×


Cinema -- Data și ora publicării: 07.04.2020 12:39:19

FINANȚĂRI-PRELUNGIRE / Biroul Europa Creativă – MEDIA România a anunțat prelungirea termenelor pentru cererile de finanțare pentru promovarea filmelor pe internet și festivaluriBucurești (MEDIA EXPRES) / 7 apr 2020 / Biroul Europa Creativă – MEDIA România a anunțat la 2 aprilie prelungirea temenelor pentru cererile de finanțare pentru promovarea operelor audiovizuale până la 5 mai 2020 și pentru festivaluri audiovizuale până la 21 mai 2020.

În contextul dificultăților întâmpinate de solicitanți din cauza pandemiei de coronavirus, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a hotărât prelungirea termenelor-limită de trimitere a aplicațiilor la următoarele apeluri Europa Creativă – MEDIA, se arată într-un anunț publicat pe site-ul media-romania.eu.

Programul de promovare pe internet a operelor audiovizuale europene acordă sprijin astfel:
Acțiunea 1: acțiunilor precum promovare digitală, marketing, branding, etichetare și realizare de oferte noi de către prestatorii existenți de servicii video la cerere, care oferă majoritatea filmelor europene. Scopul acțiunii este acela de a spori vizibilitatea operelor audiovizuale europene, facilitatea de a fi descoperite, precum și de a extinde publicul general;
Acțiunea 2: colaborărilor transfrontaliere între serviciile video la cerere de pe teritoriul Europei;
Acțiunea 3: Strategiilor inovatoare și instrumentelor online pentru circulația, distribuția și promovarea operelor audiovizuale europene, inclusiv inițiativelor de extindere a categoriilor de public, care pun accentul pe strategii inovatoare și participative prin care filmele europene să ajungă la un public mai larg.
Solicitanţii care depun proiecte pentru diferite acţiuni ar trebui să prezinte propuneri separate pentru fiecare acţiune.

Acțiunea trebuie să înceapă între 01.10.2020 și 01.01.2021 și va dura 12 luni.

Pentru Acțiunea 1 Sprijin pentru festivaluri și Acțiunea 2 Sprijin pentru rețelele europene de festivaluriv or fi acceptate numai solicitările prezentate de entități eligibile care organizează festivaluri audiovizuale în țările participante la subprogramul MEDIA.

Prin festival audiovizual se înțelege un eveniment:
- care propune un program de filme eligibile (filme artistice, documentare sau de animație) proiectate pentru un număr mare de spectatori, incluzând atât publicul larg, cât și profesioniști din domeniul audiovizualului acreditați internațional, dar și presa;
- care se derulează într-o anumită perioadă de timp, într-un oraș stabilit în prealabil;
și care este supus unui regulament/unei proceduri de selecție clare.

Cel puțin 70 % din totalul programelor eligibile prezentate publicului în timpul festivalului SAU cel puțin 100 de lungmetraje (sau 400 de filme de scurt metraj – în cazul festivalurilor de film de scurt metraj) trebuie să provină din țări participante la subprogramul MEDIA. În cadrul acestui program cu producții provenind din „țări participante la subprogramul MEDIA”: cel puțin 50 % dintre filme trebuie să fie străine; cel puțin 15 dintre aceste țări trebuie să fie reprezentate.
(MEDIA EXPRES)

    Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

    Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereDa Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL