Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:31.10.2020
Data ultimei ştiri: 30.10.2020 15:33:26
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Autorităţi 07.05.2020 17:06:05
ANCOM-BLOCARE SITE-URI-DECIZIE / ANCOM a decis să suprime accesul la două noi site-uri ortodox.info.ro și danielvla.wordpress.com
București (MEDIA EXPRES) / 7 mai 2020 / ANCOM a decis la începutul lunii mai să emită decizii de blocare pentru site-urile ortodox.info.ro și danielvla.wordpress.com pentru difuzarea de informații false în contextul pandemiei COVID-19.

La 5 mai președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a semnat decizia pentru blocarea ortodox.info.ro deoarece acesta nu este asumat public, are serverul în San Francisco, SUA, și a continuat dezinformarea publicului începută pe site-ul deja blocat, ortodoxinfo.ro.

Într-unul dintre articole publicate pe noul site blocat autorul anonim susține că amenzile date în pandemie sunt ilegale și că vor fi anulate după perioada de urgență, încurajând populația să circule fără declarații. În același articol se susține că amenzile mari sunt date de autorități ca să sperie populația pentru a nu ieși din case și a le distrage atenția de la instalarea antenelor 5G și de la pregătirea unui vaccin care conține un nanocip ce interacționează cu tehnologia 5G pentru manipularea populației la nivel mondial.

Într-un alt articol invocat de Grupul de Comunicare Strategică care propune ANCOM blocarea site-ului se arată că măsurile luate în perioada stării de urgență sunt prezentate drept o încălcare a drepturilor omului și se afirmă că izolarea forțată a oamenilor va determina episoade severe de depresie în rândul populației.

La 6 mai, președintele ANCOM a semnat decizia pentru blocarea site-ului danielvla.wordpress.com deoarece acesta este localizat în SUA fără asumarea responsabilității editoriale și publică informații false care duc la dezinformarea sistematică a publicului.

Printre altele publicul este îndemnat să nu se vaccineze deoarece vaccinul este pregătit încă din anul 2005 și „inhibă gena responsabilă cu credința în Dumnezeu” iar un alt articol susține că vehicule cu militari români și americani montează antene 5G și caută creștinii retrași în pădurile Neamțului. Un alt articol susține că Streinu Cercel și Nelu Tătaru îi au printre șefi pe Michael J. Ryan, director în cadrul OMS, care le cere să caute în familii oameni care ar putea fi bolnavi și să-i izoleze. GCS reține în cazul acestui site și unele comentarii ale cititorilor, care sunt în măsură să genereze panică în rândul cetățenilor.

Reamintim că, la 6 mai, Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare pe perioada stării de urgenţă. Judecătorii CCR au motivat spunând că acestea nu au claritate şi predictibilitate. Ca urmare a deciziei, un număr de aproximativ 300.000 de amenzi ar putea fi contestate în instanță și anulate.

Deciziile de blocare a site-urilor sunt emise de ANCOM și adresate unui număr de 677 de furnizori de internet de pe teritoriul României, menționați în mod expres într-o anexa a fiecărei decizii. Nerespectarea ordinului de blocare poate fi sancționat cu amenzi între 10.000 și 70.000 de lei.

De la începutul stării de urgență ANCOM a emis 16 decizii pentru blocarea unor site-uri sau ștergerea unor articole de pe internet.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.