie 2022
Media Expres nr. 11
/ noiembrie 2022
Media Expres nr. 10
/ octombrie 2022
Media Expres nr. 9
/ septembrie 2022
Media Expres nr. 8
/ august 2022
Media Expres nr. 7
/ iulie 2022
Media Expres nr. 6
/ iunie 2022
Media Expres nr. 5
/ mai 2022
Media Expres nr. 4
/ aprilie 2022
Media Expres nr. 3
/ martie 2022
Media Expres nr. 2
/ februarie 2022
Media Expres nr. 1
/ ianuarie 2022
Rasfoieste Anuarul
2021-2022
Media Expres nr. 12
/ decembrie 2021
Media Expres nr. 11
/ noiembrie 2021
Media Expres nr. 10
/ octombrie 2021
Media Expres nr. 9
/ septembrie 2021
Media Expres nr. 8
/ august 2021
Media Expres nr. 7
/ iulie 2021
Media Expres nr. 6
/ iunie 2021
Media Expres nr. 5
/ mai 2021
Media Expres nr. 4
/ aprilie 2021
Media Expres nr. 3
/ martie 2021
Media Expres nr. 2
/ februarie 2021
Media Expres nr. 1
/ ianuarie 2021
Rasfoieste Anuarul
2020-2021
Powered by deep web learning from:
Complete Web Developer in 2023: Zero to Mastery
Login
Creează cont
Data de astăzi:
27.01.2023
; Data ultimei știri:
26.01.2023 12:43:57
REVISTA MEDIA EXPRES
TV LIVE ROMÂNIA
ULTIMELE ȘTIRI
Autorităţi
Cinema
Comunicaţii
ECO
Editorial
Externe
LEARN TO CODE
Legislaţie
MUZICĂ
ONG
ONLINE VOD OTT
Profil
Programe TV
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liber
Cine suntem
Abonamente
Publicitate in MEDIA EXPRES
Confidentialitate
Contact
Pentru
Adria
/ Za Adria Kliknite ovdje:
Adria
© 2001 - 2023 Media Expres S.R.L. 
Editorial
-- Data și ora publicării:
30.03.2020 11:23:06
EFJ-MEDIASIND-COVID19-TRANSPARENȚĂ / Federația Europeană a Jurnaliștilor solicită autorităților române să asigure transparența informațiilor referitoare la pandemie
// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 30 mar 2020 / Noi voci critică limitare dreptului la informare al cetățenilor în timpul crizei coronavirusului în România, de data aceasta EFJ și SRJ MediaSind solicitâdn autorităților române să asigure transparența deplină cu privire la pandemie și să restabilească capacitatea jurnaliștilor de a acționa în interesul public, fără nicio limitare, potrivit unui comunicat difuzat de SRJ MediaSind.
Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat, la 16 martie, un decret de urgență care, printre alte măsuri, permite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) să ordone anunțuri de retragere a site-urilor web și a articolelor care conțin „fake news”, potrivit comunicatului.
Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ) consideră că guvernele au dreptul să abordeze dezinformarea, dar aceste măsuri ar putea duce la autocenzură în rândul jurnaliștilor și autoritățile publice pot fi tentate să abuzeze de puterea de a închide "abordările care se abat de la linia oficială".
Decretul de urgență din România include un articol despre combaterea răspândirii online a „informațiilor false” legate de pandemie, ceea ce va permite suprimarea articolelor și a site-urilor care dezinformează, se mai arată în comunicatul care precizează că profesioniștii din mass-media au primit decizia ca pe un șoc, pentru că oficialii guvernamentali tocmai respinseseră o astfel de posibilitate care se prefigura, cu o zi înaintea decretului care a instituit starea de urgență.
ANCOM este un manager al infrastructurii de comunicare fără expertiză în tratarea problemelor "spinoase" precum dezinformarea, este acum responsabilă pentru implementarea eliminării conținutului, fără să existe mecanisme de apel și de redresare, potrivit Centrului Român pentru Jurnalism Independent, citat în comunicat.
Potrivit Guvernului, ANCOM ar implementa doar extragerea conținutului, pe baza recomandărilor venite din partea Grupului de Comunicare Strategică, un grup de lucru guvernamental însărcinat cu gestionarea pandemiei, se mai arată în comunicat.
Alte prevederi ale decretului privind instituirea stării de urgență au fost denunțate și de Sindicatul Jurnaliștilor din România, SRJ MediaSind, pentru limitările legate de cererile de informații, prin prelungirea timpului de răspuns autorizat de la 30 la 60 de zile.
„Nu vedem justificarea acestor măsuri, într-un context în care jurnaliștii ar trebui, dimpotrivă, să aibă acces mai rapid la informații despre pandemie”, a declarat Cristi Godinac, președintele SRJ MediaSind.
De asemenea, deciziile suplimentare de limitare a circulației informațiilor la nivel de județe ridică îngrijorări grave în România. La 20 martie, mai multe organizații ale societății civile au emis un Manifest pentru a solicita o mai mare transparență a datelor referitoare la răspândirea COVID-19 în România.
Sindicatul Român al MediaSind - SRJ MediaSind este organizația națională a jurnaliștilor și a lucrătorilor din mass-media, care continuă tradiția federației cu același nume. MediaSind și-a câștigat renumele de apărător al oamenilor din presă și tipografii, asumându-și, printre multe altele, inițierea și semnarea primului Contract Colectiv de Muncă din mass-media.
Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ) este cea mai mare organizație de jurnaliști din Europa, reprezentând peste 320.000 de jurnaliști, având 72 de membri din 45 de țări.
(MEDIA EXPRES)
Vă mulțumim că ați citit până aici. Acum vă învățăm un mic secret:
Abonamentele
vă oferă acces la
News Alerts pe e-mail
și zilnic la
REVISTA PRESEI
, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine.
Abonament
click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click:
Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click:
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES
va oferă acces la
Alerta Știri!
pe e-mail,
Anuarul Media Expres
și zilnic la
REVISTA PRESEI
, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului.
Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente
click aici
© 2001 - Media Expres SRL