×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 29.04.2020 13:39:41

COMEDY CENTRAL-PROTECȚIA MINORILOR / CNA presează Comedy Central să respecte protecția minorilor



București (MEDIA EXPRES) / 29 apr 2020 / CNA a hotărât la 29 aprilie să notifice din nou autoritatea în audiovizual din Cehia privind nerespectarea de către Comedy Central din România a protecției minorilor prin difuzarea la ore nepotrivite a unui spot de promovare al unei emisiuni de stand-up comedy realizată la noi în țară.

CNA a primit o sesizare de la un telespectator după ce anul trecut a discutat un subiect similar în luna septembrie, când autoritatea din Cehia a răspuns că televiziunea trebuie să respecte legislația din țara în care este difuzat, respectiv protecția minorilor din România, potrivit normelor europene în domeniu.

Radu Herjeu, membru CNA, a calificat răspunsul autorității din Cehia dreptu unul de curtoazie, în condițiile în care nu au luat nicio măsură de sancționare în ce privește televiziunea pe care au licențiat-o pentru difuzarea în România.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a propus ca în scrisoarea către radiodifuzor să fie adăugat un paragraf în care să scrie că autoritatea va refuza acordarea avizelor de retransmisie pentru cablu în cazul în care nu respectă legislația pentru protecția minorilor din România.

Alți membri CNA au fost de părere că o astfel de amenințare nu este necesară deocamdată, dar autoritatea din Cehia ar trebui să fie cea care să ia măsuri, în caz contrar România putând să deschidă o dispută internațională care va fi rezolvată la nivel european.

Răsvan Popescu, membru CNA, a spus că „este vorba totuși doar de un promo, ar fi prea mult să deschidem o dispută pentru atâta lucru”.

Într-un final membrii CNA au votat în unanimitate scrisorile către autoritatea din Cehia, televiziunea Comedy Central și un răspuns către reclamant cu indicarea măsurilor luate și a limitărilor pe care CNA le are în acest caz.

Potrivit monitorizării CNA, Comedy Central difuzează emisiunea Comedy Club în fiecare weekend, de la ora 23.00, un serial cu spectacole de stand-up, susținute de comici români. CNA a monitorizat programul difuzat de Comedy Central în data de 20 martie 2020, în intervalul orar 14.00 – 23.00, când în cadrul grupajelor de publicitate, separate de coperte neutre, a fost difuzat un spot promo pentru emisiune, cu o durată de 45 de secunde, având următorul conținut: Sel. 1 (rep. 09:05-09:54, sel. 20-19) Promo pentru emisiunea Comedy Club / Spotul promo conține un colaj cu mai multe replici, din diferite numere de stand-up, desfășurate într-un club, rostite de mai mulți comici români, ale căror nume nu au fost menționate.
- Diavolul mi-a vorbit pentru prima oară, a zis așa: ai belit-o!
- Te-am înjunghiat! Te-am înjunghiat! Te-am înjunghiat! Mamă ce păcat! (n.n cântând.)
- Vrea să facă sex cu tine!
...
În monitorizarea CNA se mai arată că spotul promoțional pentru emisiunea „Comedy Club” nu a fost difuzat cu semn de avertizare.
În intervalul monitorizat, spotul promo pentru emisiunea „Comedy Club” a fost difuzat de trei ori astfel: ora 19.09 (rep.09:05, sel.20-19); ora 21.13 (rep.12:43, sel. 20-21) și ora 21.46 (rep. 45:57, sel.20-21).

Comedy Central nu are licență acordată de Consiliul Național al Audiovizualului, fiind licențiat în Cehia. Televiziunea este inclusă printre altele în abonamentele oferite de rețelele de cablu ae UPC (acum Vodafone) și RCS & RDS.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL