= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.06.2020
Data ultimei ştiri: 05.06.2020 17:47:19
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 22.05.2020 10:57:09
TVR-PROGRAME / TVR a anunțat mai multe premiere în mai și iunie punând în fruntea listei documentarul "România construită"
București (MEDIA EXPRES) / 22 mai 2020 / TVR 1 difuzează în premieră documentarul producție proprie „România construită”, care prezintă evoluția construcțiilor în spaţiul geografic al României din prezent, începând de duminică, 7 iunie, de la ora 17.00.

Realizat și produs de Alexandru Munteanu, „România construită” îi are ca gazde pe Mihaela Simina, istoric, scriitor și jurnalist, respectiv Toader Popescu, doctor în arhitectură, lector la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

„Am vrut să redau imaginea brută a României de astăzi. Așa este ea după aproape două mii de ani de când se construiește pe acest teritoriu. Nu am căutat „mai binele” sau „mai răul”, ci realitatea așa cum se prezintă, produsă de toți cei care au contribuit la realizarea ei. Am încercat totodată să demonstrăm că tot ceea ce avem bun sau rău își are rădăcinile în istoria noastră și că există mereu o legătură între ceea ce suntem și ceea ce am realizat”, declară Alexandru Munteanu.

Pornind de la convingerea că „nu comunismul a construit această țară”, realizatorul ne dezvăluie, de-a lungul seriei, „un lung șir de contraste, de la diferențele dintre civilizația dacă și cea romană, la occidentalizarea prin turci și ruși”.

TVR mai anunță premiere ale emisiunilor lui Cătălin Ștefănescu „Garantat 100%”, filmate fie în studioul emisiunii, fie la distanță, cu invitați din țară și din străinătate. Duminică, 24 mai, de la ora 23.00, în prima ediție a emisiunii, Dan Bărbulescu, membru fondator al Parcului Natural Văcărești și Cristian Lascu, geolog prospector, cercetator al Institutului de speologie Emil Racoviță vorbesc despre protejarea mediului înconjurător, dar şi despre frumuseţea şi valoarea deltei din Capitală.

De asemenea TVR a anunțat seria documentară în 16 episoade „Il Luce” despre Mircea Lucescu, care începe din 6 iunie la TVR 1. Realizată de comentatorul și realizatorul tv Dumitru Graur, producția va putea fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia și Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viața și cariera.

TVR a anunțat și noi serii documentare în iunie, difuzate sâmbăta, la ora 18.00, la „Teleenciclopedia”.

Alte noutăți în programul televiziunii publice sunt duminică de la ora 7.00 „Universul credinței” cu Victor Dochia și invitații săi, de la ora 10.00 „În grădina Danei” cu Dana Constantinescu despre grădinărit, iar de la ora 10.35, ediții în premieră din „Viața satului” realizată de Viorel Popescu.

Un sezon nou al emisiunii „Vreau să fiu sănătos” începe de sâmbătă, 23 mai, la ora 10.00, cu o ediție ce pune pe tapet și subiectul ce ține de câteva luni titlurile tuturor jurnalelor de știri – coronavirusul, produsă de Beatrice Cioba.

Din 30 mai, TVR difuzează noul sezon al emisiunii de modă „Levintza prezintă”, iar din 30 mai, emisiunea despre Casa Regală a României „Ora Regelui” revine cu premiere la TVR 1, în săptămâna în care aniversăm Ziua Eroilor.

„Șah-mat” revine în fiecare sâmbătă dimineață, de la ora 9.30, începând cu 6 iunie, într-un nou format, adaptat noilor vremuri: atât realizatorul Ciprian Crețescu, cât și invitații (mari maeștri în șah) vor fi în legătură prin webcam, din propriile locuințe, cu partide de șah online.

„Există creativitate și în vreme de pandemie. Sunt voci și proiecte relevante ce merită aduse în prim-plan. Le vom descoperi în noul sezon al emisiunii Cooltura”, este invitația Mirelei Nagâț pentru 6 iunie, la ora 16.30. Jurnalista pregătește informații, interviuri, relatări şi invitaţii la evenimente culturale importante din Bucureşti şi din ţară.

Ioana Dumitrescu revine, din aceeași dată, cu știri fierbinți din actualitatea internațională și dezbateri pe temele momentului, sâmbăta, de la 17.00, la „Lumea azi”. Care vor fi în continuare relațiile SUA cu Uniunea Europeană? Ce hotărâri vor lua statele privind deschiderea granițelor în contextul actual? În ce fel ne influențează deciziile internaționale? Infodemia și pandemia de coronavirus, precum și împlinirea a 100 de ani de la încheierea Tratatului de la Trianon se vor număra printre subiectele primei ediții.

Nadine a reluat deja seria întâlnirilor cu publicul său, prin intermediul Internetului, de luni până vineri, la 18.55. Iar prietenii limbii române se bucură, începând din această săptămână, de reintrarea în grila de programe TVR 1 a emisiunii ce semnalizează greșelile de exprimare, „Vorbește corect”, difuzată tot de luni până vineri, la 14.55.

„Telejurnalul” și emisiunea de dezbateri „România 9” aduc în continuare la TVR 1, în intervalele orare cunoscute, ultimele știri ale momentului și cele mai importante anunţuri oficiale ale autorităților.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.