×


ONG -- Data și ora publicării: 22.04.2020 15:50:40

GIGA EUROPE-ORGANIZAȚIE NOUĂ / CableEurope s-a desființat o parte din membri formând o nouă asociație, GIGAEurope, cu Irina Varlan (ex. UPC România) director executivBucurești (MEDIA EXPRES) / 22 apr 2020 / Irina Varlan a devenit director al GIGAEurope, succesoarea organizației europene a cabliștilor Cable Europe, noua entitate reunind o parte a foștilor membri care construiesc, operează și investesc în rețelele de comunicații gigabit și militează pentru conectivitatea digitală a Europei.

GIGAEurope are doi copreședinți, Manuel Kohnstamm, vicepreședinte Liberty Global, și Joakim Reiter, director de afaceri externe al grupului Vodafone.

În comunicatul care anunță înființarea GIGAEurope se spune că o parte din membrii Cable Europe sunt acum membrii noii organizații, dar sunt dați ca exemplu doar Liberty Global, Vodafone și Telenet. Potrivit site-ului gigaeurope.eu membrii asociației sunt: Vodafone, PYUR (Tele Columbus din Germania), ANGA, Liberty Global, Telenor, Suisse Digital, Virgin Media, Vodafone Ziggo, Cablenet, PIKE, NOS, GET, Kabel Norge, UPC din Polonia și Elveția,Telenet, Melita, Magyar Kommunikációs Szövetség, și membri asociați Comcast, TDC Group, AMC Networks, NBC UNiversal și Warner Media.

Membrii GIGAEurope au aproximativ 40 de milioane de clienți pentru comunicațiile în bandă largă fixă (cablu și fibră optică) și 130 de milioane de clienți mobili, în toată Europa, se mai arată în comunicatul preluat în presa internațională de specialitate la 21 aprilie.

Potrivit website-ului CableEurope salvat în cache de către Google la 7 aprilie 2020, fosta organizație europeană a cabliștilor avea ca membri companiile și organizațiile UPC Polonia, Virginmedia (deținută de UPC în Anglia și Țara Galilor), Vodafone/Ziggo (Olanda), Melita (Malta), asociația cabliștilor germani ANGA, Cablenet (Cipru), Telenor Group (Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda), Tele2 (Suedia, țările Baltice, Olanda, Germania și Croația), Euskatel (Spania), GET (Norvegia), Vodafone (Germania), asociația cabliștilor din Norvegia Kabel Norge, Liberty Global, asociația maghiară de comunicații Magyar Kommunikációs Szövetség, NOS (Portugalia), PIKE (Polonia), asociația de comunicații din Elveția și Liechtenstein SuisseDigital, Telecolumbus (Germania), Telenet (Belgia) Unitymedia (Vodafone Germania) și UPC (Elveția).

Irina Varlan este prezentată în comunicatul de presă ca fiind o corporatistă cu experiență, care a lucrat în companii multinaționale mai bine de 20 de ani. Înainte de a intra în GIGAEurope, ea a fost consilier general pentru politici publice și director de reglementare la UPC România, Liberty Global.

De asemenea, a deținut o serie de funcții de conducere în companii internaționale de telecomunicații precum DHT Television, Telekom România și compania americană Metromedia International.

Pe termen lung, noua asociație își propună să devină o organizație umbrelă pentru o secțiune largă a industriei conectivității.

„Operatorii de comunicații joacă un rol esențial în menținerea legăturilor între familii și prieteni, în timp ce li se cere să rămână despărțiți în timpul crizei COVID-19. Operatorii permit oamenilor din toată Europa să rămână în legătură, să lucreze de acasă, să își conducă afacerile, să își continue educația și să fie informați dar și să se distreze”, a spus Irina Varlan.

„Sunt foarte mândru că am devenit director al GIGAEurope, ai cărui membri vor continua să joace un rol important în a ajuta la gestionarea și modelarea afacerilor, tehnologiei și societății atât în timpul crizei, cât și după aceasta.”

Manuel Kohnstamm a spus: „Irina este o ideală pentru a conduce noul GIGAEurope. Ea aduce cu sine o bogată experiență în industrie - cunoștințele, abilitățile sale de conducere și instinctul de afaceri vor asigura că organizația și membrii acesteia să fie bine reprezentați, aducând beneficii pentru milioanele de clienți din toată Europa”.

Joakim Reiter a adăugat: „Echipa care conduce GIGAEurope va fi în fruntea revoluției de conectivitate a Europei, iar noi suntem încântați că Irina o va conduce”.

GIGAEurope susține că sprijină o piață unică digitală europeană puternică și armonizată, cu accent pe o reglementare care să permită investițiile, inovarea și concurența durabilă, în infrastructura de comunicații ce permite conexiuni la nivelul gigabiților și IoT (Internet of Things).
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL