×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 11.06.2020 17:06:03

STREAMING ILEGAL-DESFIINȚARE / Un serviciu de streaming IPTV ilegal cu peste 2 milioane de abonați din întreaga lume a fost oprit în Spania



București (MEDIA EXPRES) / 11 iun 2020 / Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) a demontat o mare rețea ilegală care distribuia ilegal conținut audiovizual în Europa, Asia și Orientul Mijlociu, după o anchetă susținută de Europol și Eurojust care a implicat, de asemenea, autorități din Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Franța, Italia, Germania, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite, potrivit unui comunicat difuzat de Europol.

În ziua acțiunii, la 3 iunie 2020, autoritățile din UE au efectuat 15 percheziții la domiciliu, au arestat 11 persoane (4 în Spania, 1 în Germania, 3 în Suedia, 3 în Danemarca) și au interogat alte 16 pentru posibila lor implicare în schema ilegală.

Suspectul lider al rețelei criminale se numără printre persoanele arestate, potrivit comunicatului, care nu menționează identitatea acestuia.

Acțiunile forțelor de aplicarea legii au dus la confiscarea a 4,8 milioane de euro, inclusiv proprietăți în valoare de peste două milioane de euro, patru mașini în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, ceasuri de lux, numerar, criptomonede și echipamente electronice. Autoritățile au închis de asemenea 50 de adrese IP și o parte din infrastructura online a grupului, iar 11 conturi bancare în valoare totală de 1,1 milioane de euro au fost, de asemenea, înghețate.

Ancheta privind activitățile rețelei de streaming ilegal a început în 2019, când Poliția Națională Spaniolă a detectat mai multe site-uri web care distribuiau ilegal conținut audiovizual în diferite țări din Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Distribuția serviciilor ilegale, cu încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, a fost făcută prin intermediul Internet Protocol Television (IPTV) și gestionată din Spania. Rețeaua criminală oferea în mod ilegal peste 40.000 de canale de televiziune, filme, documentare și alte tipuri de conținut digital prin intermediul unor site-uri web al căror nume nu a fost făcut public în comunicatul Europol, găzduite pe o rețea internațională de servere.

Serviciul ilegal a fost pus la dispoziție într-un mediu web atractiv, la prețuri mult mai competitive decât cele de pe piața legală. Rețeaua a pus în aplicare inclusiv un serviciu de asistență tehnică sofisticat și controlul calității printr-o platformă online de asistență pentru clienți. Peste 2 milioane de abonați au primit servicii ilegale aducând venituri totale de 15 milioane de euro pentru rețeaua criminală.

Acțiunea autorităților s-a concentrat pe închiderea serverelor și deconectarea adreselor IP și obținerea de informații relevante pentru a demonta efectiv grupul infracțional.

Europol a asistat ancheta facilitând schimbul de informații și sprijinind ancheta financiară. În timpul acțiunii, a fost instituit un post de comandă virtuală la Europol pentru a facilita coordonarea operațională și schimbul de informații și analiza operațională în timp real cu bazele de date ale Europol.

Acesta este un prim exemplu al sinergiilor create prin fuziunea diferitelor echipe formate din experți economici și financiari din cadrul noului centru european al criminalității financiare și financiare creat recent la Europol.

IPC3 de la Europol (Coaliția pentru Criminalitatea Proprietății Intelectuale), care a susținut ancheta, este un proiect cofinanțat de EUIPO pentru combaterea crimei de proprietate intelectuală.

În urmă cu trei ani, în aprilie 2017, presa internațională relata o altă acțiune similară dar de dimensiuni mai mici. Atunci Poliția Națională Spaniolă și Europol au "atacat cu succes" una dintre cele mai mari afaceri ilegale europene de streaming IPTV, așa cum relata Chris Dziadul în BROADBAND TV NEWS.

În urmă cu trei ani ancheta autorităților a fost declanțată în colaborare cu Premier League și compania de sateliți Irdeto, fiind vizate 12 locații din Spania și Bulgaria, cu opt persoane arestate pentru distribuirea ilegală a 1000 de televiziuni cu plată, prin două ISP-uri, cu utilizarea tehnologiei IPTV.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL